Google Website Translator

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Aina löytyy ilonaiheitakin

Minulle ja varmaan monelle muullekin on kirjoituksistani välillä tullut tunne, että nykyisellään ei asioista löydy kuin valittamista. Siksi päätin tällä kertaa valita käsiteltäväksi asioita, jotka tekivät minut suunnilleen viimeisen vuoden aikana onnelliseksi tai ainakin tyytyväiseksi. Lopussa katsotaan hieman niitä asioita, joita odotan lähiajoilta.

Aktiivisin aikani pyörii hyvin paljon pyöräilykauden ympärillä, talvi on taas huilaamista ja ruokakokeiluja varten.

Iso ilonaiheeni on kesä ja viime kesänä harrastetut erilaiset lähiaktiviteetit Tytsyn kanssa. Me kävimme kahdestaan nuotiopaikalla paistamassa makkaraa ja vaahtokarkkeja. Saimme siitä reissusta hyvät naurut, koska ensimmäiset vaahtokarkkiyritelmämme valuivat tikusta nuotioon. Mutta seuraavat onnistuivat. Kiva reissu, vaikka haisimmekin kotiin tullessamme savukalalta. Kävimme hieman ostoksilla ja tietysti mustikassa Tytsyn pyynnöstä (äidin sydän oli pakahtua ylpeydestä sen pyynnön kuullessaan). Me teimme kuvausretkiä lähimetsään ja hieman kilpailimmekin esimerkiksi siitä, kumpi sai sateen jälkeen paremmat kuvat vesipisaroista kasveilla. Tietysti me myös kokkailimme yhdessä.

Collage family hobbies


Iloinen olen myös siitä, että kissat ovat pysyneet terveinä ja ovat aina yhtä leikkisiä ja hullunkurisia. Pienoista valtataistelua on näkyvillä aina silloin tällöin, kun kauhukaksikko tai ainakin Ukko yrittää haastaa johtajakissaa Hetaa, mutta yleisesti ne tulevat toimeen keskenään. Vieno taas on Vieno, tarkkailija mieluummin kuin osallistuja. Tosin tämän vuoden aikana sekin on siirtynyt jo useammin ja useammin nukkumaan sohvalle vierellemme sen sijaan, että oleskelisi kaapin päällä.

Cats collage

Olen tyytyväinen siitä, että huolimatta kummastuttavista ja kurjista säistä kuluneena vuonna olen onnistunut koikkelehtimaan luonnossa ja harrastamaan paitsi siitä nauttimista myös valokuvausta. Valokuvaus on minulle suht uutta, hankin elämäni 1. järkkärini vasta 1,5 vuotta sitten. Tosin siinä on jo sen verran putkia (makroputkikin on vielä hankkimatta) ja lisähilavitkuttimia, että kameralaukun kanssa ei lähdetäkään liikkeelle ihan vaan vaikka ostosreissulle tai ex-tempore lenkille. Lähetään joko johonkin katsomaan ja kuvaamaan tai lähdetään ilman kameraa. Tablettini Samsung Galaxyn piti olla huippuhyvä, mutta ainakin toistaiseksi sillä otetut kuvat ovat olleet surkeita, missä lienee vika. Pitäisi kai hankkia rinnalle hyvä, pieni digikamera. Sellaiset vaan maksavat nykyisin enemmän kuin aloittelijan järkkäri eikä raha kasva puussa.

Photography collage

Olen ilokseni käynyt minua kiinnostavissa tapahtumissa. Kävin bloggareiden valokuvauskurssilla, Pohjanmaan Suurmessuilla, Luistelukerhon kevätnäytöksessä, Kuorofestivaaleilla, LittFestissä ja monissa pienemmissä tapahtumissa tai kiertelin vain muuten huvikseni katselemassa kaupungilla.

Events collage


Kaikissa niissä väleissä, jolloin en ole poukkoillut pitkin ja poikin, olen suureksi tyydytyksekseni saanut omistautua kivoille "harrastuksille". Olen lukenut ison kasan kirjoja, jotkut hyviä ja jotkut vähemmän hyviä. Osasta niistä olen kertoillut teillekin. Olen tehnyt onnistuneita, herkullisia ruokia ja vähemmän onnistuneita kokeiluja. Olen juhlistanut suurimpia pyhäaikojamme ja nauttinut ystävieni seurasta. Ja paljon, paljon muuta erittäin tyydyttävää.

Hobbies collage
 Mitä sitten odotan tulevalta? No paljolti tätä samaa kuin kuluneeltakin ajalta. Paljon tapahtumia, yhteisiä juttuja Tytsyn kanssa, terveitä kissoja tekemässä hassuja temppuja, uusia lukuelämyksiä. Haluaisin oppia lisää valokuvaamisesta muutenkin kuin kantapään kautta. Olisi ihanaa, kun joku taho järjestäisi kohtuuhintaisia kursseja. Haluaisin oppia jonkun uuden taidon. En vaan vielä tiedä, mikä se on. Viimeksi oppimani uusi taito on pyörän renkaan vaihto. Ehkä kuitenkin joku hieman vaativampi uusi taito olisi kiva. Yläkerran isännälle heittäisin minua ilahduttavan toivomuksen ensi kevättä ja kesää ajatellen: ole kiltti, anna ensi kesäksi parempia ilmoja. En ole mikään viherpeukalo ja kaksi surkeata kesää peräkkäin riittäisi mielestäni. Viljelyharrastukseni on katkolla, vielä yksi surkea kesä ja totean, että kasvimaahan sijoittamillani rahoilla saan samat tuotteet haettua REKOstakin. Odotan siis innokkaasti mielenkiintoista tulevaa.

Jos kuitenkin luulette, että olen ottanut jonkun onnellisuuspillerin ja jatkossa tulee vain hirvittävästi positiivisia postauksia, petytte. Katsokaahan perjantaina.

Kristiina

2 kommenttia:

  1. Kameran raahaaminen ei aina ole kovin mukavaa. Oletko nähnyt että Fjällräven-repussa voi kätevästi kantaa kameraa ja paljon mukavammin kuin perinteisessä kameralaukussa. Olen tehnyt postauksen kyseisestä repusta. Tässä linkki blogiini http://frakenvik.blogspot.fi/search/label/Fj%C3%A4llr%C3%A4ven

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, kävin vieraana sivuillasi ja vaikutti todella varteenotettavalta hankinnalta. Näin joulun jälkeen vain raha on hieman tiukilla, täytyy katsoa muutama kuukausi.

    VastaaPoista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)