Google Website Translator

lauantai 2. elokuuta 2014

Vaasaa ja mustikkatuotoksia

Olen asunut Vaasassa nyt 24 vuotta. Vieläkin iloitsen Vaasan kauneudesta. Niistä rumista ja oudoista jutuista myöhemmin syksyllä (saatte jotain odottamista). Kävin perjantaina hakemassa tarjousmunia ja keksin pyöräillä kotiin rantareittiä. Merinäkymät olivat ihastuttavat tuulisesta kelistä huolimatta ja Hovioikeuskin, vaikka takaapäin, on hieno pytinki. Ja matkaan kuului tietysti pakollinen pysähdys ravintolalaiva Faroksessa. Kuvien laatu ei ole paras mahdollinen, koska ne on otettu vanhalla digivehkeellä.Seuraavaksi piti poiketa vielä vankilamyymälässä ja Bragen ulkoilumuseossa. Brage alueena oli uskomattoman hieno. Vikana oli se, että paikan päällä 1/2 tuntia ennen sulkemista kaikki rakennukset olivat kiinni. Opasteiden avulla löysin morsiustalon, lampolan, sikalan, kalasaunan ja hyljemuseon. Mihinkään niistä ei voinut tutustua sisältäpäin lukittujen ovien takia. Eikä missään ollut tietoa siitä, kuka avaisi ovet tai koska ovet ovat avoinna.
Tuo kivilabyrintti kuvassa on muuten Jatulintarha. Paikalla olleen selostuksen siitä näette seuraavassa kuvassa. En muuten mennyt labyrinttiin, joten sulhanen jäi näkemättä.


Mustikat saatiin kerättyä ja pakastimeen, nyt oli niiden jalostamisenvuoro. Viimevuotisista mustikoista tuli leivottua piirakkaa pakkaseen ja tämänvuotisista piti tehdä sekä pakasteita että jotain hyväskää. Tuloksen olivat Kodin Kuvalehden innoittamana Mustikka-juustokakku ja Mustikka-sitruuna cupcakesit. Resepti juustokakkuun on sellaisena, jona sen itse leivoin. Näin jälkikäteen vaihtaisin desin kermasta desiin tuoreista mustikoista keitettyä lientä. Näin juusto-osa saisi enemmän mustikan makua ja väriä.

Meillä Heta hassuttelee taas parvekkeella. Sillä on kumma himo hämähäkinverkkoihin. Kun se pääsee ulkoilemaan parvekkeelle, suuntana ovat heti nurkat ja niissä olevat hämähäkinverkot. Ja ne täytyy sitten syödä roskineen päivineen. Yök, ja minä vielä pusuttelen sen pikku suukkia.

Ensi viikon lopun aiheena onkin sitten taiteiden yö. Nyt tosin näyttää siltä, että muutama tapahtuma, jonka haluan nähdä, on päällekkäin. Ensi viikonlopun päivityksistä sitten näkee, mihin ehdin ja mihin en.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)