Google Website Translator

tiistai 28. lokakuuta 2014

Rekoa ja ruokasotaa

Olen jo jonkun aikaa mielitellyt käydä Tikanojan Taidekodissa katsomassa Seili-näyttelyä. Sitten huomasin aviisista, että tänään on Simo Kuntsin nimipäivän kunniaksi Vaasan museoissa vapaa sisäänpääsy. Mikä oiva tilaisuus. Satuin paikalle juuri, kun paikan päällä alkoi Taidevartti (kesti 45 min). Se oli ikään kuin opastettu kierros museoon ja näyttelyyn. Tuuria, totta tosiaan. Näyttelystä löytyi esineistöä ja faktaa Seilin saaresta ja sen toiminnasta sekä saarella inspiroitumassa käyneiden taiteilijoiden näkemyksiä. Pidin varsinkin keramiikkataiteilija Catharina Kajanderin näkemyksistä naisten kohtelusta mielisairaalassa.

Art Art

Art Art

Art Art


Food
Huomasin eräästä seuraamastani vaasalaisblogista, että he ovat liittyneet REKO-ryhmään. Se onkin hyödyllinen ryhmä FB-sivujen joukossa. REKO-ryhmässä seutukunnan tuottajat tarjoavat tuotteitaan suoraan ryhmään kuuluville kuluttajille. He saavat tilata haluamiaan tuotteita tuottajalta ja tuotteet noudetaan keskustasta joka toinen torstai. Myynnissä on kauden viljelytuotteita sekä paljon muuta hyvää, mm. kalaa, lihaa, hunajaa, mehua, munia jne. Niille, jotka eivät FB:sta ole ryhmää vielä löytäneet, linkki löytyy TÄSTÄ.

Sohaisen nyt käteni kusiaispesään. Olen aikani seurannut FB:n kissanomistajien ryhmien keskusteluja. Ja
Cats
niistä pompahtaa uudestaan ja uudestaan esiin yksi keskustelunaihe ylitse muiden. Se on kissan ruokinta. Miten tuo aihe herättää aina vaan kiivaan "väittelyn"? Tosin usein saman keskustelun saa aikaan myös ihmisten ruoasta ja erilaisista ruokavalioista. Yhä uudelleen ja uudelleen molemmista aiheista puhuttaessa ihmiset kehuvat omia valintojaan ja niiden oikeellisuutta ja moittivat toisten tapoja. Ja pahinta on se ainaisen myrkyllisyyden löytäminen kaikesta muusta, paitsi omasta suosikistaan. Ja sen toitottaminen isoon ääneen. Niin eläinten kuin ihmistenkin osalta. Omat kissani esimerkiksi valitsevat kyllä osaltaan itse esim. kuivamuonansa. Niille on tarjottu jos jonkinnäköistä terveellistä ja laadukasta kuivamuonaa. Sitä syödään yleensä muutama nappula silloin tällöin, loput menevät sitten seuraavana aamuna vessanpyttyyn (hyi minä). Mutta annas olla, kun tuon kotiin säkin sitä marketin hyllyn halvinta kuivamuonaa. Neljän kissan sotatanssi on valmis ja nappula-annokset katoavat kupeista alta aikayksikön. Yritä siinä sitten kertoa katille ravintoarvoista ja terveellisemmästä ruoasta, kun toinen on otsaansa myöten onnellisesti siinä halpamuonan kimpussa. Näinhän se on ihmistenkin kohdalla. Yksi syö kaiket päivät terveellisesti salaattia, rasvatonta valkoista lihaa ja siemeniä. Toinen paahtaa pizzalla ja letuilla. Ja toivon mukaan molemmat ovat onnellisia ruoka-aikaan. Vaikka terveellisyys ja tasapainoinen ruokavalio ovat kaikille tärkeätä, pitääkö terveysterrorismia korostaa ylenpalttisesti?

Olkapääkin on passelisti parantunut.  Meikä painuu pesutupaan. MakroTex:n aiheena on tällä viikolla Ankea. Omat kuvani aiheesta löytyvät välilehdeltä, muiden kuvien linkkejä löydätte, kun painatte MakroTex- kuvaketta sivun alaosassa.

Kristiina

2 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! :) Hei miten tuo linkkijuttu tehdään kommenttiboxiin kuten olit minun blogiini tehnyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:).
   Linkin saat tehtyä mihin tahansa kohtaan kommenttiasi tai vaikka allekirjoitukseksi seuraavasti: vv a href="http://..."vo tekstisi vv /a vo . Suomeksi vaikka keskelle kommenttitekstiä näin: Olen juuri kirjoittenut samasta aiheesta omassa vv a href="http://pienilintu.blogspot.fi/xxxx" vo blogissani vv /a vo viime viikolla. Tällä tavalla linkki viittaamaasi blogitekstiin tulee tuohon BLOGISSANI-tekstiin. Tai kuten minä, allekirjoitukseksi. Pieni selitys vielä: tuo vv viittaa merkkiin < ja vo merkkiin >. En voinut laittaa niitä tähän, koska tuloksena olisi ollut selityksen sijaa linkki ei mihinkään. Eli esim. vv a = <a.
   Kannattaa tarkastaa esikatselulla, että kaikki tuli oikein ja että kommentoitava blogi hyväksyy tagit tekstiin linkeiksi.

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)