Google Website Translator

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Hiusmuotia

Fashion
Naisten hiukset ovat omituinen ilmiö. Kotona peilistä katsoessa kaikki näyttää olevan kunnossa ja voi lähteä ihmisten ilmoille. Mutta mihin oletkaan menossa, vaikka vain 5 minuutin kauppamatkalle, kaikki muuttuu. Ihana tuulinen ilma ja kas hassua, perille päästessä näyttää siltä, kuin pöllö olisi pesinyt pään päälle. Itsekin pelästyy ulkonäköään.
Olen aina ihaillut elokuvia, joissa nainen tappelee murhaajaa vastaan tunnin verran ja kuinka ollakkaan, hänen ulkonäkönsä on edelleen moitteeton. Itse en pääse edes roskapöntölle ja takaisin näyttämättä siltä, kuin joku olisi työntänyt töpselin sinne, mihin aurinko ei paista. Yksi vaihtoehto olisi tietenkin lakata hiuksensa niin, ettei karvakaan liikahda. Mutta sen jälkeen töhnän peseminen hiuksista olisi kovan työn takana. Tai menepä nukkumaan se tönkkö hiuksissasi. Seuraava aamu on pelkkää painajaista.

Olen taas saanut kahlattua läpi muutaman kehuttavan kirjan. Ihana elämys oli kirja Ja vuoret kaikuivat (Khaled Hosseini). Kirja oli raskasta luettavaa sen aihepiirin takia, mutta suosittelen silti sitä luettavaksi.

Erittäin kiinnostavana pidin Suetoniuksen n. 120 jKr  kirjoittamaa Rooman keisarien elämänkerrat. Teos ei ole historiallinen kronikka sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan pikemminkin juoruileva. Mutta kukapa ei rakastaisi pientä juoruilua Rooman ajan pahimmista hallitsijoista. Minä ainakin pidin luonne- ja tekojen kuvauksia äärettömän kiinnostavina.
Books

Vielä keskeneräisenä luettavana on kirja Tiibetin tyttäret (Yangzom Brauen). Sen kertomus on kolmen sukupolven naisista, joilla kaikilla on täysin erilainen elämänkatsomus. Mielenkiintoista nähdä, mihin tämä matka vie.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)