Google Website Translator

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

TVn ohjelmatarjonta, sipulikeittoa ja auringonpimennys

Voihan hyppivät hylsyt tätä meidän TV:n elokuvatarjontaa. Yksi ja sama elokuva kiertää hyvin pienessä ajassa kanavalta toiselle. Viime syksynä jopa niin, että jokin elokuva esitettiin ensin kanavalla X ja 2 päivää myöhemmin kanavalla Y. Ja kun se on näytetty kaikilla jonkin yhtiön sisarkanavilla, se laitetaan kuukaudeksi pariksi huilimaan ja aloitetaan sama kierros uudelleen. 
Lisäksi tulevat TVn vakioikivihreät. Sekä Poliisiopisto että James Bond-elokuvat esitetään uudestaan ja uudestaan joka ainoa vuosi. Eilen päästiin taas nauttimaan yhdestä vanhasta Bond-pätkästä. Pyydän, hyvät TV-herrat, hukatkaa nyt jo kokonaan ne Poliisiopista ja Bond-elokuvat mappi Öhön ja hankkikaa jotain uutta tilalle. Jos joudun vielä kerran tänä kesänä katsomaan Poliisiopistoja tai Bondeja, pimahdan.
Muutenkin arvostelen edelleen kanavan täyttämistä urheilulla. Tänään minunkin veromarkoillani kustannettava TV2 näyttää 9 tuntia peräkkäin pelkkää urheilua. Koska pidän täysin muunlaisista ohjelmista, saisinko sitten jonkun sunnuntain ohjelmistoon 9 tuntia ohjelmaa, josta minä pidän. Ei kuitenkaan kesäsunnuntaita, mielummin syksyllä. Esimerkiksi kokkausohjelmia. Tai ei, 9 tuntia kokkausta olisi minullekin liikaa. Sen sijaan mieliohjelmiani eli historiadokumentteja voisin kyllä katsella 9 tuntia peräkkäin. Ja vielä yksi vaatimus. Koska urheiluohjelmatkin ovat uusia, ei uusintoja, myös minun historiadokumenttieni pitäisi kaikkien olla ennen näyttämättömiä. Että siitä vaan TV2:sen ohjelmasuunnittelijat, ohjelmakarttaan syksylle yhdeksi sunnuntaiksi 9 tuntia ennen näyttämättömiä historiadokumentteja. 

Onion soup
Nyt kun ilmat hieman kylmenivät, rupesi mieleni tekemään viikonlopuksi jotain hyvää, tuttua ja lämmittävää. Löysin Lidlistä ihania, isoja sipuleita (omat ovat jo loppuneet) ja päädyin Ranskalaiseen sipulikeittoon. Sitä tulee tehtyä 1-2 kertaa vuodessa. Keittona se on siitä mukava, ettei se vaadi kyytipojaksi leipää. Leipä kun on jo laitettu keiton päälle juustoineen. Yleensä teen sitä omista, kaikkein isoimmista sipuleistani. Toki keiton saa kaikista sipuleista. Yleensä kuitenkin mitä isompi sipuli on, sitä makeammaksi se muuttuu prosessin aikana. Ja keiton resepti on niin yksinkertainen, ettei se oikeastaan vaadi reseptiä. Koska ruoka on ranskalainen, toisin kuin tuossa laittamani linkin reseptissä, lisään omaan keittooni myös jonkin verran valkosipulia. Kunnon haudutus sipuleille, keitto ja kuorrutus ja ei kun nauttimaan vatsaa hivelevästä ateriasta.

Cats
Ensi viikon Pienen Linnun valokuvahaaste on vaikea. Se on nimittäin Ääni. Toki kuva-aiheita olisi vaikka kuinka paljon. Jo nyt parvekkeeni ulkopuolella olevassa puussa ovat linnut alkaneet iloisen kevätsirkutuksen. Omistan myös yhden puheliaimmista kissoista. Vika on vain siinä, ettei noiden äänien ilmaiseminen valokuvana onnistu. Minulla ei ole niin hyvää objektiivia, että saisin pihapuun pikku tirpuista onnistunutta kuvaa. Olemassa olevalla objektiivillani kuvassa näkyisi vaan epämääräinen pallukka puunoksalla. Ja Akka juttelee jatkuvasti niin kauan, kun otan kameran esiin. Se ei jostain syystä pidä kamerasta. Vaikka se kuinka lörpöttelisi ja jopa kiljahtelisi pitkin päivää, kun saan kameran viritettyä ja tähtään sitä, se vaikenee kuin muuri ja painaa päänsä alas. Ja sitä jatkuu tasan niin kauan, kun kamera on tähdättynä siihen. Nyt pitää kaivella älynystyröitä ja kuunnella tavallisia ääniä, saisiko niistä kuvaa.

Sun
Yritin kuvata auringonpimennystä. Koska kameratarvikkeistoni on vajavainen, minulla ei vielä ole minkäänlaista aurinkosuodatinta. Sain kyllä kuvan, muttei siinä mitään auringonpimennystä näy. Tavallinen aurinko vaan. Mielestäni kuvasta tosin tuli ihan hieno, ilman pimennystä vaan. Joten laitoin tähän iloksenne hieman keväistä auringonpaistetta.

Törmäsin kaupassa ainakin minua jonkun verran ihmetyttäneeseen ja ärsyttäneeseen asiaan. Aikomukseni oli viikolla lykätä siemenet itämään. Sekä S- että K-kaupat täällä päin ovat jo laittaneet siemenet myyntiin. Mutta kummankaan ketjun myymälästä ei löytynyt taimimultaa. Siemenet on, muttei mihin niitä laittaisi itämään. Luojan kiitos meillä lähellä on myös Lidl, jossa tämä asia oli ajateltu loppuun asti. Vierekkäin myytiin sekä siemenet että taimimulta. Onneksi edes jollakin on polla leikannut valikoimia koostettaessa.
Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)