Google Website Translator

tiistai 18. helmikuuta 2014

Namia ja yökkiä

Tuli taas tehtyä kaikennäkoistä hyvää viikonloppuna. Katson suureksi saavutuksekseni sen, että tein korvapuusteja. Ei kuulosta kummoiselta. Olen kausi-innokas (eli kun inspiraatio
Food
iskee) leipoja ja teen kakkuja, piirakoita, pipareita, leipää ja muuta suolaista. Mutta tähän mennessä en ole koskaan onnistunut leipomaan syötävää pullaa. Joko kokeilujeni tuotokset ovat olleet niin kovia, että niillä on voinut heitellä naapurin naakkoja tai uuniin laiton jälkeen ei ole tapahtunut mitään eli olivat likilaskuisia. Siispä vuosia sitten lakkasin yrittämästä pullaosastoa. Viikolla iski kuitenkin hirveä korvapuustihimo. On kai tullut katsottua TVstä liikaa kokkaus- ja leivontaohjelmia tai luettua liikaa leivontablogeja. Kävin ennen yritystä hakemassa uusia vinkkejä, joilla voisin tällä kertaa onnistua. Itse puustit leivoin aivan standardipullataikinaohjeella. Nyt vain, kiitos vinkkien, sekoitin hiivan +20 asteiseen maitoon ja kohotin taikinan jääkapissa (5 tuntia). Kun sitten panin mielestäni hieman pienehköt puustit uuniin, ne kohosivatkin siellä aivan upeiksi. Lopulliset olivat kokoluokkaa iso normaali/suuren suuri. Ja ihanan pullaisia ja pehmeitä. Niin että olen todella ylpeä itsestäni, vihdoinkin onnistuin. Nyt kun likka saisi vielä joskus kersoja, voisin olla jopa se pullan tuoksuinen mummo. En laittanut puustien reseptiä sivulle, koska se pullataikinaresepti löytyy jopa jauhopussin kyljestä.
FoodToinen kiva tekele oli väli- tai iltapalaksi taikka jälkiruoaksi sopiva jogurtti-marjarahka.

Kodin siivoaminen on yleensä noin viikoittain toistuva välttämätön paha. Olen vuosien saatossa lukenut älykkäitä kommentteja konsteista, joilla siivoamisesta voi tehdä mukavaa. Ei toimi kohdallani, siivoaminen on aina yhtä tylsää. Se on mielestäni kuin kalanmaksaöljyannos. Hyväksi terveydelle mutta maistuu pahalle.
Eri siivousaskareiden joukossa minulla on lisäksi erityinen inhokki: tiskaaminen.  Johtuneeko kuivasta ihosta, mutta inhoan veden kanssa lotraamista jopa taloushanskat kädessä. Siksi koetankin keksiä jos jonkinnäköisiä konsteja, joilla tiskaamiskerrat voi minimoida. Koska elän yksi-ihmisessä (nelikissaisessa) taloudessa, syön koko viikon samoilta lautasilta (ruoka + leipä), samoilla aseilla ja käytän samaa mukia. Viis koreasta kattauksesta, astia vaan huuhdotaan aina käyttökertojen välillä. Ruoanlaittoastioiden käytöltä ei valitettavasti voi välttyä, mutta niitä voi käyttää mahdollisimman vähän. Ja tehdä ison annoksen ruokaa kerralla, jolloin lämmittäminen mikrossa useampana päivänä sujuu ruokalautasella. Näin olenkin päässyt ideaaliin määrään 1 tiskauskerta/viikko . Paitsi tehtäessä jotain suurempaa kuten leipominen. Silloin teen poikkeuksen ja pesen leivontavälineet saman tien. Tämän inhokin kohdalla menen siitä, missä aita on matalin. Eli inhokkikerroin pysyy alkaisena.

Kristiina
Cleaning
Viikon tiskiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)