Google Website Translator

torstai 14. toukokuuta 2015

Huh mikä viikon alku

Tämä viikko alkoi todella raflaavasti. Heräsin maanantaiyönä yhden jälkeen kovaan pamaukseen. Ensin luulin kissojen pudottaneen jotakin ja nousin tarkastamaan paikat. Mutta kaikki oli aivan kuten nukkumaan mennessäkin. Ajattelin sitten, että mitähän yläkerrassa putosi lattialle ja hajosi, kun noin kovaa pamahti. Olin menossa takaisin sänkyyn kun huomasin yhden kissoistani raapivan makuuhuoneeni ikkunaa. Meinasin nostaa sen pois ja silloin huomasin ikkunani sisällä puolen nyrkkini kokoisen kivenmurikan. Ja kun vedin verhoa syrjää, makuuhuoneeni ikkunan uloin ruutu oli rikki. Joku oli kai pyrkinyt kylään yläpuolellani olleeseen asuntoon, mutta sihti oli ollut hieman huono ja huomion herättämiseksi heitetty kivi oli räsähtänyt ikkunastani sisään. Onneksi se ei sentään rikkonut koko 3x ikkunaa, vaan ainoastaan sen uloimman ruudun. Tuon huomion jälkeen meni kyllä vähäksi aikaa unet.

En ole koskaan ennen elämässäni törmännyt tilanteeseen, jossa pitäisi hankkia uusi ikkunaruutu. Ja vielä sellainen, jonka hajoamiseen en itse ollut syypää. Lakattuani maanantaina tärisemästä pelästyksestä ja kiukusta aloin miettimään, mihin minun nyt sitten pitäisi oikein ensin ottaa yhteyttä? Poliisille olin toki soittanut jo silloin yöllä (tai hätäkeskukseen), mutta he eivät voineet neuvoa muuta, kuin soittamaan aamulla poliisilaitokselle, koska en ollut nähnyt heittäjää eikä ulkona enää silloin ollut ketään, kun huomasin tapahtuneen. Päätin sitten ennen poliisia ja vakuutusyhtiötäni ottaa yhteyttä taloyhtiööni, heiltä saisin ainakin neuvoja, jos ei muuta. Sain korjauspäällikön kiinni tiistaiaamuna ja onnekseni hän ilmoitti, että koska kyseessä on uloin ikkuna eikä vika ole minun, he hoitavat vaihdon ja maksavat aiheutuneet kulut. Selvisin siis koko jutusta säikähdyksellä, huonosti nukutulla yöllä ja muutamalla kiukunpuuskalla. Täytyy ihmetellä ihmistä, joka yrittää herättää huomiota puolen nyrkin kokoisella kivenmurikalla. Ei siinä paljon järki kulje jos ei tajua, että läpihän tuollainen menee.

Pitäisi vähitellen alkaa laittaa kasvimaata ja parvekekukkia. Menen huomenna ystäväni kanssa hakemaan parvekeistutuksia ja muita kasveja varten multaa. Ja samalla istukassipuleita. Siis niitä ruoka, ei kukka. Jos sadepäivät hellittävät, pääsee ensi viikon alusta muokkaamaan viljelypalstan. On vaan tuota sadetta tuntunut riittävän enemmän kun tarpeeksi. Viljelijäparat. 

Kävin tänään Variskan koululla katsomassa Vaasan Kuorofestivaalien ohjelmiin kuuluvan koululaisten tekemän nuorisomusikaalin Digiaikakone. Muutenkin Vaasassa on tarjoilla aika paljon sekä ilmaista että maksullista kuorofestivaaliohjelmaa. Rewell Centerissä kuoroja esiintyy joka päivä ja itse löysin lauantailta yhden tapahtuman Kaupungintalolla, joka kiinnostaisi. En vaan tiedä, viitsinkö lähteä polkemaan, kun aamupäivällä olisi tarkoitus käydä hakemassa nokkosia ja nekin pitäisi jossain välissä ehtiä laittaa. Saas näkee. Otin sen verran kuvia Digiaikakoneen esityksestä, että niiden läpikäymiseen minulla ei ole tänä iltana aikaa. Joten palaan esitykseen ja sen kuvasatoon sunnuntaina.
Kristiina

3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sanopa muuta. Meitä on moneen junaan, mutta heittäjä tuli kyllä resiinalla perässä.

   Poista
 2. Aikamoinen herätys ja vielä keskellä yötä!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)