Google Website Translator

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Riiviöitä, unenvähyyttä ja kauppojen ei-oota.

Meillä kotona asuu maahinen! Tai jokin muu vastaava gremling. Aivan todella, muuta selitystä ei voi olla jatkuvalle tavaroiden katoamiselle. Niitä aiemmin pöydältä hävinneitä pyöränavaimia ei ole vieläkään löytynyt. Tiedän myös omistavani 2 kpl mustia kampoja ja kokoontaitettavan, käsilaukkuun kivasti sopivan sateenvarjon. Kun sitten laukkuun piti pakata kampa ja sateenvarjo, kumpaakaan ei löytynyt. Molemmat kammat olivat kadonneet kuin tuhka tuuleen ja sen pienen, siron sateenvarjon tilalle jouduin ottamaan rispaantuneen, ei niin pieneen kokoon menevän sateenvarjon. 
Viimeinen pisara oli eteisen kynnysmatto. Akka riiviö kusaisi sille ilmeisenä protestina. Pesin sen ja heitin parvekkeelle kuivumaan. Tuli sitten välillä saderyöppyjä, joten matto jäi vähän pitemmäksi aikaa parvekkeelle. Yllättäen muutaman päivän päästä jäin ihmettelemään, miksi eteisessä ei vieläkään ollut kynnysmattoa ja menin hakemaan sitä parvekkeelta. Puff!! Matto oli kadonnut parvekkeelta eikä sitä näkynyt missään ulkonakaan. Selviä riiviön tekemiä kepposia. Puhumattakaan niistä lukemattomista sukkaparien toisesta sukasta, jotka aina katoavat, tavallisesti pesutuvan aikana. Sielläkin täytyy olla oma riiviö. Who do you call?? TROLLBUSTERS!!

Viime aikojen kuumilla keleillä ei oikein tee mieli syödä kovin raskaita ruokia. Salaatit, hedelmät, herneet ja mansikat ovat oivaa kuuman ilman ruokaa (unohtamatta jäätelöä). Mutta välillä tarvitaan lämmintäkin suuhunpantavaa. Tekaisin viikolla ruokaa ilman lihaa, nimittäin linssi-currymuhennosta. Tuli ihan syötävää, varsinkin kun lisukkeeksi tekaisin kookosmaidossa keitettyä riisiä.
Näin mansikkakauden päätteeksi tuli tehtyä mansikasta nautittavia. Ylen Aamu-TV:ltä  "omin" mehun mansikankaroista ja mustaherukan lehdistä. Sattui olemaan mansikoidenlaittoaika, joten kokeilin tuota mansikankarojen hyväksikäyttöä. Täytyy vielä kokeilla myös mustaherukanlehtijuomaa. Niitä voi juoda sellaisenaan veden kanssa tai sekoittaa sekaan esim. vichyä. Ihanaa kuplivaa ainakin kuumana aikana. Ja mustaherukanlehtijuomalla voi varmasti ensi keväänä saada esimakua tulevasta kesästä.
Mansikoista valmistui myös ensi kertaa elämässäni mansikka-valkosuklaarahkapiirakka. Pohja on sama, jota käytän useimmissa marjapiirakoissa. Täyte ja mausteet vain vaihtelevat.

Jokaisen elävän yksilön unentarve on erilainen. Aikuisen ihmisen lasketaan nukkuvan keskimäärin 8 tuntia. Minulle tuo määrä on hieman liikaa. Talvella unentarpeeni on 7 tuntia ja kesällä, valoisalla yleensä 6 tuntia. Tänä kesänä kaikkein valoisimpaan aikaan ehdin jo hieman huolestua. Jouduin toteamaan, että en kerta kaikkiaan nuku yli viittä tuntia. Raskas- tai kevyttöinen päivä, nukkumaanmeno joko puolilta öin tai klo 3.00 yöllä ei vaikuttanut mitenkään. 5 tuntia ja heräsin. Nyt, kun päivä on taas hieman lyhyempi, olen palannut unimäärässä kuuteen tuntiin. Tiedän syksyn/talven tulleen, kun nukuttu aika vaihtuu seitsemäksi tunniksi. Eikä tuo kuukauden rupeama viisituntisia öitä vaikuttanut sinänsä mitenkään, en ollut väsynyt. Eli unimäärä riitti hyvin.

Taitaa olla tuo kauppojen hävikkipelko kasvanut hieman liian isoksi. Päätin lauantai-aamuna tehdä tarjoustenhaku- ja kauppakierroksen lähialueella. Tässä tulos:

Kauppa
K-Supermarket
Lidl
S-Market
Tarkoitus ostaa
K-merkin metvurstia (t)
Lohi (t)
Rasvaton raejuusto (t)
Vohvelikeksi (t)
Rasvaton, maustamaton jogurtti
Rahka
Vichy
Colt-sytytin
Tuotteet, jotka sain
   - - -
Vohvelikeksi
Rahka, Vichy

Eli listallani oli 8 tuotetta, joko tarjouksessa tai normaalihintaisina (t=tarjous). Onnistuin kolme kauppaa kiertämällä saamaan niistä 3. Yleisin myyntiartikkeli kaupassa tuntuu nykyisin oleva Ei-oo tai Ota-mitä-on-älä-mitä-haluat. Suomessa on jo valmiiksi Euroopan kallein ruoka. Nyt tilannetta pahennetaan tekemällä tarjouksia tuotteista, joita on kaupan vain pieni erä ja myymällä ilmaa. No, kai meillä hyllyissä riittää aina perunaa, sipulia ja ranskanpullaa. Mitä sitä terve suomalainen muuta tarvitsee? Jonkinlainen kunnon ryhtiliike kauppaketjuissa olisi paikallaan. Hankkikaa pätevää henkilökuntaa arvioimaan tarjousten menekkiä ja lopettakaa se jatkuva voiton maksimointi ja hävikin pelko. Kyllä ostajat tyhjentävät hyllyt, kun alennus on viimeisen myyntipäivän uhatessa 50 %. Ja katelukujanne katsoessa kyllä kauppaketjuilla siihen on varaa. Odotan sitä kaunista päivää, jolloin suomalainen kuluttaja oppii äänestämään jaloillaan eli jättää höpöhöpö-tarjousten perässä juoksemisen eikä osta lähellä parasta ennen-päivää tuotteita 30 % alennuksella (50 % on hyväksyttävä). Jätetään ne 30 % tuotteet hyllyyn kaupalle tappioksi. Ennen hyvä tarjous tehtiin asiakkaan houkuttelemiseksi kauppaan muillekin ostoksille, nyt se tehdään, jotta asiakas saadaan huijatuksi käyttämään kyseistä kauppaa.


Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)