Google Website Translator

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kamera, ruokaa ja TVtä

Voi hyppivät hylsyt. Vilkaisin aamulla ulos ja mitä siellä tapahtuikaan. Tuli räntää. 4. päivä toukokuuta.  Sadetta olin toivonut, jotta kasvimaalle laittamani kalkki sulaisi, mutten sentään räntäsadetta. Tulisi nyt jo hieman lämpimämpi että saataisiin taas kevään tuntua.

Growing veggies
Olen taas edistynyt siinä kevätsiivouksessa. Valitettavasti vaan pesutuvan kuivauskone on vaihteeksi rikki, joten verhot ja makuuhuoneen tekstiilit ovat edelleen pesemättä. Uudet taimet on siirretty multaan odottamaan lämpimämpiä ilmoja. Voivat toistaiseksi oikein hyvin. Sain Kodin Kukat-taimitarhalta erittäin hyvälaatuisin hieman erikoisempia petunioita, ananasmansikoita ja miljoonakelloja. Loppu toki on itsestäni kiinni, saanko niistä hienoja parveke- ja vilejelypalstakasveja vai jotain sinne päin. Mutta sen tiedän, että aion jatkossakin asioida asianomaisen taimitarhan kanssa, sen verran hyvää palvelu, tiedottaminen ja taimien laatu olivat. Tämä ei ole maksettu mainos vaan rehellinen kehuminen. Laitan alle hieman kuvia siitä, mitä taimista pitäisi tulla. Nuo tummanpunaiset petuniat muuten, niitä sain 3 tainta tilaajalahjana, joten aivan upeata. Ja muuten, tuo mansikka on kypsänä valkoinen, joten kuva ei ole raa'asta mansikasta.

Flower
BerriesGrowing flowers
Growing flowers

Olen tällä viikolla sijoittanut hieman rahaa tavarahankintoihin. Hankin, tai oikeammin tilasin laiskana kaupunkikävijänä NetAnttilasta itselleni järjestelmäkameran. Kamera, jolla nyt otan kuvia on 8 vuotta vanha digikamera. Hankittaessa se oli aivan uusinta uutta, kokonaista 4 Mpikselin kamera. Nyt se on auttamattoman vanhanaikainen tötsä, jolla saa juuri ja juuri puhelimiani parempia kuvia (nekin ovat jo vanhoja). Jännittää vaan, opinko käyttämään niin sofistikoitunutta kameraa. Ja harmittaa, koska viime viikolla Vaasalaiset Bloggarit järjestivät kohtuuhintaisen valokuvauksen peruskurssin. Sairastin, joten en huomannut ilmoitusta enkä sitä paitsi silloin vielä omistanut järjestelmäkameraa. Arvaa, harmittaako. Toivottavasti he ovat jatkossakin yhtä aktiivisia ja järjestävät kesän jälkeen uuden kurssin. Ainakin itse olisin satavarma osallistuja.

Food
On yksi ihanista vuoden hetkistä eli parsa-aika. Kävin kaupassa hakemassa nipun vihreätä parsaa ja laitoin päivälliseksi paremmin brunssina tunnetun yhdistelmän eli parsaa, Hollandaise-kastiketta, uppomunan ja niiden kanssa hyvän täysviljasämpylän ja kinkkua. Mikäpä sen parempaa. Kun on sesonki, niin sesongin ruoasta pitää nauttia.

Ensi viikolla aion keskittyä viljelypalstan kääntämiseen ja kuntoon laittamiseen. Koska en omista mitään hienoja laitteita, maankääntötöissä olemme vain minä ja talikko. Olen laskenut, että 3 päivää 3-4 h/päivä pitäisi hoitaa homman. Tehdään sitä uutta mansikkapenkkiä ja valmistetaan maa istuttamista varten. Istuttamisesta puheen ollen, avasin 2.5.2014 Vaasanseudun Omenapörssin. Joten varsinkin Vaasan alueella asuvat, nyt on taimien ja pistokkaiden antamisen, ottamisen ja vaihtamisen aika. Vasabladet kävi jo tänäkin vuonna tekemässä haastattelun aiheesta. He ovat aina varsin aktiivisia ja edistävät sivuston käyttöä. Pohjalainen ja Ikkuna tulevat aina jälkijunassa.

On ihanaa nauttia sunnuntaista, kun tapanani on olla silloin tekemättä mitään. Luen, katson TVtä ja laiskottelen. TVstä puheen ollen, ollaan taas siirtymässä pikkuhiljaa kesäaikaan ja esimerkiksi kaikki hauskat huumoriohjelmat (Uutisvuoto, YleLeaks, Hyvät ja huonot uutiset) jäävät kesätauolle. Hieman se harmittaa, sateisena kesäpäivänä lomalla ihmisillä olisi aikaa katsoa TVtä, mutta tarjolla on vain uusintoja. Ja yleensä huonoja sellaisia, ohjelmia, jotka on nähnyt jo sata kertaa aikaisemmin. Eikö kesällä voisi edes uusia niitä ohjelmia, jotka ovat talvella tulleet puolen yön molemmin puolin ja joita ei silloin voinut katsoa? Mutta eihän se käy päinsä, uusia pitää ohjelmat, jotka jo aiemminkin on katsottu kahteen kertaan. Samat elokuvat ja samat sarjat kesästä toiseen. Tylsäääää. Ollaan siis ulkona ja säästetään sähköä pitämällä TV kiinni. Se kai sen kesäohjelman tarkoitus onkin. Sama muuten koskee sunnuntain päiväaikaa, kaikki viikolla tulleet ohjelmat näytetään uusintana sunnuntaipäiväisin. Oletetaan kai, ettei ihmisillä ole viikolla alkuillasta aikaa katsoa TVtä. Joten säästetään sunnuntaiohjelmissa ja näytetään kaikki viikolla tulleet ohjelmat uusintana. Todella typerää, mutta eivät TV-yhtiöt sitä ajattele. Rahastahan se vaan on kiinni. Silloin, kun ihmisillä on aikaa katsoa TVtä, niin ei kannata näyttää kun uusintoja.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)