Google Website Translator

sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Elämää joulun jälkeen

Toivottavasti kaikilla on masut täynnä perinteisiä tai uusia jouluruokia. Meillä ainakin nautittiin alkupalojen eli kalan, leikkeleiden ja juustojen seurana periteiset laatikot, kinkku kastikkeineen, punajuurisalaatteineen ja lohipasteijoineen. Mukana olivat myös mallasleipä, hapankorput ja tuorejuusto. Jälkiruoan tehtävää toimittivat tänä vuonna vain lakritsat ja pähkinät. Tietysti kissoilla oli oma menyynsä. Jotta sain itse nauttia joulupöydän antimista rauhassa, pidin hyvissä ajoi huolta siitä, että syötin katit pulloksiin, jolloin ne urvahtivat ennen omaa ruokailuani. Aamulla, iltapäivällä ja illalla erikoisjouluherkkuja ajoi hyvin asiansa. Joulunpyhistä selvittiin siis ruoan, lastenohjelmien ja hyvien kirjojen voimin hengissä.

Nyt jäämme odottelemaan vuoden räiskyvää vaihtumista. Tosin täytyy myöntää, että ensi vuosi hieman hirvittää. Hallitus leikkaa tavalliselta työläisiltä vapaita ja palkkoja, opiskelijoilta, eläkeläisiltä ja työttömiltä vähiä tuloja ja muutenkin huonontaa ihmisten maksu- ja kulutusmahdollisuuksia. Samaan aikaan kehotetaan kuluttamaan kotimaisiin tuotteisiin Suomen nostamiseksi lamasta. Millä rahalla, jos saan kysyä? 

Vaasan kaupungin rahatilanne lopettaa kouluja ja kirjastoja. Tosin se ei estä lisärahan varaamista ylikalliiseen jalkapallostadioniin tai lainojen ottoa uuteen musiikkitaloon/monitoimikeskukseen/hotelliin, mutta mitäs tavallisista nuorista ja normikulttuurin käyttäjistä. Tosin entinenkin stadion oli yleensä puolityhjä samoin kuin kaupungintalo musiikkiesityksissä. Hotelleja täällä on enemmän kuin tarpeeksi. Mutta ilmeisesti imagon ylläpito on tärkeämpää kuin kaupunkilaisten peruspalvelujen turvaaminen velkaantumatta liikaa.

Tätä vuotta on sentään jäljellä vielä muutama päivä, joten täytyy nauttia niistä ja yrittää olla pelkäämättä ensi vuotta. Itse lähden takaisin sängynpohjalle sairastamaan karmeata nuhaa, jonka taas onnistuin jostain nappaamaan.
Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)