Google Website Translator

lauantai 12. syyskuuta 2015

Pikku-Kookokselle

Saimme täällä Vaasan alueella järkyttävän uutisen. Tässä aivan lähialueellani on 4-H-järjestön pitämä alue, jossa on nuorille tarkoitettuja viljelypalstoja. Ja nuorten toimintaa. Alueella on kesäisin myös eläimiä, joita lapset saavat käydä katsomassa ja niihin tutustumassa. Kaneja, kanoja ja lampaita. Yleensä lampaat ovat olleet aikuisia uroksia, mutta tänä kesänä tilalle oli otettu emolammas ja sen 2 karitsaa. Ne olivat olleet huippusuosittuja lasten keskuudessa.

Sitten saimme karmean uutisen. Keskiviikkoillan ja torstaiaamun välisenä aikana joku oli napannut toisen karitsoista, Pikku-Kookoksen, teurastanut ja nylkenyt sen ja varastanut sen lihat. Jonkin matkan päähän aitauksesta oli jätetty vain pää, sisäelimet ja turkki. Onneksi aamulla paikalle ehtivät ensimmäiseksi aikuiset eivätkä paikkaa käyttävät lapset.

Tila on pääosin lasten käytössä ja eläimet siellä kesäisin lasten ilona. Vaikka me kaikki tiedämme, että liha tulee elävistä eläimistä, tämä teko oli häikäilemätön. Häpeä sille, joka loukkasi lasten nauttimaa paikkaa. Nyt tilalla harkitaan, että jatkossa ei eläimiä sinne enää otettaisi. Silloin minulta ja Tytsyltäkin jäisi se kesäilo eli eläimien luona vierailu pois kesästä. Kiitän Pikku-Kookosta hänen kesällä tuottamastaan riemusta ja suren, että joku voi tehdä tuollaisen tempun lapsille tarkoitetulla alueella. Ja vaikka sanotaan, ettei eläimillä ole tunne-elämää, suren myös Pikku-Kookoksen emon ja sisaruksen puolesta. Kiitos ilosta, jonka tuotit ja joka nyt on mennyttä.
Kristiina

12 kommenttia:

 1. Anonyymi12.9.15

  Allahu akbar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tämä vitsi vai kannaotto? Vitsiksi harvinaisen huono ja kannaottoksi ei todella tee hyvää maahanmuuttajille. Mahdollisuus on olemassa, mutta annetaan poliiseille työrauha.

   Poista
 2. Anonyymi13.9.15

  Ei kai tuo ole kellekkään epäselvää kuka sielä on käynyt. Kysymys kuuluukin, tutkiiko poliisi asiaa vai katsotaanko tämäkin "yksittäistapaukseksi"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon lasten takia ja myös karitsan omistajan takia, että poliisi tutkii asian.

   Poista
 3. Anonyymi13.9.15

  Kebab anyone?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöäk, ei ainakaan minulle.

   Poista
 4. On se kumma että ihmisillä ei ole mitään kunnioitusta eläimiä kohtaan! Raivostuttaa tuollainen että mennää tappamaan viaton karitsa! Ja uskonnosta viis!. JÄTTÄKÄÄN VIATTOMAT ELÄIMET RAUHAAN. Olen puhunut! Toivottavasti tekijä joutuu vastuuseen tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti sanottu. Ja jättäkää eläimet rauhaan varsinkin lapsille tarkoitetulla alueella.

   Poista
 5. Anonyymi13.9.15

  Kuinka moni vaasan kaupunkilaisista osaa teurastaa Karitsan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ainakaan minä, se on kyllä oma taitonsa. Johon omat veitseni ja vatsani eivät pystyisi.

   Poista
 6. Anonyymi13.9.15

  Arabeilla on kesän lopussa juhla johon kuuluu lampaan teurastaminen ja syöminen perheenkanssa. ja säännöissä nimen omaan lukee että pitää itse teurastaa. kuulin tämän arabi tutultani....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en tiennytkään. Paha juttu, kun täällä kaupungissa ovat lampaat harvemmassa. Ei niitä kovin monesta paikasta löydy.

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)