Google Website Translator

torstai 13. helmikuuta 2014

Muisti pätkii

MemoryMuistia kehutaan voivan parantaa, kehittää ja siihen voidaan soveltaa erilaisia tekniikoita. Ja pyh, sanon minä. Itselläni on mielestäni erittäin hyvä muisti. Se vaan on turhan lyhyt. Ja on ollut sellainen koko ikäni.
Monelle ovat tuttuja ne tilanteet, jolloin mennään huoneesta toiseen hakemaan jotain ja kun tullaan perille, ei muisteta miksi tultiin perille. Minulle käy useimmiten juuri noin. Juuri pari päivää sitten päätin mitata kävelyajan kotoa hieman kauempana olevaan kauppaan. Kun tulin kaupan piha-alueelle muistin vielä, että sisälle mennessä täytyy katsoa kelloa. Mutten enää minuutin päästä sisällä. Tarvitsenkin jatkuvasti erilaisia listoja ja muistilappuja tuekseni. Kun vaan aina muistaisi ne laput tai niiden tarkoituksen. Ja nimimuistini on aivan karmea. Puolen vuoden työrupeaman aikana jossain uudessa työpaikassa opin hätinä niiden ihmisten etunimet, joita näen lähes päivittäin. Muista tunnistan kyllä helposti kasvot pitkänkin ajan päästä, mutta nimestä ei ole tietoakaan.
Muistin pitäisi kohentua tai ainakin pysyä samana "aivoja käyttämällä". Itse olen ikäni täytellyt ristikoita, sudokuja ja kaikenlaisia älykkyys- ym. testejä. Eikä mitään parannusta ole tapahtunut, yläpää on yhtä hatara kuin nuorenakin. Ainoa, joka joskus auttaa on toisto. Kuten ennen vanhaan puhelinnumeroiden valinta. Silloin muisti kaikki tärkeät numerot ulkoa. Nykyisin ne on valmiiksi ohjelmoitu puhelimiin ja siksi ei muista enään ainuttakaan.  Ja sitten on ne muistitekniikat tyyliin "muodosta muistettavasta asiasta/asioista lause, jonka muistat helposti. Joo, paitsi että se lausekin unohtuu.

FoodTuli tuossa pari päivää sitten rykäistyä kasaan ihan inhimillisen makuinen porkkanakeitto. Siihen mukaan vaan pari siivua kauraleipää niin... Tästä lähtien tämä keiton ja muutkin reseptit löytyvät Reseptit-välilehdeltä.

Oletteko muuten huomanneet, että kesäkuun jälkeen posti-, puhelin- tai verkkomyynnistä ostettujen pakettien palauttaminen ei ole enää ilmaista? Tai että palautusaika muuttuu siten, että ei ole enään 14 vrk:n automaattista palautusaikaa? Ostajalla on oikeus harkita 14 päivää, pitääkö hän tuotteen. Jos ei, niin palauttamisesta tulee noiden 14 päivän aikana ilmoittaa kauppiaalle. Ilmoituspäivästä on sitten 14 päivää aikaa palauttaa itse tuote. Kauppias voi yhä tarjota asiakkaalle ilmaisen palautusoikeuden, mutta velvollisuutta tähän ei ole. Ja arvatkaa, ketä saamme kiittää tästäkin uudesta lainsäädännöstä? Jos et arvaa, katso Keittiömokia ja sosiaalietuuksia.
Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)