Google Website Translator

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kissoilla kevättä rinnassa

Kevät alkaa vähitellen näkyä myös kissojeni käyttäytymisessä. Ikkunoiden takana olevien puiden oksilla sirkuttelevat tirppuset. Ja sekös kissoja kiusaa. Ikkunoissa istutaan kyttäämässä niitä ja harjoittelemassa tappoiskuja "käkättämällä". En osaa muuten kuvata ääntä, joka syntyy kissa louskuttaessa leukojaan. Näin ulkopuolisen silmin näky on joskus aika hassu.


Vielä hassummalta näyttävät olohuoneen sohvalta ulos kyttäävät katit. Sama käkätys kuuluu, mutta kissoista ei näy sisälle kuin peffapuoli. 

Sisällekin on jo alkanut eksyä jokunen puolitokkurainen ötömölli. Tai vielä parempaa, niitä saattaa vierailla ikkunassa ulkopuolella. Sen tietää siitä, että joku kissoista alkaa raapia ikkunaa ja yrittää kiivetä verhoja pitkin ylös pyydystämään kärpästä. Ei kissa erilaisella näkökyvyllä varustettuna tajua, että ötökkä on ikkunan ulkopuolella. Saalistusvaisto vaatii yrittämään sen pyydystämistä, viis verhoista tai vastapestyistä ikkunoista.

Toinen kevään merkki on lupa syödä pääsiäisen ajan tarkasti varjellut pääsiäisohrat. Eilen illalla laskin pääsiäisen olevan enemmän tai vähemmän ohi ja annoin kissoille ensi maistiaiset ruohoa. Ja hyvin kelpasi ja kelpaa edelleen. Se kai kissankin mielestä tarkoittaa kevään alkua, talvella kun ruohonsyöntiä ei pahemmin harrasteta. 

Muita kevään merkkejä ovat tietysti karvanlähtö ja kissojen lisääntynyt aktiivisuus. Kun talvella parvekkeelle pyritään tarkastuskäynnille ehkä kerran viikossa, nyt sinne pitäisi päästä jonkun mukaan joka kerta kun oven avaa. Myös hereillä oleminen ja leikkiminen ovat lisääntyneet sitä mukaan, kun valon määrä ja auringonvalo lisääntyvät. Onnistuin kuvaamaan muutaman jonkinlaisen videon Hetan ja Ukon touhuista. Hetaa kiinnosti jokin tuoksu lattialla, se kohta piti ehdottomasti merkitä kiemurtelemalla kuin mato koukussa.
Toinen video näyttää Ukon palloleikkejä. Se on ollut viime aikoina erittäin innostunut talvella hankkimastani aktivointipelistä. Pallot vain kolisevat, kun kisupoika panee niihin vauhtia.


Suonette anteeksi videoiden jokseenkin alakeskinkertaisen laadun. Pitäisi kai harjoitella noita videon kuvaamisia hieman enemmän.

Keväänalkua itse kullekin näin ihanan auringonpaisteisena päivänä. Säätiedotus eilen illalla lupasi tälle päivälle sadetta, mutta onneksi luontoäiti oli eri mieltä. Jätän teille vielä tulevaa kesän alkua enteilevän kuvan mustikankukasta, joita puhkesi pääsiäisasetelmaani laittamissani mustikanvarvuissa.


Kristiina

2 kommenttia:

  1. Ihania kisuja.. krapsutuksia heille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rapsutukset menevät perille :)

      Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)