Google Website Translator

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Tapahtumien viikonloppu

Uravalmennuskurssini päätöspäivä oli perjantaina. Olin menossa iltapäivällä pääkirjastoon, jossa järjestettiin henkilökohtainen opastustuokio halukkaille tabletin käytössä. Väliin jäi luppoaikaa, jonka käytin hakemalla H & M:stä "villatakin", jota olin jo aiemmin muutaman kerran silmäillyt. En tiedä, voiko tuollaista ohutta takkia nimittää villatakiksi vai olisiko se kudottu jakku. En ole vuoteen ostanut vaatteita muuten kun silloin, kun edellinen on hajonnut. Eli vuoden aikana kesällä pusakan ja alkuvuodesta talvikengät. Nyt halusin orastavan kevään kunniaksi ostaa jotain keväällä/kesällä pidettävää uutta. Ja nyt se on tehty.

Lauantaina kaupungissa tapahtui paljonkin ja koska bussin kuukausikortti oli vielä pari päivää voimassa, lähdin katsastamaan tapahtumia.

Ensimmäisenä vuorossa oli Pakkasmarkkinat torilla. Näin tarjontaa hieman jo perjantaina, mutta mielestäni lauantaina myyjiä oli enemmän. Kesään verrattuna minua kiinnostava tarjonta oli kuitenkin sen verran vähäistä, että siltä osin rahat säästyivät.

Fair

Vaasassa pidettiin lauantain Polar Sound Festival-tapahtuma. Konsertissa illalla esiintyivät mm. Elastinen, Robin, Heavyweight Dj's, Salazar Pakyo ja Kuningas Pähkinä & Setä Tamu. Bussiaikataulut ja varallisuus eivät sallineet osallistumistani illan konserttiin, mutta onnekseni muutama esiintyjä oli suostunut Rotaryjen Rewell Centerissä järjestettyyn tilaisuuteen haastateltaviksi. Haastattelijana ja juontajana toimi Radio Luxin toimittaja Atte Kotilainen ja haastateltaviksi saapuivat ensin Kuningas Pähkinä ja Salazar Pakyo ja sitten odotettu Elastinen. Elastinen laskeutui haastattelunsa jälkeen yleisön joukkoon ja jakoi nimikirjoituksia. Itse en raaskinut mennä nuorempien joukkoon omaani hakemaan.

Rewell Center event

Kansainvälisen opaspäivän kunniaksi Vaasa-Mustasaari oppaat esittelivät ilmaisilla non-stop kierroksilla v. 1883 valmistunutta Vaasan Kaupungintaloa. Nykyisin kaupungintalossa ei enää hoideta kaupungin virallisia asioita, vaan se toimii lähinnä konsertti- ja kokoontumispaikkana ja Kaupunginorkesterin harjoituspaikkana. Miljööltään se on kuitenkin upea taidokkaine kattokruunuineen ja lampetteineen, patsaineen ja maalauksineen. Myös seinälle ripustetut taideteokset ovat katsomisen arvoisia. Teosten ja tilojen katselemista itsenäisesti ei voi verrata niihin tutustumiseen opastetusti.

City Hall

Oli mukavaa päästä pitkästä aikaa mukaan tapahtumiin. Sai tuntumaa muuhunkin kuin siivoamiseen ja ruoanlaittoon.

Uuden tabletin myötä olen nykyisin myös Instagramissa. Hieman takellellen vielä, mutta kuitenkin. Ehkä joku päivä saan luettua ne ohjesivut, jotka liittyvät Instagramin hallintaan. Siihen asti sieltä kai löytyy mitä kummallisimpia kuvia. Vielä kun tuo tabletin kamera on aika "laukeamisherkkä", sain tänäänkin välillä sillä ottaessani mitä kummallisimpia kuvia.
Ja muuten, siitä langattomasta verkkoyhteydestä. Sen asennus oli helppoa ja sujui ilman suurempia ongelmia (1-2 pientä, helposti selvitettyä "ei-strömsö" kohtaa, kuten kaikissa asennuksissa). Isoimmat mutkat kai tulivat Anvian kaupassa laitteita hakiessani. Ensin ei ollut sitä pöytäkoneen USB vastaanotinta, joka minulle oli laitettu pari viikkoa aiemmin kustannuslaskelmaan. Tilalle tarjottu vastaava laite maksoi yli puolet enemmän. Siihen sain sitten alennuksen ja laite maksoi loppujen lopuksi € 4,- enemmän. Toiseksi hankin langattoman yhteyden kotiin, jotta saisin käyttööni antennipistokkeeseen yhdistettävän taloyhtiön tarjoaman modeemin ja ilmaisen nettiyhteyden. Se ei onnistunut johdollisena, koska antennipistoke on olohuoneessa ja tietokone makuuhuoneessa. No, ensimmäinen ohje Anvian liikkeessä asennukseen oli, että hankkimani reititin (sijoituspaikka myös olohuoneessa) ja tietokone tulisi väliaikaisesti yhdistää johdolla. Johon sanoin, ettei edelleenkään onnistu. Onneksi he saivat reitittimen laitettua käyttökuntoon liikkeessä ilman väliaikaista yhdistämistä johdolla. Nyt pöytäkoneeni ja tablettini kotona käytettäessä ovat yhdistetyt WiFillä verkkoon. Paitsi, ettei minun enää tarvitse maksaa kuukausimaksua nettiyhteydestä, pääsin eroon 3 johdosta makkarin nurkassa. Ja toivottavasti vielä yhdestä, kun yhdistän printterin koneeseen langattomasti piuhan sijasta.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)