Google Website Translator

tiistai 14. lokakuuta 2014

Syksyn värit ja painonhallinta

Olen itse puhtaasti loppukevään ja kesän ihminen. Tosin en ihan sellaisen kuin tämän vuoden kesä, vaan ihan sellaisen tavallisen keskivertokesän. Mutta silti tunnustan, että jokaisella vuodenajalla on omat hetkensä. Alkukevät tosin on se kaikkein masentavin aika kuten myös loppusyksy. Kaikkialla on pimeätä, märkää ja kylmää. Ei vihreää eikä valkoista vaan vain kuran väristä. 
Sen sijaan loppukeväästä tulee enemmän valoa ja aurinkoa, ilma alkaa lämmetä, linnut tulevat ja vähitellen hento vihreä herättää luonnon. Ja ihmisen.
Kesä taas on kesä, valo, lämpö, kevyet vaatteet, voi tehdä ulkona aivan mitä tahansa. Ja kaikki se tarjoille tuleva tuore syötävä, marjat, hedelmät, vihannekset. Yhtä ilon aikaa.
Alkusyksystä taas hyvällä tuurilla saamme ihailla kauniina päivänä mahtavaa värien loistoa. Puut hehkuvat monivärisinä, maa on vielä osittain vihreää, sienet näyttäytyvät kaikessa erilaisuudessaan ja syksyn marjat ovat vielä poimittavissa. Ja askartelutarpeita riittää luonnosta hakea. Näin syksyn kunniaksi en voinut olla ottamatta muutamaa kuvaa sen kauneudesta.

Autumn Autumn
Autumn Autumn
Autumn Autumn
Talvi on pääosaltaan aikaa, josta en lainkaan pidä. On pimeää, kylmää, jopa hyytävää ja tuntuu, kuin itsekin olisi välillä jäässä tai horteessa. Mutta joinakin päivinä löytyy poikkeuksia. Päivät, jolloin pienessä hämärässä alkaa sataa hiljalleen "jalkarättejä", suuria lumihiutaleita. Tai kauniina, kirkkaana aamuna toteaa kaikkien puiden peittyneen kauniisti lumikuoreen. Tai joulunaika, jolloin toivottavasti on lunta ja ikkunoista, parvekkeilta ja pihoista loistavat jouluvalot.

Fat
Vuodenajoista puheen ollen, olen nyt helmi-maaliskuun jälkeen onnistunut pudottamaan 5 kg. Mutta se ei ole tarpeeksi, toinen samanmoinen pitäisi saada pois. Vikana on vain se, että minulle yleensä alkaa kerääntyä näin talven kynnyksellä ja talviaikana lämpimänä pitävää "talviläskiä", kuten itse asian ilmaisen. Itse asiassa se varmaankin johtuu ulkona olemisen ja liikunnan vähenemisestä. Ja siitä, että pimeän aikaan makea maistuu huomattavasti paremmin kuin kesällä. Ja sen syömiseen on enemmän aikaa. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta tulevina kuukausina.

Printer
Jotkut teistä saattavat ehkä muistaa, että heinäkuun itselleni tarjoama maailmanperintöaluekierros johti printterini hajoamiseen. Tai niin ainakin uskon, koska viimeksi itselleni tarjoama baletti tyhjensi pyörän renkaan ja aiheutti ylimääräistä menoa taksikyydin muodossa. No, nyt olen taas kutsunut NetAnttilan ja postimyynnin apuun ja saamassa uuden printterin. Oli hieman kuin pakkorako, kun jouduin huomaamaan, miten paljon printteriä tai skanneria tarvitsin. Huomisen Seinäjoen liputkin on maksettu, mutta ei tulostettu. Ne täytyy nyt hakea lipunmyynnistä tilausnumerolla ennen junaan astumista.
Kun edellisellä kierroksella haukuin NetAnttilan postimyyntiä, nyt täytyy kehua. Tilasin printterin ja natkuna tyttönä laitoin sen haettavaksi paikallisesta Anttilan myymälästä keskustasta, n. 9 km pyörällä. Sain ilmoituksen sen saapumisesta ja ajattelin hakea sen viime perjantaina muiden asioiden hoitamisen ohella. Ennen kotoa lähtöäni postipoika pudotti kuitenkin uusimman NetAnttilan kuvaston.  Ja siellä oli 10,- € alennuskuponki alle 100,- € ostoksista ja tieto, että loppuviikon tilaukset saisi ilmaiseksi kotipostiin. Muutaman kirosanan jälkeen nappasin puhelimen ja soitin asiakaspalveluun. Sieltä sain ystävällisen ja hyvän neuvon: "Käy Anttilan noutotiskillä ilmoittamassa, että tulleen paketin saa palauttaa takaisin ja tee uusi tilaus, jolloin saat alennuksen ja kotipostiin kuljetuksen". Ja niin teinkin. Nyt ei tarvitse pähkäillä, millä ison paketin tuo pyörällä kotiin, kotiposti kun on muutaman sadan metrin päässä.

Sain porkkanatkin ylös maasta (vain 3,5 kg) ja lopun palstasta käännettyä. Eli seuraavan kerran menen palstalle ensi keväänä. Metsäänkään en taida enää viitsiä mennä, viimeksi kuljeskelin 3 tuntia suppilovahveroita katsellen. Mutta joko minulla ei ole suppissilmää tai sitten etsin vain vääristä paikoista. Ei löytynyt yhtään ainoaa. Tämä tahtoo tarkoittaa sitä, että kaikki viralliset ulkojutut on tältä syksyltä hoidettu ja voin siirtyä sisätiloihin harrastamaan. Yhyy ja jee, skitso tunne iskee jälleen. Talvi saa tulla, mutta älä nyt kuitenkaan vielä tule.
Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)