Google Website Translator

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kissojen tekniikkaa ja marjasimaa

Cats
Istuskelin iltana muutamana koneella ja etsiskelin jotain tietoja. Tapansa mukaan Heta istui vierelläni pöydällä ja seuraili hiiren osoitinta näytöllä. Taisipa se kiinnostavissa kohdissa hieman sitä räpätäkin tassullaan. Se toi mieleeni lukemani ja näkemäni erilaisista sovelluksista, joilla kissat voivat leikkiä. Siirryin tabletille ja aikani selattuani latasin kokeiltavaksi 2 sovellusta. Testasin niitä kissoilla ja toinen valikoitui mielenkiintoisuutensa (siis kissojen mielestä) vuoksi käyttöön. Olenkin sen jälkeen viettänyt mielenkiintoisia hetkiä seuratessani, miten kissat leikkivät tekniikalla. Itse hiiren pyydystäminen näytöltä on vielä hieman hakusessa ja tabletti varmaan kiittää kissoja siitä. Sen sijaan hyvät naurut saa, kun tablettihiiri katoaa reunan alle ja kattikaarti alkaa etsiä hiirtä kojeen alta. Vaan mitäpä minä omalla huvittuneisuudellani retostelen. Katsokaa itse.


Ensimmäiset vappuvalmistelutkin on tehty. En erityisemmin rakasta perussimaa, joka on käytännössä sitruunaa, sokeria ja vettä. Niinpä päädyin tänä vuonna tekemään vappujuomaksi marjaista simaa. Ainakin näin pullotusvaiheessa siinä on makua ja näköä ihan kivasti.

Marjasima

2 l vettä
200 g mustaherukoita (pakastettuja)
100 g vadelmia (pakastettuja)
1 (luomu)sitruuna
125 g fariinisokeria
125 g ruokosokeria
pieni rippunen hiivaa
valkoista sokeria, rusinoita

Laita jäiset marjat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen, kunnes marjoista on irronnut maku ja väriä mehuun (n. 15 min).
Siivilöi mehu ja kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon sokerit ja hyvin pesty, siivutettu sitruuna. Anna seisoa, kunnes sokeri on sulanut ja neste jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiivanokare.
Anna seisoa kattilassa huoneenlämmössä vuorokauden. Pullota puhtaisiin pulloihin (tarpeen vaatiessa vielä kerran siivilöiden). Lisää pulloihin ripaus sokeria ja rusinat.
Jos aika riittää, anna kypsyä 5-7 päivää jääkaapissa. Muussa tapauksessa sima valmistuu huoneenlämmössä 2-3 päivässä.

Posti toi perjantaina vihdoinkin tilaamani kameran jalustan. Jatkossa toivottavasti ainakin sisällä otetut makrokuvat ovat hieman vähemmän tärisseitä.

Kristiina

2 kommenttia:

  1. Hih, meilläkin mies kokeili kissoille jotain tämän tyyppistä sovellusta. Toinen katseli vähän tylsistynyt ilme kasvoillaan, mutta toinen läpsytteli tassullaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä hiirtä ensin aikansa katseltiin ja seurailtiin. Eivät nämäkään paljon yritä sitä läpsytellä kun laiskasti silloin tällöin, mutta sitäkin innokkaammin kaivetaan sitten tabletin ympäristöä, kun hiiri katoaa kuvasta. Kannattaa kokeilla useampia sovelluksia, minäkin latasin 2 erilaista. Sen toisen sai sitten poistaa, kun oli liian tylsä kissoille.

      Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)