Google Website Translator

torstai 1. lokakuuta 2015

Hallitusta ja kybertarkkailua

Viime viikkoina on tapahtunut niin paljon, että ajankohtaisista asioista on vaikea valita sitä, josta puhuisi. Hallituksemme kuristaa eläkeläiset, nuoret, työttömät ja vähällä toimeen tulevat terveydenhoitohenkilökunnan, poliisit, palomiehet, kaupan myyjät ym. melkein rahattomiksi. Hätää kärsiviä pakolaisia vastaan hyökätään polttopulloin ja Ku Klux Klan-asuin. Olemmeko me suomalaiset höyrähtäneet lopullisesti?
Tosin tänne tulleista pakolaisista täytyy ihmetellä, että suurin osa on nuoria miehiä. Toki he ovat suuressa vaarassa joutua aseelliseen konfliktiin, mutta ennen oli hyvä periaate. Naiset ja lapset ensin (vaikka heikoille jäille). Joten kaipaisin turvapaikan hakijoiden joukkoon enemmän niitä heikoimpia ja vähemmän niitä nuoria miehiä. Joista tosin saadaan hyviä työntekijöitä, mutta tuskin esimerkiksi sairaanhoitajia. Mutta se siitä.

Enemmän minua nauratti uutinen poliitikkojen puhelin- ja kybervakoilusta. Tai ei ehkä naurattanut, mutta huvitti. Kuka meistä ei ole tietoinen, että matka- tai älypuhelinta voidaan helposti kuunnella? Tai tietokoneeseen asentaa virus, jolla sitä voidaan seurata? Ensiksi mieleeni tuli, että minun matkapuhelintani saa seurata koska vain. Nimittäin kun kärsii univaikeuksista. Jos jaaritteluni äitini kanssa säästä ja kasveista tai Tytsyn kanssa eläimistä ja ostoksista eivät auta ketään vaipumaan uneen, niin mikä sitten? Tai läpänheitto ystävättärieni kanssa. Isommassa kuviossa ajatelkaahan sitä raukkaa, joka seuraa Stubbin twiittauksia. Tai Soinin keskusteluja hänen koittaessaan pitää porukat aisoissa. Hih. Mutta se on tätä päivää. Jokaisen pitäisi tietää, että henkilökohtaisia asioita ei puhuta matkapuhelimessa. Tietokoneen virustorjunta ja palomuurit pidetään kunnossa. Sitä paitsi, suurvallolla tai pienemmiläkin on niin hyvät järjestelmät, että mitä tahansa voidaan vakoilla. Niin että eipä ihmetellä tuollaista asiaa, vaan kirjoitetaan vaikka kirjeitä. Tai ei sittenkään, käytetään kirjekyyhkyjä. Tai hoidetaan yksityisasiat kasvokkain, jätetään väliin se elektronisten välineiden ja somen käyttö. Somessa julkaistaan se, mitä ulospäin halutaan itsestään kertoa (kuten kissankuvat) ja loppu pidetään omana tietona.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)