Google Website Translator

torstai 26. helmikuuta 2015

Tonnikalalasagne, sitruuna-mansikkamoussekakku ja maapähkinäkeksejä

Tuli taas laitettua hieman ruokaa, kun siihen vielä on varaa. Viime viikolla oli aika taas tehdä jotain kalasta ja löysin lehdestä herkulliselta tuntuneen tonnikalalasagnen reseptin. Ja koska raaka-aineet eivät tutisuttaneet lompakkoa, laitoin sitä. Resepti on pikkuriikkisen tuunattu alkuperäisestä.

Tonnikalalasagne

2 prk tonnikalaa vedessä
1-2 sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
öljyä paistamiseen
2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa
2 kalaliemikuutiota
(2-3 rkl pieniä kapriksia)
1,5 tl oreganoa
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl sokeria
tillisilppua maun mukaan (0,5-1 dl)
1 tl sitruunan mehua
suolaa maun mukaan
lasagnelevyjä
Juustokastike:
75 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
8-9 dl maitoa
3 dl emmentaljuustoraastetta
1 tl suolaa
1/2 tl viher- tai mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
Pinnalle:
emmentaljuustoraastetta

Valuta tonnikala. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit.
Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää joukkoon tonnikalat, tomaattimurska, kalaliemikuutiot, mausteet ja silputtu tilli. Hauduta kastiketta kannen alla n. 10 min ja lisää tarvittaessa suolaa.
Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon jauhota ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kypsennä jauhoja minuutti pari koko ajan sekoittaen.
Kaada maito kattilaan useammassa erässä koko ajan sekoittaen. Anna kuumeta jatkaen sekoittamista, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes se on sulanut. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
Kaada voidellun, 2-3 litraisen vuoan pohjalle tonnikalakastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Levitä päälle lasagnelevyjä (pilko niitä tarvittaessa niin, että kastikkeet peittyvät). Tee seuraava kerros samoin.
Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle vain juustokastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. 
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 40 min. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä 10 min ennen tarjoamista.
Alkuperäinen ohje: Kodin Kuvalehti 3/2015

Aiemmasta ystävänpäiväkakusta jäi yli Lemon curd-tahnaa ja halusin sen käyttää, ennen kuin menee huonoksi. Koska sitruunainen kuivakakku sellaisenaan ei tyydyttänyt, syntyi tahnaa käyttäen sitruunainen pohja, jonka päälle sopi hyvin mansikasta tehty mousse.

Sitruuna-mansikkavalkosuklaamoussekakku

Pohja:
2 kanamunaa
2,25 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua voita tai margariinia
100 g rahkaa
Täyte:
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa tai rahkaa
200 g valkosuklaata
500 g pakastemansikoita
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
tilkka mansikoista sulanutta mehua tai appelsiinimehua (vettä)

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos vatkaten muna-sokerivaahtoon. Vatkaa joukkoon ensin sulatettu margariini ja sitten Lemon curd ja rahka.
Päällystä irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohja leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa keskitasolla n. 40 min. Tarkasta tikulla pohjan kypsyys. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla paiston loppuvaiheessa.
Jäähdytä pohja.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
Ota sulaneista mansikoista talteen pieni määrä mehua. Soseuta mansikat. Vatkaa mansikkasoseen joukkoon tuorejuusto tasaiseksi.  Vatkaa sen jälkeen joukkoon tomu- ja vaniljasokeri ja lopuksi vesihauteessa sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa.
Kuumenna mansikkamehu (tai appelsiinimehu) ja lisää sekaan liotetut liivatelehdet. Kaada liivateseos mansikkasoseen joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
Kaada tasainen seos jäähtyneen sitruunapohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Katson ahkerasti Master Chef Australiaa ja silmiini sattui Matt Preston tekemässä yliyksinkertaisia maapähkinäkeksejä. Koska arvasin mansikkamoussetta jäävän yli (tai panin sitä jäämään), leivoin näitä keksejä ja täytin moussella. Keksit ovat niin yksinkertaisia tehdä, että ne tekaisee hätätilassa parissakymmenessä minuutissa.

Maapähkinäkeksit

2,4 dl maapähkinälevitettä
2,4 dl sokeria
1 kananmuna
sokeria ja suolaa siroteltavaksi keksien päälle

Laita kaikki keksiaineet kulhoon ja sekoita tehosekoittimessa tai vatkaimella ne hyvin sekaisin.
Ota taikinasta paloja ja pyöritä ne palloiksi. Pane pallot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paina ne kädellä litteiksi. Ripottele keksien päälle hieman sokeria ja suolaa.
Paista keksit 190 asteessa kunnes ne saavat hieman väriä (n. 10 min). Jäähdytä ja syö.
Voit halutessasi pursottaa kekseille esim. ylijäänyttä mansikkavalkosuklaamoussetta, laita päälle toinen keksi. Anna moussen hyytyä jääkaapissa.
Lähde: http://tenplay.com.au/channel-ten/masterchef/recipes/simple-peanut-cookies




Olen nautiskeleva suihkussa kävijä. Yleensä lotraan ja lämmittelen suihkussa 15–20 min. Eilen illalla sen sijaan suihku oli mitä epänautittava. En tiedä, mihin taloyhtiö vedenpaineet olivat kadonneet, mutta suihkusta tuli vettä juuri sen verran liruen, että suihku pysyi päällä. Pelkäsin koko hiusten pesun ja saippuoinnin ajan, että vedentulo hyytyy kokonaan ennen kunnon huuhtelua. Tuli lyhyt, nopea suihkuhetki. Yleensä lopettaessani koko WC-koppi on täynnä höyryä, tällä kertaa en onnistunut höyryttämään edes kokonaan peiliä ennen lopetusta. Yäk.

Kristiina

4 kommenttia:

  1. Anonyymi26.2.15

    I take pleasure іn, result in I discovered juѕt what I ԝаs taking a
    look foг. ϒоu've ended myy 4 dday long hunt!

    God Bless ʏou mаn. Have a great day. Bye

    my blog :: gfgfgfghhyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glad to be of assistance :)

      Poista
  2. Hei! Kiitos käynnistäsi blogissani!
    Täältähän löytyikin mielenkiintoinen ja monipuolinen blogi.
    Pitääkin käydä lueskelemassa ajankohtaisia aiheita näin vaalien alla.
    Tätä postausta en pysty lukemaan ennenkuin käyn syömässä jotain,
    on sen verran herkulliset kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden Pienen Linnun haasteiden kautta löytää kivoja blogeja. Ja sinun kuvasi ovat erittäin upeita. Kiva kuulla, että omat kuvani herättävät edes nälän.

      Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)