Google Website Translator

torstai 13. maaliskuuta 2014

Merirosvo-Heta ja blogin tuunausta

Tapahtumaköyhä viikko. Heta-kissalle sentään sattui. Huomasin tiistai-iltana, että se piti toista silmäänsä
Cats
kiinni ja silmä rähmi voimakkaasti. Oli siis ilmeisesti komentanut jotakuta pienemmistä ja saanutkin samalla mitalla takaisin käpälästä. Tai sitten jotain muuta. Yritin seuraavana päivänä saada eläinlääkäriaikaa. Kaupungin pieneläinklinikalle ja toiselle yksityiselle eläinklinikalle olisin saanut ajan ensi viikolle. Kolmas klinikka on toisella puolella kaupunkia, joten sinne pääsy autottomana, kahdella bussilla keskustan kautta kissaa raijaten oli liian hankalaa. Neljännellä oli ajanvarausaika vain 2 tuntia/päivä ja sen aukon missasin vahingossa ruoan jälkeisillä päiväunilla (ei nyt ihan kahta tuntia sentään, mutta kun niiden jälkeen laiskotti niin vietävästi). Onneksi tänä aamuna silmä on taas normaalisti käytössä. Joten katson vielä iltapäivään, tilaanko ajan vai jätänkö turhana väliin. Heta oli eilisen päivän metkan näköinen, kuin merirosvo toinen silmä kiinni. Ajattelin jo, että laitan silmän päälle pienen merirosvosilmälapun. Nyt se jo istua tillittä tuossa näppiksen vieressä ja kyttää hiiren osoitinta, josko sen saisi kiinni.

Sain vihdoinkin myös tilattua ajan kampaajalle. Tuo kampaajalle asti pääsy on sellainen monimutkainen prosessi. Ensin pähkäillään aikansa sitä, pitäisikö mennä kampaajalle. Pipokautena ei ole paljon väliä. Mutta kun tukka pipon alta alkaa valua silmille ja menee kotona takaa reilusti poninhännälle, on korkea aika. Sitten mietitään pari viikkoa ajantilausta. Jonka saa tehtyä helposti netin kautta muutamalla klikkauksella. Ja nyt se sitten katkeaa viikon päästä. Se tukka nimittäin. En nyt viitsi ottaa värjäystä tai tukikäsittelyä, katsotaan ensin leikkauksen aikaansaama muutos. Ja sitä paitsi väriainetta minulla on kotona. Sellaista kampaajankin käyttämää.

Olen seuraillut muita blogisivuja ja huomannut kaikenlaisia kivoja juttuja, joita ole halunnut. Niinpä ajan kanssa on tullut etsittyä tieto siitä, miten niitä saisi lisättyä omallekin sivulleni. Ensimmäisen lisäsinkin jo eli tuon Google kääntäjän. Ohjeet löysin osoitteesta http://tankku.blogspot.fi/2011/07/google-kaantajan-lisaaminen.html. Yhden vian keksin tosin siitä heti. Se kääntää kyllä kirjakieltä ihan tyydyttävästi. Mutta kun teksti on muuta kuin kirjakieltä, tuppaa kääntäjältä hukkumaan pallo. Niin kuin nyt varmaan tuon edellisen lauseen kanssa. Ei voi mitään.
Toinen kiva juttu ovat olleet tuollaiset tunnisteet. Niihin löysin ohjeenpoikasta osoitteesta http://grandmarjattah.blogspot.fi/2009/10/tunnisteet.html. Ohjetta tutkailen ja seuraavan joutavan hetken kohdalla lisään niitäkin.
Yksi vinkki minulla on sentään omasta takaa. Niille, joiden ajatus kulkee nopeammin kuin sormet. Käyttäkää Wordin oikolukua tekstin tarkastamiseen ennen julkaisemista. Kaikki yllättävät, itselleen näkymättömät kirjoitusvirheet paljastuvat. Ja joskus saa hyvät naurut oudompien sanojen korjausehdotuksista. Kuten esim. nyt sain itse, kun "näppiksen" tilalle ehdotettiin korjaukseksi näppikäkeä, mikä se sitten lienee. 
Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)