Google Website Translator

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Takana mukava viikko, mitähän edessä?

Palasin tällä viikolla pitkästä aikaa käsitöiden pariin. TV:tä katsellessa on samalla mukava kutoa. Muttei sukkaa. Olen printannut itselleni ohjeen jo pari vuotta sitten ja langatkin hankkinut viime keväänä. Yritän saada aikaiseksi Novitan sivuilta löytämäni ohjeen mukaisen taikajakun. Jokin taika tuossa jakussa täytyy olla, koska siinä kudotaan hihat ja selkäosa yhtenä pötkönä ja erikseen lieriömäinen, pitsineuleesta tehty osa, mutta tuloksena on villatakin tyyppinen jakku. Aika näyttää, tuleeko valmista ja jos tulee, niin mikä loppujen lopuksi syntyy.

Mennyt viikko alkoi kivasti heti maanantaista.  Huomasin Pieni Lintu-blogista, että olin voittanut siellä järjestetyssä arvonnassa nipun ihania Anna-Mari Westin postikortteja ja 4 jääkaappimagneettia. Ne tulivat perille postitse keskiviikkona ja kuinka ihania ne olivatkaan. Magneetit saavat paikkansa jääkaapin ovessa, mutta kortit mietelauseineen ovat niin kauniita, että en millään raaskisi käyttää niitä kortteina. Niistä olisi ihana koostaa jonkinnäköinen kollaasi seinälle tai muu vastaava koriste-esine, mutta täysin epätaiteellisena ihmisenä en vain keksi, miten sen toteuttaisin. Jos ette tunne Anna-Mari Westin ihania kortteja, magneetteja ja muistioita ennestään, menkää oitis tutustumaan yllä olevasta linkistä. Ihastutte ikihyviksi.

Teidän, että lupasin olla leipomatta vähään aikaan. Mutta kun edellinen kakku loppui. Ja tarvitsen jotain makeaa nautittavaksi päivällisen jälkeen. Leivoin verigreippikakun. Sen alkuperäinen resepti on Kinuskikissan appelsiinikakku, jossa korvasin appelsiinin verigreipillä ja rahkan jogurtilla. Tuli mehevä kahvikakku, josta kelpaa ottaa palanen jälkkäriksi.

Ensi viikko tuo tullessaan lyhytaikaisen muutoksen arkeeni. Menen maanantaista alkaen 4 viikoksi TE-toimiston järjestämään uravalmennukseen Opistotalolle. Tuskin tuo 4 viikkoa tuo uralleni mitään uutta, mutta saanpahan vaihtelua arkeen näin vuoden tylsimpien kuukausien aikana. Enkä kieltäydy myöskään ylimääräisestä €9,-/pv kulukorvauksesta. Tuleepahan sillä ostettua 30 pv:n bussikortti, joten voin vapaammin asioida keskustassa ennen polkupyöräkelien alkamista.

Worthless UnemployedUrasta puheen ollen. Nykyinen työttömän urani sai katkesi heti alkuun viime viikolla käydessäni työvoimatoimistossa. Sain kuulla, että perusteet palkkatuelle olivat muuttuneet. Ei siinä mitään. Se mitään oli Pohjanmaan työvoimatoimisto ja Vaasan kaupungin tulkinta uusista säännöksistä. Uusien säännösten mukaan työttömän palkkauksesta saatava palkkatuki riippuu työntekijän työttömyysajasta. Koska olen ollut 12 kuukautta viimeisen 14 kk ajasta työttömänä, palkkaamisestani tulisi saada 40 % tukea kaikista palkkakuluistani. Mutta asiaa tulkitaan Vaasassa niin, että koska olen ollut ansiosidonnaisella työttömyyskorvauksella, ei kaupungin, seurakunnan tai yhdistysten töihin tuota oikeutta olekaan. Kas kun en olekaan niiden suhteen oikeasti työtön. Oikea työtön on Vaasan tulkinnan mukaan vain sellainen työtön, joka saa Kelan työmarkkinatukea. Vasta oltuani ensin työttömänä 500 pv ansiosidonnaisella ja pudottuani Kelan tuelle, aletaan työttömyysaikaani laskea. Näin saatiin kaikkien eri syrjintämuotojen joukkoon Vaasassa ja Pohjanmaalla vielä uusi muoto, työttömyyslajisyrjintä. Olen kirjoittanut asiasta Työ- ja elinkeinoministeriöön ja kysynyt tasa-arvovaltuutetulta ohjeita asiasta valittamiseen. Saas nähä, miten käy.


Kaiken kaikkiaan, tuota yhtä takaiskua lukuun ottamatta, viikko oli oikein hyvä. Toivottavasti ensi viikko jatkaa samaan tyyliin.
Nyt ovat tulppaanit parhaimmillaan. Huomasin  ihailevani kaupassa kaunista tulppaanikimppua eikä auttanut muu, kuin napata se kaupasta mukaan koristamaan kotia. Jätän teillekin hieman silmäniloa.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)