Google Website Translator

torstai 13. marraskuuta 2014

Käynti Ekosopissa

Niin ekologisten tuotteiden ystävä kun olenkin, en ole aiemmin tehnyt tuttavuutta Vaasassa olevan Ekosopin kanssa. Vaikka se on täällä ollut sentään vuodesta 2007. Nyt sekin puute on korjattu. Pääsin mukaan bloggarintaipaleeni ensimmäiseen bloggareille järjestettyyn esittelytilaisuuteen. Uutena sekä tilaisuudessa että liikkeessä asioinnissa pidin tilaisuutta sekä antoisana että tietämystäni kartuttaneena. Tekstini sisältää myös tuotteiden nimiä ja kehumista, mutta täysin omasta halustani, ei mainostarkoituksessa.

Saimme ensin tervetuliaismaljaksi Frantsilan Harmonella-juomaa, jossa oli erilaisia uutteita ja ripaus alkoholia. Tarjoajan onneksi olimme kaikki osanottajat naisia, koska tuote vaikutti mm. naisten mielialaan, kuukautisvaivoihin ja PMS-oireisiin. 
Informatiivisen osuuden aikana kuulimme Ekosopin myymistä tuotteista, jotka kaikki ovat ekologisesti tuotettuja ja luomutuotteita. Ensin kuulimme elintarvikkeista yleensä ja viimeisimmistä uutuuksista, jotka on otettu liikkeen valikoimaan. Seuraavaksi saimme kattavan katsauksen luomukosmetiikkaan ja muihin ihon- ja puhtaudenhoitotuotteisiin.
Saimme myös konkreettisesti tutustua tuotteisiin maistellessamme suklaita, marjoja, uutta Jymy-jäätelöä ja teetä. Pikantin makuisia ja suositeltavia olivat erityisesti gojimarjasuklaa ja lehtikaalisipsit. Jymy-jäätelö, joka valmistetaan Aurassa omistajien oman luomutilan maidosta, oli pehmeää ja maut tuntuivat luonnollisen voimakkaina. Kannattaa kokeilla, jos pidät pehmeästä, herkullisesta "vanhanajan" jäätelöstä. 

Jo ennakko-odotuksissani osasin odottaa sitä laajaa valikoimaa elintarvikkeita, joita on saatavana luomuna. Ei luomua ja terveellistä ruokaa suosivien tarvitse riutua marjoilla ja siemenillä. Ekosopissa oli saatavana niin monenlaisia tuotteita suosituista teestä, kahvista ja superfoodista aina suklaaseen ja sipseihin asti. Myös aiemmin kehumiani maapähkinänaksuja on saatavana luomuna. Että ei kun herkuttelemaan terveellisesti vaikka heti, kaiken muun päivittäisen ruoan saa siinä ohessa aivan yhtä hyvin luomuna kuin epäterveellisenäkin. 
Sen sijaan minut yllätti se laaja kirjo kosmetiikka- ja saniteettituotteita, joita on saatavana luomuna. Ottaen
huomioon, miten tarkat kriteerit on asetettu niille aineilla, joita noissa tuotteissa saa käyttää. Ja niille vaatimuksille, jotka koskevat ei vain itse tuotteiden koostumusta, vaan kaikkea muutakin niihin liittyvää, kuten pakkausta, hävittämistä, testaamista jne. On hiusvärejä, ihon- ja hiustenpuhdistusaineita, mitä erilaisimpia rasvoja ja kauneudenhoitoaineita, meikkejä, deodorantteja, parfyymeja jne jne jne. Melkeinpä kaikkea sitä, mitä saa synteettisenä, saa myös luonnollisena. Vaikka itse käytän hyvin vähän meikkejä ja hajusteita, saniteettituotteiden kohdalla on jatkossa syytä käyttää harkintaa. 
Toinen alue, joka jonkin verran yllätti, olivat kodin hoitoon liittyvät aineet. Saimme tutustumispakkauksen mukana mm. pullollisen Lilly's Eco Clean astianpesuainetta. Vaikka edellisessä marketin pullossa on vielä tiskiainetta jäljellä, aion hoitaa seuraavan tiskin tällä tuotteella. Asetan sille isoja odotuksia ja toivon, että ne täyttyvät. Silloin pääsisin helposti aloittamaan pysyvän, hieman luonnonmukaisemman suuntauksen omassa käytössäni.

Pääsette itse nauttimaan tapahtumasta seuraavien kuvien seurassa:
Hyvää joulua!
Ekosopin omistajat

Kristiina

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva kirjoitus, muistit hyvin mitä siellä oli tuotteista sanottu :D Itse en olis muistanut enää kirjoittaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi tällä kertaa muisti pelasi edes joltakin osin, kun jäi kynä ja lehtiö kotiin :)

   Poista
 2. Oli kyllä mukava ilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä. On myös mukava nähdä "elävänä" ihmisiä, joiden blogeja lueskelee. Ja oli mukava nähdä, että nenäsi oli ihan tavallinen :)

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)