Google Website Translator

torstai 6. helmikuuta 2014

Lohta ja iän ihmettelyä

Tuli eilispäivänä kipaistua kirjastossa ja tehtyä uunikuorrutettua lohta. Kirjastosta tuli matkaan pari ihan lupaavaa kirjaa ja loppu talvipäivälle sopivaa hömppää. Kommentoin tarkemmin, kun olen kirjat lukenut. Pelkän takakannen perusteella ei kannata lausua mielipidettä.
Food
Tästä alkuperäiseen reseptiin
Ja se uunissa tuorejuustolla ja muulla sälällä kuorrutettu lohi. Mielestäni siitä tuli oikein hyvän makuista. Otin oikein kuvankin, mutta valokuvaajana en ole kummoisempi (kuten huomaatte). Koska resepti ei ole omani, en laita sitä tähän. Jos kiinnostaa, klikkaa kuvatekstiä ja pääset Pirkan sivulle, josta resepti löytyy. Tein kyllä reseptiin joitakin muunnoksia eli vaihdoin siitakkeet herkkusieniin (olin aiemmin omin pikku kätösin paistanut niitä tuoreista ja pannut pakkaseen). Ja vaihdoin reseptin tuorejuuston mustapippuri-tuorejuustoon, sitä kun sattui olemaan lähestyvän parasta ennen-päivän takia kaupassa 30% alennuksella. Pihiys iski

Luin tänään kaupan asiakaslehdestä artikkelia siitä, missä iässä ollaan vanhoja ja miksi eri ikäisiä vanhempia ihmisiä pitäisi nimittää (seniori, nestori, vanhus, yli-ikäinen jne). Tuo yli-ikäinen on aika kiva, ehkä kaikkia lapsuusiän ylittäneitä voitaisiin nimittää yli-ikäisiksi. Itse olen jo parikymmentä vuotta täyttänyt syntymäpäivänäni 30, alkaisi kai olla aika seuraavan kerran lisätä siihen muutama vuosi. Ei sen puoleen, hakiessani kaupasta kerralla 30 purkkia kissanruokaa, käytän apunani "mummokärryä". Siitä hyvästä eräs 30-40 vuotias tupakanpummaaja kutsui minua vanhaksineidiksi. Enpä olisi antanut sille tupakkaa, vaikka olisikin ollut mukana. Toisella kertaa, saadessani vapaaehtoista apua nuorehkolta mieheltä polkupyörän renkaiden pumppaukseen ajattelin, että pureehan tuo charmi vieläkin tässäkin iässä. Vaikka olinkin poninhännässä ja verkkarihousuissa. Kunnes nuori mies lopetettuaan tokaisi vastauksena kiitokseeni, että "häntä on kotona opetettu auttamaan vanhempia ihmisiä". Niin että täytyy seuraavan syntymäpäivän lähestyessä miettiä, montako vuotta 30neen on oikeasti lisättävä.
Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)