Google Website Translator

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Karvojenkatkaisua ja kommelluksia

Olen päivittänyt Reseptit-välilehden. Koska ohjeita alkoi olla reilummin, reseptit on nyt laitettu aakkosjärjestykseen. Toistaiseksi helpoin tapa on käyttää Muokkaa/Etsi toimintoa. Mutta jos et viitsi, osaathan sentään aakkoset

My hairSain vihdoin käytyä kampaajalla leikkaamassa ja värittämässä karvani. Syksy tuli, joten päähän piti saada syksyn väriä. Taidan olla aika outo. Kesällä, kun ei päätä tarvinnut peittää, tukkani oli ruokkoamaton ja kuljin pitkin mantuja tukka poninhännälle sipaistuna. Ja karvat kasvoivat kilpaa rikkaruohojen kanssa. Vihdoin huomasin, että pinnit ja poninhäntä eivät enää auta. Koska en ollut itse saksinut otsatukan aluetta, haivenet tulivat koko ajan silmille. Joten nyt kun pipokausi on ovella ja pään saa piiloon, hiukset ovat siistit. Onpahan saatu lisäaikaa taas ensi kevääseen, jollei aiemmin ole pakko käydä kampaajalla.

Food
Viimeisimmässä Pirkka-lehdessä oli niin herkullisen näköinen ja niminen kakkuresepti, että sitä oli ihan pakkokokeilla. Kyseessä oli nimittäin vaahtokarkkikakku. Jo pelkkä nimi sai veden kielelle ja teki mieli syödä lehdessä ollut kakun kuva. Ja herkullinen siitä tulikin. Käytin tällä kertaa vaahtokarkkikerroksen "mausteena" alkuperäisen ohjeen mukaisesti puolukoita. Mutta lisukkeenahan voi käyttää aivan mitä tahansa marjoja tai hedelmiä. Yhden neuvon antaisin kuitenkin niiden valinnassa. Koska pohja maistuu makealle ja vaahtokarkitkin ovat aikasen makeita, kannattaa maustajaksi valita hieman kirpeitä marjoja tai hedelmiä. Kovin makeilla maustajilla kakusta tulee varmasti helposti yliäitelä.
Food
Samalla uuninlämmityksellä tuli värkättyä iltapalaksi juustoteeleipiä. Kun ei pellille laitettavia kokkareita paina ihan lätyksi, saa lautaselleen pehmeänrapeita kakkusia. Lätyksi painettuna niistä saa taas rapsakoita, joissa on ripaus pehmeyttä. Teeleivät ovat tietenkin parhaimmillaan juuri uunista otettuna, mutta on niitä mukava syödä myöhemminkin hieman paahtimessa lämmitettynä.

BalletTuli sitten käytyä Vaasan
Kaupunginteatterissa katsomassa Youn Russian Ballet-ryhmän esitystä. Kuvia esityksestä minulla ei valitettavasti ole, koska teatterissamme on valokuvaus ehdottomasti kielletty, syynä lavastuksen ym. tekijänoikeudet. Ja minä kilttinä tyttönä jätin kameran kotiin. Ja sitten huomasin, että muutamat valokuvasivat kielloista huolimatta näytöstä älypuhelimilla. Että se siitä liiasta tottelevaisuudesta. Oheinen kuva on netistä, mutta ao. tanssi esitettiin tänään.
Itse esitys oli hienoa katsottavaa. Sääli niitä, jotka eivät siihen hankkineet lippua. Koska kaikki esiintyjät olivat soolotanssijoita, nähtiin esityksessä katkelmia sekä klassisista baleteista että uusista alkuperäisbaleteista joko yksin- tai pariesityksenä. Jotkut varsinkin uusista tansseista olivat suorastaan akrobatianäytöksiä, niin uskomattomia olivat niiden esittäjien taipuisat taidot. Lavasteita ei esityksessä käytetty, vain pimeyden ja eriväristen valojen vaihtelua. Mutta se riitti, tässä esityksessä pääasiana oli tanssi.
Ballet
Sen sijaan arvostelen esityksestä julkaistuja ennakkotietoja ja Vaasan Kaupunginteatteria. Ennakkoon lehdessä kirjoitettiin esityksen sisältävän kaksi 15 minuutin taukoa. Vielä ensimmäisellä 15 minuutin väliajalla kahvion kassa kertoi saaneensa tietoonsa, että seuraava tauko olisi hieman pitempi. Niinpä hämmästykseni oli suuri, kun seurue kokonaisuudessaan saapui finaaliin toisen näytöksen lopussa. Esityksessä ei ollutkaan kuin 2 näytöstä ja 1 tauko. Kaupunginteatterissa ei ollut esityksestä minkäänlaista käsiohjelmaa ja koko aikana ei kuultu minkäänlaisia kuulutuksia, joten osa tansseista ja taukojen kesto jäi oman arvailun tai kyselemisen varaan. Totaalisen surkeata yleisön informointia. Tuo näytösten lukumääräkin olisi selvinnyt heti kättelyssä joko ohjelmasta tai kuulutuksilla. Nyt koko homma meni vähän "arvaa, mitä on tulossa"-meiningillä.

Koko reissu oli muuten varsinainen kommellusten kimppu. Pukeuduin pitkästä aikaa hameeseen ja korkokenkiin. Mikä ero arkiseen "urheiluhousut ja lenkkarit"-minääni. Lähdin liikkeelle suht' ajoissa tarkoituksena mennä pyörällä. Enpä ajatellut, miten hankalaa kapeahkossa hameessa olisi polkea pyörää. No se ongelma ratkesi kertaheitolla, kun yritin nousta pihassa pyörän selkään. Takakumi oli tyhjä. Ei siinä eilen illalla tullessani kasvimaalta 18.30 aikoihin ollut mitään vikaa. No ei kun pyörä takaisin parkkiin ja katsomaan, koska kulkisi bussi. Sen piti tulla pysäkille juuri, kun sinne saavuin. Vaan eipä näkynyt bussia, vaikka siinä aikani odottelin muiden odottelijoiden joukossa. Kellokin alkoi olla niin paljon, että en ehkä ehtisikään kiertelevällä bussilla ajoissa paikalle. Siispä takaisin kotiin ja soittamaan taksi. Toivoen, että rahat riittäisivät. Pääsin kuitenkin loppujen lopuksi ajoissa perille koko komeudessani ja rahatkin riittivät.
CatsTullessani kotiin 3 tunnin päästä olin saada sydänhalvauksen. Viimeisten hermosavujen jälkeen ennen lähtöä olin ilmeisesti sulkenut parvekkeen ulko-oven huolimattomasti ja jättänyt sisäoven sulkematta. Ilmavirta, joka syntyi kodin ulko-oven kiinni laittamisesta, oli avannut parvekkeen ulko-oven. Kääk. Kissat olivat olleet yksin kotona 3 tuntia parvekkeen ovi ja siis koko maailma avoimena. Kuinka monta kissaa olisi kateissa? Tein pikaisen pääluvun laskun. Ja kuin ihmeen kautta kaikki 4 olivat kiltisti sisällä, tosin tohkeissaan vain siitä, että itse touhotin pitkin kämppää niitä laskemassa. Miten paljon ne saivatkaan kehuja kiltteydestään ja illalla ylimääräisen tonnikala-annoksen. Ihanat, kiltit mamman muruset.

Aika palata arkeen. Urheiluhousuinen, collegepaitainen minäni painuu tiskaamaan.
Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)