Google Website Translator

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Pakettipalvelua ja kissojen piilopaikkoja


Seuraavan noin viikon voin käsitellä postauksissani vain juttuja, joihin olen ottanut kuvia etukäteen tai joihin löytyy kuvia vanhoista otoksistani. Kun hieman yli vuosi sitten ostin Nikonin järkkärini, pakettiin kuului myös kameran ilmainen puhdistus ja tarkastus. Niinpä lähetin kamerani tänään Turkuun. Tutkin lähetysvaihtoehtoja ja päädyin hinnan perusteella Matkahuoltoon. Varsinkin, kun heillä oli tarjous Lähipaketin toimitukselle (€ 5,-). Kun nettisivujen mukaan paketin sai myös erikseen vakuutettua edullisesti, valinta oli selvä, niin paljon postipakettia halvempi tämä kuljetustapa oli. Yllätyksekseni heidän asiamiehensä täällä kaupunginosamme Siwassa ei tiennyt mitään vakuuttamisesta. Ystävällisen myyjän tutkittua aikansa nettiä ja soitettua Matkahuollolle kävi ilmi, että jos halusin vakuuttaa paketin, minun pitää polkaista tai ajaa bussilla keskustaan Matkahuollon Vaasan pääpaikkaan. Vain siellä onnistuu vakuuttaminen.
Ihme touhua. Tänä sähköisen tiedonsiirron aikakautena ei ole asia eikä mikään ottaa käyttöön asiamiehille ohjelma, jolla he voivat hoitaa myös erikoispalvelut. Niinhän postipakettien kanssakin tehdään. Käsittämätöntä, että Matkahuolto ei pysty samaan kuin posti. Niinpä pakettini lähti matkaan ilman lisävakuutusta. Toivotaan, että kaikki menee hyvin. Jos ei, niin saavat takuulla minut vierailulle sinne pääpaikkaan. Ja silloin puhutaan ISOIN KIRJAIMIN.

Mutta nyt kissoihin. En ole taas vähään aikaan kertonut lauman kuulumisia. Viime viikolla oli Makrotex-haasteessa aiheena Piilossa. Kuvani kertoivat kahdesta piiloutumistaidon omaavasta kissastani, Ukosta ja Vienosta. Tietäen kissojen taidon piilotella ajattelin esitellä hieman tarkemmin joidenkin kissojeni piilopaikkoja.

Heta
Heta ei juuri piilottele, päinvastoin. Onhan se katraan vanhin (ja isoin), joten yleensä se leviää sohvalle tai olohuoneen lattialle kuin maailman omistaja. Joskus, jos se haluaa omaa aikaa nuoremmista, se menee olohuoneen pöydän alle tauolle (kuvaa en ole ottanut). Pienempänä se, kuten jokainen kissoistani, veteli mielellään päiväunia boolimaljassa. Nyt se ei taida oikein mukavasti sinne enää mahtua. Huilitaukoja se viettää joskus kirjahyllyn päällä ja yleensä levytellen pitkin pituuttaan.

Olohuoneen kaapin päällä voi levätä tarkkaillen
Tavallisin Hetan huilimistapa pitkin pituuttaan
Ukko
Ukon ehdottoman lempipaikan ja oikeastaan nykyisin ainoan piilopaikan olenkin jo esitellyt. Aamuaktiviteettien jälkeen se nimittäin kaivautuu joka päivä makuuhuoneessa sänkyyni petauspatjan ja patjan väliin. Tytsyn kanssa aina nauramme, että sänky on jatkuvasti kuin kyntöpelto. Täynnä petauspatjamöykkyjä, joita iltaisin sitten suoristellaan. Ukko pysyy piilossaan melkein koko päivän ja usein iltapäiväruokailun aikaan joudun kantamaan sen sängystä keittiöön, jottei isäntä jäisi ilman ruokaa.
Nyt, kun ilmat alkavat viilentyä, Ukko saattaa vetäytyä iltaisin lämmittelemään. Silloin se änkeää olohuoneen patterin päälle, sohvan ja verhojen taakse suojaan.

Tää on mun paikka, muut häipykää
Hrr, tulee talvi
Akka
Nämä meidän nuoret neitimme käyttävät molemmat vuoron perään boolimaljaa nukkumapaikkanaan. Lisäksi Akan lempipiilopaikkoja ovat olohuoneen kirjahyllyn kaappi ja eteisen hattuhylly. Valitettavasti Akasta kaapissa on melko mahdotonta saada kuvia, koska avatessani kaapinoven se pomppaa heti ulos. Kaappiin pääsee takakautta, koska siinä ei ole takalevyä. Ja jos ei jaksa kiivetä samaa kautta ulos, Akka osaa tyrkätä oven auki sisältäpäin. Mutta hattuhylly on sen nykyinen lempipaikka kielloista huolimatta.

Mun paikka vaikka kuinka komennat!
Hä hää, mahdun mä tännekin.

Vieno
Vieno on kissoista se, joka yleisimmin piiloutuu. Nuorempana se vietti melkein kaiken "vapaa-aikansa" makuuhuoneen kirjahyllyssä. Nykyisin se jo makoilee leppoisasti myös sängyn päällä tai jopa sohvalla, mutta aina jossain välissä on pakko hakeutua jonnekin turvaan. Vienon piilot eroavat Ukon ja Akan piiloista siinä, että vaikka se on omasta mielestään turvallisesti näkymättömissä, se pystyy samalla itse halutessaan tarkkailemaan ympäristöään vapaasti. Vienon lempipaikkoja ovat makuuhuoneen kirjahylly ja olohuoneen boolimalja. Lisäksi sillä on joitakin satunnaisia paikkoja, joita en kaikkia ole löytänyt vielä. Sen piiloutumiseen kuuluvat myös tietyt maneerit. Jos esimerkiksi istun tietokoneella sen siirtyessä kirjahyllyyn, se hyppää ensin työpöydälleni ja kurkistelee hetken minua tietokoneen näytön takaa. Vasta sen jälkeen matka jatkuu hyllyyn.

Nyt ei kukaan näe mua, eihän?
Taas se istuu tolla tietokoneella

Tänne boolimaljaan kelpaa käpertyä
Voin mä piilotella näin näkösälläkin
Yritän aina silloin tällöin ottaa kissoista joitakin videopätkiä. Tosin muun kuin niiden leikkien kuvaaminen yksin asuessa on hankalaa. Parhaita paloja, kuten sylissä nukkumisia, on yksin lähes mahdoton valo- tai videokuvata. Odotan vieläkin hetkeä, jolloin saan videolle pätkän Hetan lempirentoutumistavasta sylissäni. Kuinka se vääntäytyy sylissä selälleen pitkin pituuttaan, tyrkyttää päälakeaan pussattavaksi ja tekee "ilmaveivejä" eli pompottaa etukäpälillä ilmaan, kun rapsutan sitä kainaloista.
Sunnuntaina yritin kuvata kissojen pyhän herkkuhetkeä ja sitä edeltävää naukukonserttia, asialla yleensä pikkutytöt Akka ja Vieno. Kuvan laatu ei ole kaksinen ja otokset hypähtelevät, mutta laitan sen nyt kuitenkin katsottavaksenne.Kristiina


P.S. Sain Matkahuollolta iltapäivällä viestin, että paikallisen Siwan (asiamiehen) ja Vaasan Matkahuollon tiedot eivät pitäneet paikkaansa. Kaikki lisäpalvelut on mahdollista saada myös asiamiehiltä. Matkahuolto on ohjeistanut Suomen Lähikauppaa ja ainakin Vaasan Matkahuoltoa, jotta vastaavilta väärinymmärryksiltä vältyttäisiin jatkossa. Joten Matkahuolto on minulle jatkossa varteenotettava pakettienlähetyspalvelu, koska sen hinnat ovat huomattavasti Postia edullisemmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)