Google Website Translator

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Vesille venhoni vie

Kävin viikolla torilla ja onnistuin vihdoin löytämään mansikoita kohtuulliseen litrahintaan. Joten sain aikaiseksi kesäisen lempipäivälliseni. Siinä "lämpimänä" ruokana on litra herneitä ja jälkiruokana litra mansikoita. Näitä kesäaterioita syön tavallisesti 3-4 kertaa/kesä, tänä kesänä saattaa nyt syöty jäädä ainoaksi. Yhyy.
 
Food

Tänään olen viettänyt iltapäivän tutustumalla Björköbyhyn ja saaristoon bussilla ja risteillen. Aivan ihana tapa viettää sunnuntai-iltapäivä. Varsinkin kun aurinko paistaa porotti koko päivän. Tai ainakin meillä reissussa olleilla paistoi, "mannervaasassa" oli ilmeisesti välillä satanut. Tällä kertaa tuon päivän ihailtavaksi valokuvina.

Kierros alkoi Mårtes talomuseosta


Sightseeing


Svedjehamnin satama

Archipelago Archipelago


Archipelago

Saaristonäkymiä


Archipelago
Archipelago
ArchipelagoArchipelago

Näköalatorni Björköbyssä

Sightseeing Archipelago

Noissa saaristonäkymien 1. kuvassa on muuten tyrnipensaita. Ja 3. aivan taivaanrannassa näkyvät Valassaaret. Ja kun katsoo talomuseon pirttikuvaa ja sen sänkyjä ei voi kuin todeta, että oli porukka lyhyttä 1800-luvulla. Opas tosin selitti, että siihen aikaan tavattiin nukkua enemmän ylävartalo pystyssä, ettei mene pissa päähän ja sairastu. Hauskaa.

Jos joku kiinnostui tästä tai muista Vaasan alueella tehtävistä Maailmanperintömatkoista, lisätietoa löytyy ainakin , lisätietoa löytyy ainakin Merenkurkun saariston maailmaperintöbussi-sivuilta.
Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)