Google Website Translator

torstai 15. tammikuuta 2015

Määrätty tunniste välilehdeksi ja linkki kommenttiin

Tietyllä tunnisteella merkityt tekstit välilehteen

Joskus tietyn tunnisteen tekstit olisi kiva koota omaksi välilehdekseen blogiin. Omassa blogissani olen esimerkiksi vuodenvaihteesta siirtänyt etusivullakin julkaistavat Makrotex-kuvat omaksi välilehdekseen. Tuollaisen välilehden tekeminen on suhteellisen helppoa.

Kirjaudu sisään blogiisi ja mene hallintapaneeliin.
Ensimmäinen tehtävä on löytää linkkiosoite tuolle tulevalle kokoomasivulle. Itse valitsin yhden kirjoittamani tekstin Muokkaa-tilassa ja kirjoitin sen sivun ylimääräiseksi tunnisteeksi (Viestintäasetukset/Tunnisteet oikeassa laidassa) Makrotex. Ja julkaisin tuon muunnetun tekstin.

Seuraavaksi avataan oma blogi ja etsitään se teksti, johon tuo kokeilutunniste on lisätty. Ja painetaan sivun alaosassa näkyvää tunnistetta. Näin saadaan esiin selaimen osoitekenttään se linkkiosoite, joka tarvitaan. Omani oli: http://kristiinaraden.blogspot.fi/search/label/MakroTex#.VLALYMn0dxo. Tosin tuosta osoitteesta voi jättää pois risuaidan ja sen jälkeen tulevan kirjain-numerorimpsun. Eli osoite muodossa http://kristiinaraden.blogspot.fi/search/label/MakroTex on aivan kelvollinen. Ota se ylös vaikka kopioimalla muistioon. Ja muista avata uudelleen muokattavaksi se teksti, johon lisäsit ylimääräisen tunnisteen ja poistaa tunniste.

Seuraavaksi luodaan uusi välilehti. Avaa hallintapaneelissa Ulkoasu. Sen yläosasta löydät Sivut-gadgetin. HUOM. Jos sinulla ei ole ennestään kuin etusivu ja Sivut-gadgetia ei ole luotu, toimi seuraavasti:

Valitse Lisää gadget.

Vieritä avautuvaa luetteloa, kunnes näet kohdan Sivut ja lisää se.Rasti siitä näkyväksi se ainoa välilehtesi eli Etusivu ja Tallenna. Palaa Hallintapaneelin Ulkoasuun. Katso että Sivut-gadget on oikeassa paikassa (esim. heti bannerin/blogin nimen alla tai sivusarakkeessa). Nyt pääsemme luomaan sen uuden välilehden. Eli Sivut-gadgetista valitse Muokkaa.

Avautuvasta listasta valitse Lisää ulkoinen linkki.Nyt avautuvaan ruutuun anna otsikko välilehdellesi. Lisäksi nyt tarvitaan se tunnisteella haettu osoite, joka otettaan alussa talteen. Se sijoitetaan URL-osoite kenttään.

Tallenna linkki. Tässä vaiheessa, jos sinulla on ennestään useampia välilehtiä, voit muuttaa niiden keskinäistä järjestystä. Älä välitä, jos linkkisi osoite ja nimi eivät nyt heti näy tässä sivulla, ne ovat kyllä tallella. Lopuksi paina Tallenna.

Nyt voit mennä Esikatselulla katsomaan, että kaikki on oikealla paikalla. Voit myös tehdä kokeilusivun pienellä tekstillä ja laittaa sen tunnisteeksi valitsemasi hakusanan, joka johtaa välilehteen. Avaa blogisi ja kokeile välilehteä. Muista poistaa kokeilutekstisi.

Kommentistasi linkki omaan blogiisi

Minulta kysytään silloin tällöin, miten saan kommenttiini allekirjoituksen, joka on samalla linkki omaan blogiini. Siis näin:


Linkin voit laittaa kaikkiin sellaisten blogien kommentteihin, jotka osaavat lukea HTML:ää. Useimmat osaavat, ainakin Bloggerin ja useimmat World Pressin blogit. Kannattaa aina tarkastaa esikatselulla, onnistuuko linkin laitto.

Ja sitten se linkki. Yksinkertaisimmillaan sitä voi käyttää, kuten minä, allekirjoituksena. Silloin allekirjoitus muotoillaan seuraavasti:
Terv. <a href="blogisi osoite">Teksti, joka toimii linkkinä</a>
Eli esimerkiksi yllä oleva oma allekirjoitukseni:  
<a href="http://kristiinaraden.blogspot.fi ">Täysin arkista</a>.

Linkkiä voi toki käyttää myös muulla tavalla. Sanotaan, että joku kirjoittaa blogissaan ostaneensa savustetun siikafileen ja toivovansa, että löytäisi reseptin, jolla se muuntuisi muuksikin kuin leivänpäälliseksi. Ja tiedät itse, että blogissasi on hyvä savusiikakeittoresepti. Voit silloin kommentoida kyseen blogiin vaikkapa:

Olen vähän aikaa sitten laittanut omaan blogiini Täysin arkista reseptin todella hyvästä  
<a href="http://kristiinaraden.blogspot.fi/p/resepteja.html">savusiikakeitosta</a>. Käypä katsomassa.
Nyt sanasta "savusiikakeitosta" löytyy linkki oman blogini Reseptit-välilehdelle. Tietysti tuon maininnan blogin nimestä voi myös muuntaa linkiksi blogin etusivulle.

Näin voit ohjata kyseisen blogin lukijoita vilkaisemaan myös omaa blogiasi. Olen tavannut lukiessani vain muutaman blogin, joka kommenttiohjeissa ilmoittaa, ettei kommenttiin saa laittaa linkkejä. Silloin et voi näitä käyttää. Muulloin niitä kannattaa käyttää.

Kristiina

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, tämä olikin vastaus juuri siihen ongelmaan, mikä meillä on ollut! :)
    T: Emilia

    VastaaPoista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)