Google Website Translator

perjantai 14. helmikuuta 2014

50+ työntekijät

Pitää oikein tarttua "kynään", kun satuin eilen katsomaan A-Talkin yli 50 vuotiaista työntekijöistä. Kyllä siinä taas jauhettiin niitä kuluneita kliseitä "eläkeikää pitää korottaa" ja "työhyvinvointia parantaa". Ja vain sivuttiin sitä kipeintä kysymystä eli miksi, kun työnantaja vähentää työntekijöitä, ensimmäisenä listalla ovat aina ne 50 ja + työntekijät  eli nuoruus voittaa työnantajasta aina kokemuksen ja vakauden. Kun 50+ työntekijä jää työttömäksi, hänen mahdollisuutensa saada uusi työ ovat minimaaliset (keskiarvo työllistymisaika on 82 viikkoa). Ja silloinkin työ on kaikkea muuta kuin samanarvoista entisen kanssa. Se on otettava mitä saa, ei mitä osaa.
Yrittäjä keskustelussa jaksoi jauhaa sitä, että työnantaja palkkaa aina työhön parhaan mahdollisen työntekijän. Miten se voi olla mahdollista, jos yli 50 vuotiaita ei edes lasketa mukaan työnhakijoiksi eli heidän hakemuksensa menevät suoraan mappi Öhön. Kun ohjelman tekijät olivat kysyneet rekrytointiyrityksiltä 50+ hakijoiden työllistymisestä rekrytoijat kertoivat, että usein jo työnantajan ilmoittaessa avoimesta paikasta he sanovat, että yli 50 vuotiaita (joskus jopa yli 40ppisiä) ei kannata edes tarjota heille. Niin että se siitä "parhaasta mahdollisesta työntekijästä". Tutkimuksen mukaan 40-60 vuotiaiden työteho on korkeampi ja tuottavampi kuin alle 40-vuotiaiden, mutta eivät suomalaiset työnantajat sitä usko. Nuoruutta vaan peliin, pitää olla 25-40 vuotias, korkeasti koulutettu, hyvä työkokemus ja perhe valmiina.
Allekirjoitan tuon ikärasismin omasta kokemuksesta. Muutin 90-luvun laman aikana toiseen kaupunkiin hieman yli 30 vuotiaana. Siinä iässä tuli melkein poikkeuksetta työtä hakiessa kutsu haastatteluun. Nyt yli 50-vuotiaana ei kutsuja tule enään koskaan.
Ottaa kuuppaan.
Kristiina

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)