Google Website Translator

tiistai 27. tammikuuta 2015

Lamatalkoot yritysten hallituspalkkioiden tapaan

Taas kuuluu kummia maailmalta. Fortumin ja Nesteen osakkeenomistajien nimitystoimikunnat (joiden jäsenistä moni kuuluu myös yritysten hallitukseen tai on hallitukseen kuuluvien kavereita) haluavat korottaa yritysten hallituksen jäsenten palkkioita. Fortum puheenjohtajan 20 %, varapuheenjohtajan 14 % ja jäsenten 12,5 %. Nesteellä euromäärät ovat pienempiä, mutta vastaavat prosentit 27 %, 12 % ja 18,6 %. Syyksi esimerkiksi Fortum sanoo sen, että heidän hallituspalkkionsa ovat jäljessä pörssiyhtiöiden yleisestä tasosta. Joo niin varmaan. Opettajien, sairaanhoitajien tai vaikkapa siivojien palkat ovat myös jäljessä yleisestä palkkatasosta, mutta ehdottaako heille joku 20 % korotusta? Ei, palkkamalttia vaan. Tai eläkeläisten eläkkeiden korotus, sekin on jäljessä yleisestä palkkojen korotustasosta. Ei sinnekään ehdoteta edes 12,5 % korotusta.
Toisena syynä korotukseen kertoi Fortum sen, että hallitukseen täytyy saada päteviä ihmisiä, jotka uhraavat omaa aikaansa yritysten hyväksi. Fortum itse ei ole laskenut, paljonko hallituksen jäsenet uhraavat aikaansa, mutta muissa yhtiöissä se on kuulemma 30 päivää. Keskiverto suomalainen palkansaaja ei ansaitse edes vuoden työnteolla sitä, mitä hallituksen puheenjohtaja 30 työpäivän työllä. Voi kiltit nimitystoimikunnat, kutsukaa minut yhtiöittenne hallitukseen. Edes yhteen. Lupaan tehdä vuodessa sen 30 päivää ahkerasti ja tunnollisesti töitä. Noilla palkkioilla eläisin huomattavasti nykyistä elintasoani paremmin ja saisin pitää muun ajan vuodesta vapaata omille harrastuksilleni.

Olisi hauska tietää, kuinka moni näistä nimitystoimikunnan jäsenistä toimii aktiivisesti myös EK:ssa. Sen linjahan on koko ajan ollut palkkamaltti, nollakorotukset ja palkanalennukset. Ne eivät kuitenkaan näytä koskevan kuin niitä työssäkävijöitä tai luottamustoimissa olevia, jotka eivät pääse päättämään omasta palkastaan tai palkkiostaan. "Hyvien kavereiden" tai "tärkeiden henkilöiden" tulot toki täytyy jättää näiden puheiden ja tekojen ulkopuolelle. Johan sen sanoo jokaisen EKlaisen järkikin. EK ja isokenkäiset osaavat aina vaatia yritysten verotaakan alentamista ja toimintaedellytysten parantamista. Eivät vaan tunnu nuo helpotukset menevän työntekijöiden palkkaamiseen vaan herrojen palkitsemiseen ja isoihin osinkoihin. Kummatkin nyt esille tulleet yritykset ovat viime aikoina hyötyneet verohelpotuksista ja alentuneesta polttoaineen maailmanmarkkinahinnasta. Nyt nuo edut halutaan siirtää kuluttajien sijasta yrityksien isokenkäisille.

Nyt täytyy vain toivoa, että valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Paatero panee oitis stopin sekä näille että muille suurten yhtiöiden isokenkäisten ylikorotuksille. Tai muuten meillä palkansaajilla on puhtaalla omallatunnolla oikeus vaatia vastaavia korotuksia. Jos valtio ei tee työtään laman kukistamiseksi, miksi kukaan muukaan haluaisi? Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Muistakaahan kaikki käydä kannattamassa kansalaisaloitetta laista nollatuntisopimusten kieltämiseksi ja vähimmäisviikkotuntien määrittämiseksi. Kävin pari päivää sitten tutkiskelemassa kirjoituksia tuosta aiheesta. Eräs poliitikkoharjoittelija puolsi nollatuntisopimuksia hyvänä keinona nuorille saada jalkansa työelämän oven väliin ja päästä näin alkuun. Miten ihmeessä sellaisessa työpaikassa on hyvä aloittaa, jonka palkka ei elätä ja jossa saatu työkokemus on parhaimmillaan pari tuntia viikossa?

Kristiina
P.S. Samaa linjaa näyttää jatkavan myös Mustasaaren kunta. Kunnanvaltuusto hylkäsi kokouksessaan ehdotuksen, joka esitti vuosi- ja kokouspalkkioiden laskemista 10% ja kokouksen puheenjohtajan palkkion korotuksen laskemista. Kouluja Mustasaari on sen sijaan aikeissa lakkauttaa useammankin kappaleen rahan säästämiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)