Google Website Translator

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

LittFest osa 2

LittFest
Lauantai jatkui tutustumiseni LittFest Vaasa-tapahtumaan. Tällä kertaa se tapahtui pääkirjastossa. Valitettavasti tapahtumaa ei voi kutsua minkäänlaisiksi kirjamessuiksi tai edes -esittelyksi. Tänä vuonna kirjastossa esitteli tuotoksiaan vain ruotsinkielinen kirjallisuus. Näytteillä oli neljän pöydän edestä ruotsinkielisiä kirjoja kirjaston sisääntuloaulassa. Pääpaino LittFestissä oli tapahtumilla.

LittFestiin liittyi myös Lasten ja nuorten LittFest, jota tapahtumaa kävin seuraamassa Draama-salissa. Tilaisuudessa kuvittaja Linda Bondestam, kuvittaja-kirjailija Lena Frölander-Ulf ja kirjailija Siri Kolu kertoivat työstään. Sen jälkeen jaettiin palkinnot 20 nuorelle kirja-aiheen keksineelle ja siitä kansikuvan piirtäneelle nuorelle vaasalaiselle. Tänä vuonna LittFestin aiheena oli Muusa ja vaasalaisia koululaisia oli pyydetty muusiksi. He saivat piirtää kansikuvan kirjalle aiheesta "Tämän kirjan lukisin" eli he keksivät kirjalle otsikon, nimesivät kirjailijan kirjoittamaan kirjan ja piirsivät kirjan kansikuvan.

LittFest
Linda Bondestam & Lena Frölander-Ulf
LittFest
LittFest
Siri Kolu
LittFestSeuraava tapahtuma, johon osallistuin oli Petterin sohvalla. Siinä Petter Lindberg haastatteli viittä kirjailijaa, jotka ovat hiljan julkaisseet uuden kirjansa. Todella mielenkiintoinen tilaisuus. Haastateltaviksi istuivat kukin vuorollaan kirjailijat Tommi Liimatta (Absoluuttinen Nollapiste-yhtye, Yle Puhe, kirjailija, sarjakuvapiirtäjä), Birgitta Boucht (kirjailija, kääntäjä, toimittaja), Åke Edwardsson (ruotsalainen dekkaristi, kirjailija ja Erik Winterin luoja), Virpi Hämeen-Anttila (yliopisto-opettaja, tutkija, kääntäjä, kuvittaja ja kirjailija) ja Lars Sund (toimittaja ja kirjailija). Jokainen haastateltava kertoi vuorollaan paitsi uusimmasta kirjastaan myös sen synnystä ja sen tapahtumien, henkilöiden ja ideoiden alkuperästä. Täytyy sanoa, että poissaolijat jäivät paljosta paitsi.

LittFest
Tommi Liimatta
LittFest
Birgitta Boucht

LittFest
Åke Edwardsson
LittFest
Virpi Hämeen-Anttila

LittFest
Lars Sund
LittFest
Jotain Aleksis Kivimäistä

Kristiina

2 kommenttia:

  1. Kiitos vierailusta. Täällä musikaalinen postaus.Hyvää marraskuuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusissa blogeissa on aina kiva vierailla :)

      Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)