Google Website Translator

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Harrastatko nettiraivoa vai nettiystäviä?

Olen seurannut ajankohtaisia keskusteluja ja kohdannut itselleni täysin uuden käsitteen. Nettiraivo. Ilmeisesti sitä esiintyy eniten keskustelupalstoilla. Joihin en osallistu. Saatan olla kärkäs mielipiteissäni blogissa, mutta syynä on tarkoitus synnyttää keskustelua. Sen sijaan muualla sosiaalisessa mediassa mieleenikään ei tulisi haukkua ketään, päinvastoin. Tuntuu vaikealta käsittää, että joku haukkuisi itselleen tuntematonta henkilöä julkisesti. Saati sitten esimerkiksi koulukaveriaan, jonka tuntee.
Olen aina ollut sitä mieltä, että jos ei ole jotain hyvää sanottavaa, pidä leipäläpesi kiinni. Tai kätesi. Sen sijaan, että notkuisin chat-palstoilla, osallistun keskusteluun Facebookissa ja blogeissa. Ja jos saan sanoa, Facebook-ystäväni ovat ihania. He osaavat herättää keskustelua ja saada ajatukset kulkemaan. He osaavat herättää aivot ja ajatukset. Ja blogikumppanini. Maailma on täynnä mitä ihanimpia blogeja. Tytöt ja pojat, te olette huippuja. Hyvä kuva, omintakeinen ajatus, kaunis kokemus. Lukemisen arvoista ja elämys mielelle. Jatkakaa samaa rataa. Ja minä olen innokkain lukijanne.

Myös lehdet valittavat, että joutuvat kohtaamaan nettiraivoa siinä määrin, että joutuvat sensuroimaan palautetta tai jopa kieltämään kokonaan kirjoitusten kommentoinnin.  Minusta lehtikirjoitusten tarkoitus on paitsi välittää uutisia myös herättää keskustelua. Mutta keskustelun tason on oltava asiallista. Haukkuminen ja raivoaminen ovat turhia. Asiassa pysyminen on tarpeen. Käyttäytykäämme siis netissä niin kuin käyttäytyisimme kasvokkain toisten ihmisten kanssa. Puolustaen omia mielipiteitämme, mutta hyvien tapojen puitteissa. Siten saamme sanamme kuuluviin.

Kristiina

2 kommenttia:

  1. Ihana kissan kuva:) Itsekin vältän keskustelupalstoja, joten törmään harvemmin nettiraivoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma kissani siinä irvistää :). Olen itse joskus saanut kärkkäitäkin kommentteja, mutta mielipiteitäni saa aina arvostella. Sen sijaan en hyväksy henkilökohtaisuuksiin menemistä. Ehkä tuollainen henkilön haukkuminen mielipiteen kommentoimisen sijaan on sitä nettiraivoa, joka saa lehdet sulkemaan keskustelumahdollisuudet.

      Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)