Google Website Translator

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joulu meni

Vaikka olenkin jouluihminen, täytyy huokaista, että onneksi se on taas ohi tältä vuodelta. Meillä oli oikein rattoisa joulu. Tytsy tuli luokseni aattoa edeltävänä sunnuntaina. Maanantain vietimme hänen kanssaan kaupungilla ja iltapäivällä menimme lopuksi äitiäni vastaan junalle. Siitä alkoi melkoinen jouluhässäkkä, kun kaksiossani pyöri 3 ihmistä. Toinen haittapuoli vierailussa on se, että vierailunsa ajan molemmat nukkuvat minun sängyssäni ja itse joudun nukkumaan sen ajan olohuoneen sohvalla. Kun on tottunut makuuhuoneen rauhaan, ovat sohvalla nukutut yöt paljon levottomampia ja unet katkonaisempia.

Christmas
Aatoksi onneksi kaikki rauhoittui. Aamuriisipuuron jälkeen saimme vielä touhustella arkisiakin asioita aina joulurauhan julistamiseen. Otinkin tuon kuvan "joulupöydästä" aamupäivällä, kun tytsy hoiti viimeiset tietokonejuttunsa ennen koneen pois korjaamista. Joulusaunat saunottiin ja sen jälkeen saikin istua pöytään. Ja voi että, kyllä me söimmekin. Kalat, leikkeleet, juustot ja leivät. Rosollia. Laatikot ja kinkkua. Ja jälkiruoaksi tytsyn tekemää piparkakkupannakottaa. Itse ahdoin sisuksiini niin paljon ruokaa, että sain ähkyn ja sekaisen vatsan. Lahjojakin sain jokusen, joten olen kai ollut jossain välissä kiltti.

Joulussa mukavinta on oikeastaan tunnelman lisäksi joulupäivä, kun saa omistaa koko päivän lukemiselle, ristikoille ja lastenelokuvien katselemiselle TVstä. Joinakin vuosina olemme tytsyn kanssa olleet koko päivän yöpaidoissa ja vain laiskotelleet. Äitini sitä touhua hieman ihmettelee, hänestä kun aikuinen, terve ihminen ei ole koko päivää yöpaidassa ja tuijota TVstä jotain mielikuvituselokuvia ja piirrettyjä. Vaan mepä teemme niin, jos tahdomme.
Tapanin iltapäivänä talo tyhjeni ja sain sänkyni takaisin. Tosin viikonloppu jatkoi vielä hieman sitä joulun tuntua. Mutta huomenna palaan taas muutamaksi päiväksi arkisiin tunnelmiin. Seuraavaan jouluhässäkkään onkin sitten 360 päivää.
Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)