Google Website Translator

perjantai 28. elokuuta 2015

Mustikoita ja viheralueiden hoitotörppäilyjä

Kävimme viime viikonloppuna Tytsyn kanssa mustikassa. Reissumme oli todella tyydyttävä, koska mustikoita oli mukavasti ja ne olivat hyvän kypsiä. Tytsy sai pakastimeensa mukavat piirakka-ainekset. Sen lisäksi poimimme muutaman ylimääräisen desilitran, josta tällä kertaa Tytsy loihti oivan jälkiruoan. Otimme erilleen 2 dl mustikoita, jotka soseutettiin tehosekoittimella. Mustikkasose tuoreena on kirpeätä ja vaati vastapainoksi makeata. Joten sekoitimme Mascarponesta, rahkasta, vaniljakreemijauheesta, vaniljasokerista ja ruokosokerista mustikka-annoksen päälle kreemin. Ja a vot, jälkiruoka oli valmis. Nopeata, helppo (no, sen jälkeen kun mustikat oli perattu) ja erittäin hyvältä maistuvaa. Kunhan ne nautti niin, että lusikassa oli aina sekä mustikkaa että vaahtoa.

Tällä hetkellä olen ärsyyntynyt. Nimittäin sekä Vaasan kaupungin että taloyhtiöiden huoltoyhtiöiden tavasta hoitaa niitä pieniä vihreitä alueita, joita meillä on. Ensimmäinen esimerkkini tulee oman taloyhtiömme pihasta. Aikanaan, kun pihamme uudelleensuunniteltiin, jokaisen rapun eteen istutettiin asukkaiden iloksi mustaherukoita. Niin kauan, kun ne saivat kasvaa rauhassa, oli ihanaa ohi kulkiessaan näppäistä pensaista marjoja suuhunsa. Pari vuotta sitten joku keksi hyvän idean. Juuri, kun pensaat olivat kukassa, ne katkottiin aivan lyhyeksi. Tuloksena oli 2 vuotta, jolloin puskat panostivat vain kasvuun eivätkä tuottaneet marjoja. Vihdoin tämän vuoden kesällä marjapensaat olivat jälleen hyvässä kukassa ja luvassa oli kivasti marjoja. Vaan kappas, mitä teki talon huoltoyhtiö? Lähetti kukinta-aikaan nuoren kesätyöntekijän pilkkomaan pensaat uudestaan moottorisahalla. Kaikki katkottiin. Jälki on tällä hetkellä nautittavaa katsottavaa eli meillä ei edelleenkään ole ikkunan alla kaunista, oikein hoidettua viheraluetta vaan amatöörien teurastamaa, puolikuihtunutta pusikkoa.

Seuraava järkytys tuli, kun lähdin kävelemään pitkin Vanhan Vaasankatua. Sen reunoille on istutettu hienoja lehmuksia. Nyt niitä on alettu "leikkaamaan". Jälki on kertakaikkisen järkyttävää. Kuolleet, leikatut oksat on jätetty roikkumaan puista ja latvat on nirhitty. Ei leikattu siististi, vaan suorastaan teurastettu. Jotain näin rumaa saadaan aikaan vain, kun ei ole varaa palkata hyviä työntekijöitä. Jos Vaasan kaupungilla on käytettävänään vain vähän rahaa, käytetään se mieluimmin yhteen pätevään työntekijää kuin kymmeneen puunrääpijään. Hyvät huoltoyhtiöt ja kaupungin päättäjät, onko liian kallista hankkia yksi työntekijä, joka tietää jotain pensaista ja puista? Vaihtoehtona on tietysti hankkia kaupunkilaisten vihat niskoilleen. Vaan välittääkö niistä kukaan?

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)