Google Website Translator

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Iloista silakkaa

Potatoes
Kaikki perunat on vihdoin nostettu. Perunat pitäisi nostaa kuivasta maasta, mutta minkäs teet, kun kuluneella viikolla tuli joka päivä vettä. Lopputulos tänä vuonna 13,5 kg. Huono vuosi verrattuna viime vuoteen (20+ kg), mutta niin se oli kaikkien kasvien osalta. Paitsi rikkaruohojen. Nyt potut on viety verkkokellariin kuivumaan, osa kuivuu säilytyslaatikossa ja osa sitten kasseissa. Koska verkkokellari on lämmittämätön, perunat saavat olla tuossa laatikossa siihen asti, kunnes pakkaset tulevat. Sen jälkeen täytyy keksiä, miten ne tungetaan viileäkaappiin. Vaan onpahan ainakin halpaa perunaa. Maahan laitoin n. 3 kg perunaa ja siihen kanankakka ja kalkki päälle, niin kilohinnaksi noille perunoille tulee n. 0,30 €/kg.

FlowersParvekkeellekin tuli talvikukiksi hankittua muutama Calluna. Tosin ne ovat vielä paperipussissa, koska en millään raaski ottaa Miljoonakelloja vielä pois. Ne ovat niin söpöjä pikku kukkia. Keväällä päätin taas kerran, etten hanki täksi talveksi kukkia parvekelaatikkoon. Kun ne sotkevat. Callunat tosin vähemmän kuin kanervat, joita minulla on viime talvea lukuun ottamatta aina ollut. Mutta kun sitten kaupoissa alkaa näkyä upeita, tuuheita Callunoita ja Aitokanervia, niin ei kiusausta voi vastustaa.

Kuulin viikolla tosi huonoja uutisia. Edellinen pätkätyöpaikkani oli Vaasan pääkirjastossa. Työpaikka oli kiva ja työkaverit ihania ja meillä oli lopettaessani puhetta, että menisin takaisin, kun palkkaamisestani saisi taas palkkatukea. Silloin Vaasan kaupungilla oli kielto palkata työntekijöitä muuten kuin palkkatuella tai työelämävalmennukseen.  Palkkatukiaika alkaa kohdallani hieman yli viikon päästä ja odotin innolla töihin pääsyä. Tarkastussoitto työkkäriin toi kuitenkin tiedon palkkauskriteerien muuttumisesta kesän aikana. Kaupunki palkkaa tällä hetkellä vain ihmisiä, joilla on tullut täyteen 500 päivää työttömänä. Ja yksityiselle 50+ ei pääse, vaikka polvillaan kerjäisi. Joten tilanne on se, että vaikka kuinka haluaisin töihin, minut pakotetaan olemaan kotona täydet 500 päivää, vasta sitten on toivoa uudesta pätkätyöstä. Oli älytöntä sopia uudesta eläkeiän korotuksesta nyt. Korottaisivat sitä vasta, kun yli 50-vuotiaille on töitä. Muuten korotus tarkoittaa vain sitä, että yli 63-vuotiaat jatkavat lisäajan työtön-nimikkeellä eläkeläinen-nimikkeen sijasta.

JoyLuin tässä joku aika sitten Kodin Kuvalehdestä kiintoisan artikkelin positiivisuudesta. Juttu alkoi Facebookin positiivisuushaasteesta ja jatkui tieteenä. Artikkelin pääasia oli siinä, että aivomme tallentavat kaiken negatiivisen heti ja vahvasti, mutta positiivisen tallentamiseen täytyy keskittyä. Ilon ja onnen tunnetta täytyy harjoitella. Jokaisen meistä tulisi siis päivän aikana kerrata niitä iloisia ja hyviä asioita sen sijaan, että märehtisimme tapahtuneita ikäviä asioita. Mikä ihana ja hyödyllinen ajatus. Koko artikkelin voitte lukea Kodin Kuvalehden nettisivulta

Food
Tuli taas taiteiltua pötyä pöytään: ihania sitruunatuorejuustolla täytettyjä silakkapihvejä ruohosipuliperunamuusin ja munakastikkeen kanssa. Vaikka pidän sekä lohesta että valkoisesta kalasta, silakoissa ja muikuissa on sitä jotakin. Johtuneeko ehkä siitä, että ennen ne olivat arkikaloja ja lohi juhlavaa. Nykyisin lohta saa paljon helpommin ja usein edullisemmin kuin silakoita tai muikkuja. Tai sitten ne ovat yksinkertaisesti vain hyviä ja tuovat mieleen lapsuuden. Tuntuu jotenkin hassulta, että viikonloppuisia laitetaan hienoja, monimutkaisia, eksoottisia ruokia. Tietysti ne ovat joskus paikallaan, teen niin itsekin. Mutta koen myös iloa siitä, että laitan viikonlopun kunniaksi ruokia, jotka muistuttavat niitä, joita äitini aikoinaan teki. Josta tuli mieleen, että en ole pitkään aikaan laittanut herkullista tillilihaa. Taidan tehdä sitä seuraavaksi. Mutten lampaasta vaan naudasta.

Meidän pikkutytöt viihtyivät tässä taannoin molemmat kirjahyllyssä. Ne osaavat olla tahtomattaan hassuja. Vieno nukkui ylähyllyllä kansioiden vieressä ja näytti karvaiselta kirjatuelta. Kun otin siitä kuvia, heräsi Akka ja ilmestyi kurkistelemaan kirjojen takaa. Puoliuninen kissa leikkii kukkuluurua.

Cat
  Cat.Kristiina
P.S. Kokeilen tässä tekstissä hieman isompia kuvia. Kumpi miellyttää sinun silmääsi enemmän, aiemmat pienemmät kuvat vai nämä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)