Google Website Translator

tiistai 10. helmikuuta 2015

Appelsiinisuukot ja tablettiuutisia

Piti viikonloppuna taas vähän tehdä ruokaa ja leivoskella. Tulossa kun on sekä laskiainen että ystävänpäivä.

Soup
Alkuviikon ruokana on ihana nokkoskeitto. Ohjetta en laita, koska nokkoskeitto keitetään tavallisen pinaattikeiton reseptillä. Toki sitäkin tulee tehtyä oman maan pinaatista, mutta jotenkin keitossa on nokkosista tehtynä voimakkaampi maku. Muutenkin nokkonen antaa ruokaan erilaisen makuvivahteen kuin miedompi pinaatti. Onneksi uutta nokkossatoa pääsee keräämään jo n. 3 kk:n päästä. Se onkin kevään ensimmäinen keräättävä sato. Samaan aikaan saa myös muita villikasveja, jos niitä osaa käyttää. Minulla villikasvien käyttö valitettavasti toistaiseksi rajoittuu nokkoseen.

Ystävänpäivää varten tuli vähän leivottua. Tein mm. ystävänpäivää varten kakkupohjan ja laskiaista odottamaan pullat. Mutta niistä lisää myöhemmin. Mielenkiintoista oli sen sijaan myös ystävänpäivää ajatellen tehdyt appelsiinipusut. Löysin ohjeen viimeisimmästä Pirkka-lehdestä ja hieman muunnellen niistä tuli oikein hyviä. Muunnokseen tuli vaahdon tekeminen appelsiinin makuiseksi ja alla käytetyt keksit. Alla olevalla ohjeella suklaakuoresta tulee pehmeähkö. Jos haluat rapean kuorrutteen, käytä temperoitua suklaata.

Appelsiinisuukot

Desert
Pohja: 
2/3 pakettia kauralastuja
Täyte:
1/2 dl glukoosisiirappia
1 3/4 dl sokeria
1/2 dl appelsiinimehua
3 (n. 105 g) kananmunanvalkuaista
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
250 g tummaa leivontasuklaata
1 rkl öljyä

Mittaa kattilan glukoosisiirappi, sokeri ja appelsiinimehu. Keitä hiljalleen 117-asteiseksi. Käytä mittaamiseen elektronista lämpömittaria tai sokerimittaria.
Vatkaa sillä välin munanvalkuaiset puhtaassa ja kuivassa lasi- tai metalliastiassa napakaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaisten joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
Valuta 117-asteinen sokerisiirappi valkuaisten joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kädenlämpöistä.
Täytä tukeva pursotinpussi valkuaismassalla. Voit käyttää  isoa joko pyöreäteräistä tai tähtikuvioista tyllaa. Pursota täytettä kekseille ja nosta keksit jääkaappiin 3 tunniksi.
Desert
Kuorrutusta varten paloittele suklaa. Sulata suklaa vesijauheessa ja lisää öljy sulaneen suklaan joukkoon. Sekoita. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada kapeaan kulhoon, esim. 1/2 l teräsmitta.
Tartu suukkoon pohjasta ja kasta tai pyörittele suklaassa. Nosta leivinpaperille valumaan. Siirrä jääkaappiin kovettumaan.
Alkuperäisen ohjeen mukaan suukot säilyvät kuivassa, ilmatiiviissä rasiassa 2-3 päivää.
Lähde: Pirkka 1-2/2015

Tablet
Olen hiukan leikkinyt uudella tabletillani. Käytössäni on tällä hetkellä vasta kaupan päällisiksi saatu Dataprepaid-kortti, liittymän hankin vasta sen käytettyäni. Tässäkin asiassa on todettava, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Jäi nimittäin prepaid-korttia laittaessani luettua paketista tuo Data, joten ihmettelin tyhmistymistäni. En saanut suoritettua sitä yleensä helpointa tehtävää eli puhelimen käyttökuntoon saamista. Ja ei kun rehasin koko tabletin mukanani kaupunkiin ja DNA-myymälään. Jossa minulle ystävällinen nuorimies kertoi, että prepaid-kortti oli vain datasiirtokortti, puhelin ei sillä toimi.  Joten kyse ei ollut teknisestä tyhmistymisestä, vaan siitä yleisestä hosumisen aiheuttamasta tyhmyydestä. Nyt pitää vielä odotella kotelon saapumista (netistä tilattu), kynän hain Lidlistä maanantaina. Niin, ja käyttöopetusta kirjastossa 20.2.2015. Eiköhän se sitten suju. Joo, ja käydä hakemassa se varsinainen liittymä. Tai oikeastaan siirtää varapuhelimessa käyttämäni liittymänumero tähän laitteeseen.
Kristiina

4 kommenttia:

  1. Anonyymi11.2.15

    I constantly spent my half an hour to read this weblog's articles or reviews all the
    time along with a mug of coffee.

    Look at my blog post; diets ()

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'm so happy to hear that. Hope you enjoy them too :). I'd love to read your blog, pls send me your blog address

      Poista
  2. Anonyymi10.4.15

    Hey! Do you use Twitter? I'd like to follow you if
    that would be ok. I'm absolutely enjoying your blog
    and look forward to new updates.

    Check out my web site :: game of war IOS cheats

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, i'm in Twitter as @TaysinArkista and also in Facebook as https://www.facebook.com/TaysinArkista?ref=hl. And it's always OK to follow, i'm very delighted that you like the posts. And remember to keep sending comments when you feel like it. :)

      Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)