Google Website Translator

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Harrastelua

Collecting
Olen seurannut kuluneella viikolla Puoli seitsemän-ohjelman tarinoita erilaisista keräilijöistä. Itsekin olen harrastanut ja haluaisin harrastaa jonkinnäköistä keräilyä, mutta aina tuntuvat tulemaan seinät vastaan.
Nuorempana keräilin postimerkkejä ja tulitikkuaskin kansia. Tulitikkuaskin kannet olivat lyhytaikainen harrastus ja postimerkkeilykin jäi vähitellen iän karttuessa pois kuvioista. Tosin vanhoista postimerkkikansioistani raaskin luopua vasta tänä vuonna.
Seuraavaksi innostuin erilaisista laseista. Siis sellaisista drinkki ym. laseista. No, yhden vitriinikaapin ja hieman muuta tilaa täytin sellaisilla, sitten loppui tila. Muutenkin kaikki lasiesineet ovat aina olleet lähellä sydäntäni, onhan äitini kotoisin Nuutajärveltä ja kesäisten sukulaisvierailujen kohokohta pienenä oli hyttikasan kaivelu. Kasaan heitettiin hieman epäonnistunut osa tuotannosta ja sieltä saattoi löytää ehjiä esineitä, jotka tietysti takavarikoin. Myöhemmin tehtaanmyymälä oli todellinen aarreaitta.
Collecting
Viimeisimmän innostukseni lähde olivat kirpputorit, joita kiersimme tyttäreni isän kanssa. Siellä ihastuin kivisiin esineisiin, eritoten marmorisiin. Mutta nyt niidenkin kohdalla paino- ja tilarajat alkavat tulla vastaan. Sitä paitsi tyttären isän kuoltua on kohdallani myös kirppareiden kiertäminen vähentynyt minimiin. Täytyisi ensi keväänä alkaa taas sitäkin harrastaa. No, ainakin lähikirppiksiä.
Nyt täytyisi innostua jostain uudesta keräilykohteesta, joka veisi mahdollisimman vähän tilaa. Ehdotuksia otetaan vastaan.Ei kuitenkaan sormustimia.

Hobby
Joulunajan lähestymisen huomaa siitä, että nettikauppojen joulumyynti on alkanut ja yhä useammassa blogissa pähkäillään koristeluteemoja.  Itse en teemoista perusta, minulla toimivat parhaiten ne vanhat, hyväksi koetut koristeet. Tosin aina jotain uutta pientä tulee hankittua, tällä hetkellä mietintämyssyssä muhii ajatus uudesta ovikranssista. Vanha kun alkaa olla aikasen kulahtanut.
Jostain putkahti eteeni paperisista lumihiutaleista tehty verho tai itse ajattelin mieluummin mobilea. Sehän voisi olla kiva korvaamaan himmelin, joka muutama vuosi sitten antoi periksi kissojen uteliaisuudelle. En ole vuosiin leikellyt minkäänlaisia lumihiutaleita, joten nostalgia pisti tutkailemaan mahdollisuuksia. Ja kun kunnon lapsellisuuspuuska iski, värkkäsin näin aluksi muutaman hiutaleen. Onhan tässä vielä aikaa niitä leikellä. Täytyy kai ne vielä kevyesti silittää, etteivät kupruile. Jos jotakuta sattuu sama lapsellisuus kiinnostamaan, ainakin täältä pitäisi löytyä muutama leikkuumalli. Ja jokunen lisää olisi tässä.
Kristiina

4 kommenttia:

 1. No, pikkukissoja tieteski, ne kun voi pistää kaikki vaikka "samaan tarhaan ja ulkoiluttaa sitten kun hakluaa niitä erityisemmin tutkia " tarkoitan sellaisia koristekissoja ja niitäkin pieninä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, siihen olisi jo alkukin, kun omistan yhden pienen koristekisun. Harkitaan :)

   Poista
 2. Keräily on mukava harrastus.. minulla on muumimukit keräilykohteena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kivaa kun olisi edelleen kerätä erilaisia astioita, kaappien seinät eivät enää anna periksi. Muumimukin ovat varmasti erittäin antoisa keräilykohde, kun valittavana on sekä vanhoja että uusia. Tsemppiä jatkoon :)

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)