Google Website Translator

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Epäpoliittisia kannanottoja

Vaalit lähestyvät ja sen huomaa kaikkialla. Ny nousevat tärkeät ja vähemmän tärkeät asiat lehtien palstoille ja TVn ajankohtaisohjelmiin. Täysin epäpoliittisena ihmisenä otan nyt kantaa muutamiin mielessäni velloneisiin asioihin.

Pisararata. No jo on Suomen turhin hanke sosiaalidemokraateilta sijoittaa 2-3 miljardia (miljardi sinne tai tänne, kuka huomaa) metron, raitiovaunun ja linja-autojen lisäksi Helsinkiin kiertämään aseman ratapihaa. Ilmeisesti demarit eivät pääse tarpeeksi vaivatta ja nopeasti Hakaniemeen ilman tätä uutta Pisararataa. Voisihan sitä nousta maakuntakierrokselta tullessa junasta jo Tikkurilassa tai Pasilassa ja ajaa valmiiksi olemassa olevilla raitiovaunuilla tai linja-autolinjoilla sinne Hakaniemeen. Ai niin, sehän varmaan vaatii kulkuneuvon vaihtoa jossain kohti. Eihän se käy laatuun, demarin haluaa suoraan Pasilasta Hakaniemeen muutamassa minuutissa ilman vaihtoja. Mitä sitten, vaikka muualla Suomessa tiet rapistuvat alta. Eihän itä- tai länsisuunnassa vientiä varten tarvita hyvässä kunnossa olevia teitä ja muuta kuljetusverkostoa. Investoikaa nyt ihmeessä nuo miljardit mieluummin Suomen tiestön parantamiseen kuin yhteen pieneen pisaraan Helsingissä.

Puoluekuri. Meillä Suomessa ihmetellään joka vaalien äänestysprosenttien alhaisuutta. No miksiköhän? Suomalainen äänestäjä haluaa äänestää yksilöä. Sitä edustajaehdokasta, jonka mielipiteet ja arvot ovat lähinnä omiamme. Se valitsemamme ehdokas pääsee jopa eduskuntaan. Mutta miten käy hänen arvoilleen? Hänen täytyy noudattaa puoluekuria eli äänestää eduskunnasta siten, kuin puolue määrää. Huolimatta hänen omista mielipiteistään ja lupauksistaan. Eli kun äänestämme edustajaa X, joka ei halua Pisararataa tai 5n piirin Sotea, hänen on eduskunnassa äänestettävä Pisararadan ja huonon Soten puolesta. Koska puoluekuri määrää erottamisen tai nuhtelun uhalla siten. Me äänestäjät haluamme sinne eduskuntaan oman ehdokkaamme, emme puolueen sätkynukkea. Jokaisen puolueeseen sitoutuneen on periaatteessa seisottava puolueen pyrkimysten takana, mutta kertokaa se sitten vaalilupauksissanne älkääkä luvatko sellaista, minkä tiedätte olevan puoluekurin takia mahdotonta. Turha äänestää, koska edustajat eivät voi äänestää haluamallamme tavalla. Pois puoluekuri ja yksilönvapaus kunniaan, niin äänestäjätkin palaavat toivottavasti uurnille.


Keskusta lupaa 20.000 (tai jotain siihen suuntaan) työpaikkaa lisää ajassa X tuosta vaan. Ei ihan taida toteutua minun elinaikanani. Nykyisen hallinnon aikana yrityksiä on hyvitetty jos jonkinlaisilla verohuojennuksilla toiveena uusien työpaikkojen luominen. Metsään meni. Huojennukset ovat lihottaneet omistajien rahapusseja ja työntekijät ovat olleet enemmän tai vähemmän YT- ja muiden uhkien alla. Jospa jatkossa käytettäisiin keppiä porkkanan sijasta. Eli jokainen yritys, joka vähentää työntekijöitä taseen näyttäessä plussaa ja silloin, kun osinkoja voidaan jakaa ja samaan aikaan irtisanoa tai lomauttaa, olisi velvollinen maksamaan sakkoja jokaisesta työstä vähennettävästä työntekijästä. Ei helpotuksia vaan sakkoja. Johan luulisi purevan työntekijöiden vähentämisintoon.

Joka puolue ja edustaja pyrkii ennen vaaleja julkistamaan listan säästökohteistaan. Ja hyvä niin. Mutta löytyykö se viisasten kivi niistä säästöistä? Jos minä ansaitsen kuukaudessa euroa X rahaa ja olen kutistanut menoni minimiin, en löydä enää säästettävää muuten kuin lopettamalla syömisen tai myymällä kissat. Joita olen velvollinen ne otettuani elättämään. Ainoa järkevä ratkaisu siinä tilanteessa on korottaa tulojani. Jos työnantajat eivät huoli minua töihin, on mentävä vaikka keräämään pulloja tai tehtävä pikkuhommia vaihtokauppaperiaatteella. Ja kesällä kasvatettava ja haettava ruokansa itse. Mitä vain, paitsi lainaa ja mahdottomia säästöjä. Jotka ovat pois niiltä vähemmän tärkeiltä pienituloisilta tai kotona kissoilta. Tai oikeastaan ei, pannaan emäntä laihdutuskuurille.

Sote. Suo siellä, vetelä täällä. Aivan hölmöä vaatia viittä suurta Sote-piiriä, joiden maksajina olisivat kunnat ja edunsaajina isot keskukset. Ja sitten koitetaan hiki päässä keksiä pikaratkaisua, joka sekin on perustuslain vastainen. Ehei, antakaa asiansa osaavien tehdä ehdotukset kuten järki sanoo. Jotain on tehtävä, mutta eivät sitä tumpelot osaa tehdä. Ei allekirjoittanut varsinkaan. Eiköhän Suomen maasta löydy asiantuntemusta, jolla tämä ongelma ratkaistaan. Mutta asiantuntemusta, ei toiveajattelua. Sama muuten koskee koulutusratkaisuja. Täällä omalla alueellamme esim. Mustasaari aikoo lakkauttaa kaksikieliset lastentarhat. Hupsista, riikinruotsalainen oppi vahingossa suomea ja äänesti suomalaista. RKP:llä heti karvat pystyssä. Olkoon ruotsinkielinen ruotsinkielinen ja suomenkielinen (öh, mikä se on)?

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)