Google Website Translator

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Palkittu resepti ja kissankujeita

Torstai tuntuu olevan minun päiväni. Sain illalla sähköpostia leivontagurultani Kinuskikissalta. Jokunen teistä saattaa muistaa, että reseptisivullani komeili ohje Manteli-omenakakusta. No, laitoin sen reseptin myös Kinuskikissan sivuilla olevaan Omat reseptini-osaan ja koska siinä pääosaa näyttelee manteli, ilmoitin ohjeen myös vuoden alun Mantelihaaste-kisaan. Ja tuo resepti yhdessä toisen, mantelijäätelön, kanssa voitti Kinuskikissan valitsemana palkinnon, Meiran tuotepaketin. Ajatelkaa, idolini Kinuskikissa (ja eittämättä myös Kinuskiemo) olivat lukeneet reseptini ja katsoneet sen palkitsemisen arvoiseksi. Jippii, jippii ja vielä kerran jippii.

Lämmin sää tuottaa tällä hetkellä pienoisen ongelman. Pakastimet pitäisi sulattaa, mutta näin lämpimällä ei oikein voi laittaa pakasteita sulattamisen ajaksi säilöön parvekkeelle. Vaikka odotankin enemmän kuin innokkaasti kevättä, muutama pakkaspäivä olisi vielä paikallaan. Saisi tuon pakollisen alkuvuoden askareen hoidettua. Sen jälkeen voikin reilusti lämmetä minun puolestani.

En ole vähään aikaan laitellut sivulle uusia kissajuttuja, joten on korkea aika. Ostaessani kissoille leluja sisällytin kamakasaan myös herkuilla täytettävän aktiviteettipallon. Joko meillä muut kissat eivät tajua sen ideaa tai eivät saa tilaisuutta tutustua palloon, koska Vieno (joka ei oikein välitä leikkimisestä julkisesti) tajusi pallon ja herkkujen saamisen yhteyden ja rohmuaa aina herkuilla täytetyn pallon heti itselleen. Täytynee tehdä vessapaperihylsyistä omat aktiviteettilelut muille kissoille. Sain otettua kuvan Vienosta sen pyörittäessä jo tyhjentynyttä palloa.Olen yrittämistäni yrittänyt selvittää kattikaartille, että pöydälle ei hypitä. Ei mene perille. Ei mitenkään. Tuli näpättyä esimerkkikuvat Akasta ensin olohuoneen pöydällä ja heti perään ruokapöydällä. Joo, hyvin menivät sanat "pois pöydältä" perille. Hyppäsi toiselle pöydälle. On Akkaa kielletty menemästä myös eteisen hattuhyllylle. Joten ilmankos sen löytää sieltä hyllyltä harvase ilta.


Akan lempilelu on tätä nykyä se sirkuttava pallo, tosin ilman pyrstöä. Se lähti jo aikapäivää sitten. Mutta silti sirkutusta riittää pitkin päivää aina, kun pallo sattuu kissan silmiin.


Sillä välin, kun kuvasin Akkaa pallon kanssa, myös 2 muuta kattia osallistui leikkiin omalla tavallaan. Heta sohvalla nakertaen kameran kaularemmiä ja Ukko vaanien putken suulla Akkaa, josko sen kimppuun voisi hyökätä. No, veli oli höveli eikä sitten hyökännytkään.


Suurimman osan ajasta Heta lauman vanhimpana tosin vietti vahtien nuorempien kotkotuksia, etteivät mene överiksi tai uhkaa omaa olemista.


Kissamaiset sunnuntait kaikille.

Kristiina

2 kommenttia:

  1. Teitä onkin monta kaveria! Putkesta on tosi hyvä vaania kaveria! Miksei pöydille saa mennä? Aina vaan huudetaan että pois pöydältä! Eihän me mitään pahaa pöydälle tehtäisi :) - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät Pepsi ja Max. Sepä se, meillä ei huudeta vaan todetaan vaan että pois pöydältä. Ja se on hyödytön toteamus, joten sitä ei enää tehdä. Joten olkoon kisut pöydällä niin kauan, kunhan mamman tavaratkin pysyvät siellä. Jos kapealla olohuoneen pöydällä on minun silmälasini, kaukosäätimet ja kissanvonkale, arvatkaa mitä sieltä putoaa. Joopa joo, se kissanvonkale jää jäljelle. Onhan se sellainen vetoava rutistus, minä nyt vain kuulun pöytäkoristeeksi ennemmin kuin mamman silmälasit.

      Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)