Google Website Translator

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Keittiömokia no. 127 ja 1/3

Juttelin tässä iltana muutamana ystäväni kanssa keittiömokista. Ja muistin siinä rupatellessa yhden omista pahimmistani. Siis ruokakokemuksena.

Olin katsellut touhutessani puolella silmällä ohjelmaa, jossa puhuttiin kiinalaisesta katukeittiöstä. Ja siinä mainittiin ruokana paistettu riisi. Ajattelin, että siinäpä näppärä tapa valmistaa riisiä. No ei kun toimiin. Nakkasin riisit paistinpannulle, maustoin ne kaikkien sääntöjen mukaisesti ja annoin maustua kunnolla. Kaikki piti olla kunnossa.

En ollut kuitenkaan katsonut ohjelmaa kuin ajoittain ja silloinkin puolella silmällä. En ollut siis ohjelman alusta huomannut, että riisi pitää keittää ennen paistamista. Valmistamiseni jälkeen oli aika nauttia aikaansaannoksista. Ja voi pojat, maussa ei ollut moittimista, siis mausteiden suhteen. Mutta hampaat meinasivat pudota suusta, kun yritin rouskuttaa sitä raakaa riisiä. Muutaman lusikallisen ja muistaakseni irronneen hampaanpaikan jälkeen luovutin ja tein voileivän. Koko lopusta sai nauttia roskakori.

Sittemmin olen läksyni oppinut. Jos haluaa oppia jotain uutta, kannattaa lukea resepti tai katsoa ohjelma alusta loppuun eikä vain jotenkuten. Mutta sellaista elämä on, ikuista oppimista. 

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)