Google Website Translator

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Mistä pidät eniten: laskiainen, suoramainonta tai pyöräily?

Laskiaissunnuntain valmistelut ovat huipussaan. Hernekeiton herneet muhivat liotusvedessä ja lihat on hankittu. Laskiaispullien pullat on leivottu (vailla täytettä), mansikkahillo ja itse tehty mantelimassa odottavat. Hernekeitto on maailman makoisinta "talviruokaa", varsinkin herneistä asti itse valmistettuna. Ja joka kerta, kun sen kiehauttaa uudelleen, maku vain paranee ja syvenee. Reseptejä löytää helposti, joten en laita sitä tänne. Laskiaispullista taas saan kiittää Kinuskikissaa. Laskiaispullani ovat oikeasti laskiaiskierteitä,  jotta täytteet eivät roisku pitkin seiniä. Vaihdoin tosin kermavaahdon vatkattavaan vaniljakastikkeeseen, koska en ole kermavaahdon ystävä. Ai niin, löysin netistä vielä yhden hillittömän reseptin, nimittäin Pulled Pork. Aasinsiltana seuraavaan aiheeseen, ostin tarjouksesta n. 1,6 kiloa sian niskaa ja 2/3 niistä tein tuolla reseptillä Pulled Porkiksi ja siitä edelleen paistinlientä käyttäen kastikkeeksi. Kommentoin makua myöhemmin, koska nyt, kiitos laskiaisen väliintulon, se menee pakkaseen.

Olisi mukava kuulla kommentteja siitä, kuinka moni teistä pitää postiluukusta tippuvista suoramainoksista? Itse olen ainakin niiden ehdoton kannattaja. Koska harrastan keväästä syksyyn älytöntä tarjousten metsästystä (syy löytyy taas seuraavasta aiheesta), kuinka voisin elää ilman kauppojen suoramainoksia? Ja lehtien tarjousilmoituksia? Maanantai luetaan lehdestä paitsi uutiset, myös kauppojen ilmoitukset. Ja keskiviikot ovat suorastaan juhlaa, koska silloin postiluukusta tupsahtavat kauppojen suoramainokset loppuviikoksi. Ja sitten vaan suunnittelemaan ruokalistaa (ottaen huomioon, mitä on tullut säilöttyä pakastimeen) ja hakemaan parhaita tarjouksia. Tuosta hernekeitosta ja Pulled Porkista mainitakseni, lihan sai tarjouksesta 2,99/kg. Enkä olisi sitäkään tiennyt tai osannut etsiä tuota sianlihareseptiä ilman kaupan kotiin toimittamaa suoramainosta. Joten ainakaan lähiaikoina ei minun postiluukkuni ylle ilmesty tekstiä "Ei mainoksia".

On koittanut ihana aika. Otin perjantai ulos polkupyöräni ja kävin keskustassa. Asun Vaasan periferiassa ja Vaasan kaupungin koon huomioon ottaen kätevin ja halvin liikkumisväline sulaan aikaan on polkupyörä.. Joten keväisin ja syksyisin kytätään säätiedotuksia. Koska pyörä siirretään talvisäilöön ja koska otetaan ulos käyttöön? Yleensä sisään siirto tapahtuu noin marraskuussa ja ulos käyttöön otto taas siinä huhtikuussa. Viime syksynä siirsin pyörän sisälle ensilumien tulon jälkeen lokakuun lopulla. Liian aikaisin, kuten myöhemmin selvisi, sillä pyörällä olisi voinut ajella vielä joulukuussa. Ja nyt taas tuntuu hassulta, ajelemaan pystyy jo helmikuussa huhtikuun sijasta. Mutta kiva niin. Pyörän käyttöönotto johtui erityisesti perjantain erikoistarjouksesta keskustassa, jossa myytiin sokeria 0,09 €/kg. Se oli pakko hakea. Samalla kävin pitkästä aikaa myös viinakaupassa. Älkää hötkyilkö, ostin 2 pikkupulloa (4 cl/kpl), jotta voisin laitta ne muhimaan vaniljauutteeksi. Kestää noin kuukauden, ennen kuin ovat valmiita. Samalla hain palstaa ja parveketta varten siemeniä ja taimiruukkuja. Joten kunhan valon määrä hieman lisääntyy, laitan tomaatteja, paprikaa, kaalia, purjoa ja yrttejä itämään. Tomaatit, paprikat ja yrtit kasvatan parvekkeella, loput menevät viljelypalstalle. Tein samoin joitakin nettihankintoja. Tilasin nimittäin uudenlaisia ananasmansikan taimia viljelypalstalle (siellä on jo ennestään tavallisia mansikoita) sekä petunian taimia parvekkeelle. Sellaisia jänniä, joista yksi taimi kasvattaa erivärisiä kukkia. Kesällä näkee, miten niiden kanssa käy.
Jos se näyttää keväältä ja tuoksuu keväältä, se on kevät. Tai sitten ei. Odottelemisiin

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)