Google Website Translator

tiistai 3. helmikuuta 2015

Koiru(u)ksia, vuosi blogia ja mielipiteenne uudesta välilehdestä.

Jaksan aina jauhaa kissoista yleensä ja omistani erikseen. Viime aikoina olen kuitenkin lukenut lehdistä joitakin mielenkiintoisia koirajuttuja, joten kirjoittelen tänään niistä.

Dogs
Ensimmäinen hyvä uutinen oli Vaasaan Palosaaren kirjaston lukukoirat. Siellä ovat lukukoirat paikalla näin kevään aikana muutaman kerran. Toivon todella, että lukukoiratoimintaa jatkettaisiin ja laajennettaisiin. On ihmis- ja varsinkin lapsiryhmiä, joille lukeminen on vaikeaa. On lukihäiriötä, ujoutta, änkytystä ja muita esteiksi koettuja asioita. Kun ei kehdata lukea toiselle ihmiselle tai kun itse kokee lukemisen vaikeaksi, kahdenkeskinen hetki koiran kanssa on varmasti arvokas. Koiralle voi lukea eikä se välitä, vaikka hieman takertelisi tai hidastelisi. Ainoa toivottava asia olisi, että aikaa koiran kanssa olisi hieman enemmän kuin nykyinen 15 min/kerta/lukija. Mutta ehkä istuntoja saataisiin jatkossa hieman pidennettyä.

Dogs
Toinen uutinen oli koiranharrastajien ympäri Suomea kampanjoima keltaisen nauhan merkitys. Koiran talutushihnaan kiinnitetty keltainen nauha tai rusetti tarkoittaa sitä, että koira on syytä ohittaa pienen etäisyyden päästä eikä sitä pidä tulla esimerkiksi silittelemään luvatta. Koira voi olla koulutuksessa, sairas tai arka ja omistaja pyytää keltaisella nauhalla, että ihmiset ja toiset koirat eivät lähestyisi merkittyä koiraa ainakaan kysymättä ensin lupaa. Myös silloin, kun perheen pienimmät taluttavat koiraa, saattaa keltaiselle nauhalle olla käyttöä. Mielestäni idea on kerta kaikkiaan loistava. Näin koiranomistaja välttyy jatkuvasti selittelemästä vastaantulijoille sääntöjä, joita tulee noudattaa hänen koiransa kohdalla. Kun useimmiten toivottu käytös on vain ohi meneminen, ainakin sillä hetkellä.

Dogs
Sitten ei ihan niin hyviä uutisia. Eläinlääkärien mukaan vastaanotolla käyvistä koirista 36 %  ja kissoista 37 % on ylipainoisia. Lemmikkien ylipainoa pidetään kasvavana ongelmana. Asiaan pyritään puuttumaan ja puhumaan siitä lemmikkien omistajien kanssa. Tai ei aina. Asia saatetaan jättää käsittelemättä sen tuntuessa kiusalliselta, nimittäin jos myös omistaja on ylipainoinen. Eläimelle ylipaino on yhtä vaarallista kuin ihmiselle ja se saattaa pahimmissa tapauksissa lyhentää eläimen elinikää merkittävästi. Vaikka koira tai kissa osaisi katsoa kuinka hellyttävästi ja kerjätä aivan ihanasti, yritetään kuitenkin pitää kiinni säännöllisistä ruoka-ajoista ja kohtuullisista määristä. Ja tarpeellisesta liikunnasta. Vähän liikkuva sisäkissa tai sylikoira ei tarvitse ylettömän suuria annoksia ja välipaloja tämän tästä. Saati sitten pöydästä ruokkimista päivittäin. Herkuttelu on herkuttelua, ei säännöllistä toimintaa. 


Birthday
Tämä postaus juhlistaa samalla aktiivisen blogikirjoitteluni 1-vuotispäivää. Olen kirjoittanut ensimmäisen tämän blogini postauksen 4.2.2014. Silloin käsittelin talven tylsyyttä verrattuna kesään. En aio juhlistaa tuota merkkipaalua millään vuosikatsauksella tai muulla siirappisella vuodatuksella (tai ehkä vähän). Vuosikatsauksen saatte itse, kun käväisette lueskelemassa vuoden aikana kirjoittamiani tekstejä. Aiheet, joista olen kirjoittanut, eivät pyöri yhden pääteeman ympärillä, vaan ovat päiväkirjanomaisia merkintöjä tapahtumista, ajankohtaisista asioista ja minua henkilökohtaisesti kiinnostaneista aiheista. Ja niin tulee olemaan jatkossakin. Ainoa asia, johon harkitsen muutosta, ovat reseptit. Olen tähän asti kirjannut ne erilliselle reseptisivulle. Mutta siellä alkaa olla aika paljon tavaraa. Niiden jatkossa tapahtuva kirjaamistapa selvinnee tämän viikon aikana.
Olen samoin jo jonkin aikaa suunnitellut uutta välilehteä. Siellä julkaisisin sekä itse ottamiani että teidän lukijoiden lähettämiä kuvia kaikesta siitä, mikä kunkin mielestä on hassua Vaasassa. Siis hauskan hassua, surullisen hassua tai raivostuttavan hassua. Nyt toivoisinkin teiltä lukijoilta kommentteja uuden sivun tarpeellisuudesta. Oletteko halukkaita lähettämään minulle sähköpostilla kuvia, joita voisin julkaista tuollaisella välilehdellä? Toki niin, että sekä kuvan ottajan tiedot että hänen "kertomuksensa" kuvasta julkaistaan yhdessä kuvien kanssa.

Kiitos kaikille, jotka olette jaksaneet tämän vuoden aikana monta tuhatta kertaa klikata näitä sivuja. Toivon, että jatkossakin kirjoitukseni ovat klikkauksienne arvoisia (hah, siinä tuli se siirappi). Facebook-sivuni taas juhlivat eilen 9 kk merkkipäivää. Käykäähän tykkäämässä niistäkin, niin saatte tiedot päivityksistä uunituoreena.
Kokosin vuosipäivän kunniaksi suppean kollaasin blogikuvista.

Kristiina

2 kommenttia:

 1. Täällä on aina kiva käydä ja onnea vuosipäivän johdosta! Ja kiva oli kissatarinoiden ohella lukea tämä koirajuttukin, ihan yllätyin. Itse olen ollut pitkään enemmän koiraihminen pakollisista syistä kuin kissailia, mutta nyt sekin on heittänyt kuperkeikkaa, tosin lapsena olin oikea kissamaija ja tykkäsin siasta siinä kuin lampaistakin, enkä ymmärtänyt ollenkaan miksi heidän piti päätyä soppakattilaan. Siinä suhteessa on puutoksia vieläkin, vaikka en olekaan vegetaani. Olen muutenkin eläinten suhteen hyvin kaikkiruokainen (no olipa tuokin nyt ilmaisu tässä yhteydessä) eli tykkään laidasta laitaan ihan kaikista, yhtä hyvin voisin olla vaikka rotta- tai norsuihminen siinä kuin sisilisko- tai sammakkofanikin:) Käärmeissä yskittää niiden ruokavalio ja pelkkä terraarioasuminen yleensä hyvin pienessä ympäristössä, sinänsä käärme on ihan hieno elikko sekin.

  Lisäsivu on ihan hyvä idea, jos sinne vain porukat osaavat mennä, itselläni osa on aika hiljaisina, en kyllä ole päivittänytkään niitä nykyään. Kuvista en osaa oikein sanoa, jos jotakin löytyy, niin voi kysyä ja jos kertoo/linkittää tekijän niin mikä ettei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pidän kaikista eläimistä (myös ruokapöydässä). Lapsuuden kodissani oli koiria ja nyt itselläni on kissoja aivan mukavuudenhalun takia (ei tarvitse ulkoiluttaa). No, ehkä pieni tarkennus eläimiin = kaikki kissanpentua isommat ovat ihania.
   Kiva, että joku lämpiää lisäsivun idealle. Kiitos.

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)