Google Website Translator

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Blogin tuunausta - Sähköpostilinkki sivupalkkiin

Olen huomannut monien laittavan blogin sähköpostiosoitteen sivupalkkiin yhteydenottoja varten. Useimmiten se löytyy sieltä kuitenkin vain tekstinä, joka on tarkoitus kopioida ja siirtyä sitten sähköpostiin viestin lähettämiseksi. On kuitenkin helppoa laittaa se myös linkiksi. Ja vieläpä niin, ettei tarvitse välttämättä osata edes HTML-kieltä (näpsäkkä käyttäjä tekee sen kohdasta 5 suoraan HTML:llä).

1) Kirjaudu sisään blogiisi ja valitse Uusi teksti. Tee sitten linkistä sen näköinen, jollaisena haluat sen julkaista (mahdollinen kuva ja teksti). Lisää tekstiin linkki sähköpostiosoitteeseesi.

 2) Kun luonnoksesi on näköisesi, valitse vasemmasta yläkulmasta HTML. Nyt näet julkaistavan kokonaisuutesi HTML-kielellä. Kopio ruudussa näkyvä koodi leikepöydälle (maalaa +Ctrl-C).
Voit varmuuden vuoksi tallentaa tekstin luonnokseksi (paina Tallenna)

3) Sulje Teksti-sivu ja valitse vasemmasta sivupalkista Ulkoasu. Avautuvasta ruudusta valitse Lisää gadget.

4) Vieritä avautuvaa listaa, kunns löydät vaihtoehdon HTML/JavaScript. Valitse se.

5) Kirjoita otsikko ja liitä leikepöydälle tallennettu koodi sille varattuun ruutuun. Tallenna.

Siirrä juuri tekemäsi Gadget kohtaan, jossa haluat sp-osoitteesi näkyvän. Esikatsele ja jos olet tyytyväinen, tallenna asettelu.
Avaa blogisivusi (esikatselussa linkki ei toimi) ja tarkasta, että linkki toimii niin kuin pitää. 

Kristiina

2 kommenttia:

  1. Kiva ohje! Monesti jätetään tarkoituksella tuo linkki tekemättä, jotta saataisiin estettyä osa roskapostista. Oletko sinä huomannut, että roskapostia tulisi paljon? Osa meneekin varmaan suoraan spam-laatikkoon. Nykyään Gmail vielä näyttää osaavan muuttaa (at)-tekstin suoraan muotoon @-kirjain, joten se siitäkin kiertoyrityksestä. En tiedä, osaako sähköpostikenttä vielä muuttaa muodossa [ at ] kirjoitettua @-merkkiä, mutta toivottavasti ei...

    VastaaPoista
  2. En ole saanut mielestäni yhtään roskapostia tai sitten ne ovat menneet suoraan roskapostilaatikkoon. Kaikki tullut posti on ollut aivan asiallista. Nämä postausteni kommentit sen sijaan menevät suoraan henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseeni, mutta sielläkin omaan, erilliseen postilaatikkoonsa. Mutta sitäkin kautta mahdollisesti lähetetty roskaposti suodattuu samoin suoraan roskapostilaatikkoon.

    VastaaPoista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)