Google Website Translator

torstai 24. huhtikuuta 2014

Taimien kuulumisia

Tuli pidettyä pientä taukoa bloggaamisessa, mutta nyt jatketaan entiseen tapaan. Pääsiäistä on sitten vietetty. Tytär oli täällä Vaasassa ja vastasi tällä kertaa pääsiäisen ruokahuollosta. Pasha ja karjalanpaisti olivat erittäin hyviä. Kokollakin käytiin, valitettavasti vain viime tipassa palolaitos kielsi kokon sytyttämisen. Mutta saatiin sentään raitista ilmaa ja kunnon kuntokävely sekä grillattiin makkaraa.

Growing plants
Taimet kasvavat kohisten. Siis ne, jotka lähtivät kasvamaan. Olisi aika istuttaa jotkut niistä suurempiin ruukkuihin.  Siinä kohtaa vaan syntyy pienen pieni ongelma. Tähän asti ne ovat olleet pienoiskasvihuoneen suojissa. Jos nyt siirrän niitä ruukkuihin, ne pitäisi edelleen pitää valoisassa sisällä, koska ulkona on vielä aivan liian kylmä. Mutta kun minulla on nuo innokkaat hortonomit. Pelkään, että avonaisissa ruukuissa keittiön ikkunalla taimista ei viikon päästä olisi mitään jäljellä. Ans kattoo nyt, mitä tulee päätettyä.

Tuli tässä joutessa luettua kasa kirjoja, mutta siihen mielenkiintoisten osastoon eksyi kaksi mainitsemisen
Books
arvoista. Ensinnäkin Paritanssi (Lucy Dillon). Kirjassa oli yhdistetty tanssinharrastus ja parisuhdemutkat. Entinen kilpatanssijatar palaa kotikaupunkiinsa ja ryhtyy vetämään tanssikursseja. Paitsi hänen elämäänsä ja menneisyyttään, juonessa seurataan myös kurssille osallistuvien parien parisuhde- ja arkiongelmia.
Kiinnostuin myös kirjasta Kenraalitar (Pirjo Tuominen). Se on ihana kuvaus 1800-luvun lopun Suomesta ja Pietarista. Ja tarina nuoresta, hieman kapinallisesta naisesta ja hänen elämästään. Ihastuin sen kuvaukseen koko tuon ajan hengestä ja erilaisista tavoista ajatella.

Pääsiäisestä kun päästiin niin jo on vappu tulossa. Nuorempana vappua aina odotettiin, mutta nykyisin en siitä suuremmalti välitä. Muutama ilmapallo ja serpentiini roikkumaan kissojen iloksi ja sitten rentoudutaan kotona. Ulos en aattoiltana viitsi mennä, liian levotonta. Simaa en enää nykyisin laita, se kun on vaan sokeria ja vettä mausteilla. Tippaleipiä voisi ehkä harkita. Yhtenä vuotena tein tippaleipiä sellaisella vanhanaikaisella metallisella pursottimella. Muuten meni ihan hyvin, mutta puolet taikinasta taisi päättyä työtasolle ja hellalle, se kun oli vähän lousku. Sitten luin jostain hyvän vinkin eli taikina tyhjään ketsuppipulloon ja pursottamaan. Hyvä kikka.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)