Google Website Translator

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Kissojen joulunaloitus

Oletteko koskaan yrittäneet jouluvalojen ripustamista taloudessa, jossa on useampi utelias kissa? Hankin syksyllä Led-valot, jotka päätin pimeän takia päivänä muutamana laittaa kirjahyllyn päälle. Ajatuksena oli, että tuohan on vain noin 10 minuutin homma. No ei ollut. Koska valot oli pakattu pieneen laatikkoon, niissä oli solmuja, jotka tarvitsivat avaamista. Valitettavasti se lamputon johtopää roikkui avattaessa lattiatasossa ja kissojen mielestä mamma oli keksinyt uuden, kivan leikin. Samaan aikaan, kun itse yritin avata valonauhan solmuja nauhan toisessa päässä roikkui 3 kissaa nauttien suunnattomasti touhusta. Siinä sitten taisteltiin valonauhan omistuksesta, kunnes sain solmut auki.

Vuorossa oli valojen ripustus kirjahyllyn päälle. Koska olen kaapin alla kasvanut eli suht lyhyt, tarvitsin avuksi tikkaat. Siinä vaiheessa, kun olin itse valmis kiipeämään tikkaille, ne oli jo varattu. Hienoisen neuvottelun jälkeen (tarkoittaa, että nostin kissan n. 10 kertaa tikkailta sohvalle) pääsin viimein ripustamaan valot. Se onnistuin joten kuten suhteellisen sujuvasti. Sitten tietenkin sytytin ne. Jolloin kissojen piti päästä maistamaan jokaista lamppua erikseen. Kirjaimellisesti, sillä ne ottivat niitä suuhun ja maistelivat. Ei oikein hyvä juttu. Ensin ajattelin käyttää kissankarkoitukseen vesipulloa, mutta sähkö ja vesi yhdessä eivät ole oikein järkevä ajatus. Onneksi kissani tietävät, että kun läpsäytän käsiä yhteen ja lausun hieman normaalia matalammalla äänellä EI on tullut aika kadota. Valitettavasti eläimet elävät hetkessä ja muistavat varoituksen vain n. 2 minuuttia. Siinä sitten läpsyteltiin se ilta, kunnes lamput oli tutkittu ja saivat vihdoin olla rauhassa. Tapahtumarikas joulunalku.

Kristiina

4 kommenttia:

 1. Tutulta vaikuttaa. Meillä on yksi persialainen birmojen joukossa ja jouluisin se kerää kaikki kehut. Pysyy sohvan tasolla. Kuusi kiinnitetään kattoon. Jouluruusu on amppelissa, koska se on myrkyllinen. Ihmeellisesti kirjastohuoneeseen kerääntyy kukkia, koristeita ja pöytävalaisimia, joita ei edes ajattelisi laittaa muualle. Edes kynttelikkö ei ole kiinni, vaikka muissa huoneissa se kiinnitetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, itse kerään aina aamuisin joulutavaroita takaisin paikalleen, yön aikana ne siirtyvät kummasti aivan eri paikkaan.

   Poista
 2. Miten on joulukuusen kanssa...? Meillä kissa on rakastanut kuusen koristeita ja nyt niitä vainoaa varmasti myös kaksivuotias lapsemme... Pitääköhän jättää puolet kuusesta koristelematta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi kissoistani rakastaa tekokuustani niin, että siitä on jo alaoksat syöty. Ja joulupalloja löytyy vielä kesäkuussa mitä omituisemmista paikoista. Ne kun tuppaavat katoamaan sieltä kuusesta aina kun selkänsä kääntää. Eikä kissoja haittaa, vaikka ne olisivat ylhäälläkin, sinne vaan kuuseen ylös ja pallo suuhun. Joten koristele vain kuusesi kunnolla, opeta lapselle ettei ota mitään kuusesta ja valmistaudu nostamaan takaisin pystyyn uteliaan kissan kaatama kuusi.

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)