Google Website Translator

perjantai 15. tammikuuta 2016

Kissojen joululahjat ja muut huvit

Tänä jouluna meidän kissamme olivat olleet erityisen kilttejä. Paitsi joulun herkkuruokia ne saivat myös muutamia lahjoja.

Kissat saivat uuden rapsupuun. Entinen oli jo niin kulahtanut ja rikki revitty, että uudelle oli todella tarve. Tällä kertaa ajattelin hankkia hieman edellistä isomman, koska 4 kissaa repii pienemmän rapsupuun palasiksi aika lyhyessä ajassa. Samalla järkeilin, että ne saavat mukavan oleskelupaikan. Tilasin sen Zooplussasta ja oli hyvä, että valitsin toimitustavaksi lähettipalvelun. En olisi millään saanut puuta raahattua paikallisesta posti-Siwasta kotiin. Sen verran laatikko loppujen lopuksi painoi.
Seuraava hauska episodi oli puun kasaaminen. Kas kun toimitukseen osallistuivat myös lahjan saajat. Joka osa piti nuuskia ja merkata poskillaan. Sain osan puusta kasaan ja ajattelin jatkaa rakentamista sen sijoituspaikalla. Onneksi TVstä tuli samaan aikaan elokuva, sillä jo puolivalmiiseen puuhun olivat jo muuttaneet uteliaat asukkaat. Ei voinut kun odottaa, kunnes niille tuli nälkä tai hätä. Siinä tilanteessa pedit ja laatikot vapautuivat ja saatoin jatkaa kasaamista. Jokusen tunnin rupeaman jälkeen puu oli kasassa ja sen jälkeen se on ollut kaiken aikaa täyskäytössä. Hyvä sijoitus, kissoilla on nyt oma kerrostalo kerrostaloasuntoni sisällä.

Toinen hankintani kissoille olivat paljon kehutut robottikalat. Mietin pitkään mihin ne laittaisin uimaan, jottei koko lattia lainehtisi vettä. Onnekseni omistan suuren boolimaljan, joten täytin se puolilleen vettä ja laitoin kalat sinne uimaan. Olin aika pettynyt kissoihin, jotka tuijottavat päivät pitkät tirppuja ikkunasta tai luonto-ohjelmia TVstä. Nimittäin jos niissä ohjelmissa on lintuja tai pieniä, nopeasti liikkuvia eläimiä. Kyllä kaloja toki tuijotetaan ja katsotaan, mutta muuta ei sitten tapahdukaan. Tosin jouluaattona Ukko yritti tutkia niitä hieman lähemmin (miksi ihmeessä meille on hankittu lisää porukkaa). Virhe tapahtui vain siinä, että käpälän sijasta se työnsi kulhoon nenänsä. Tuloksena oli kunnon pärskimiskohtaus ja mielenkiinnon loppuminen siihen. Edelleenkään yksikään niistä ei ole yrittänyt pyydystää kaloja, töllistelevät vaan joutessaan. Sain kuitenkin kuvattua jonkinlaisen pätkän niistä ja kaloista ihailtavaksenne. Reaktiot tosin kertovat, että voisin hankkia kotiin vaikkapa akvaarion kissojen sitä häiritsemättä.


Ne lukijat, joilla on kissoja, oletteko huomanneet, miten omituisista ja halvoista asioista ne kiinnostuvat kalliiden lelujen sijaan? Pahvilaatikot, niissä riittää loputtomasti touhuilua. Paperipallot tai yleensä tavarat, jotka saa varastettua pöydältä. Mikään ei ole sen hauskempaa kissasta. Sanomalehti on ihana revittävä asia. Kirjat, niiden kulmat voi järsiä holhoojan yrittäessä lukea niitä. Mutta meillä pisimmän korren vetää vessanpönttö. Aluksi yritin käydä tarvittaessa asialla ovi suljettuna, mutta kauhukaksikon tultua meille niiden äänekäs huuto oven takana sai minut luovuttamaan ja jättämään oven auki.  Onneksi asun pääosin yksin, muuten avoin vessanovi ei olisi toivottavaa. Rakkoni on hieman vieraskorea eikä toimitusta helpota se, että pytyllä istuessani yksi kissa kyttää tuotoksia vesisäiliön päällä kuin Ressu sarjakuvassa. Arka Vieno puolestaan odottaa pytyn vetämistä vessan ovella tavalliseen tapaansa tuijottaen. Eli ollaan kahden tulen välissä. Onnekseni minulla on huono näkö ja lukuhimo, joten otan vain silmälasit pois ja luen, niin kaikki sujuu. Tosin pytty pitää vetää muutamaan kertaan, muuten tulee kissankiljaus tai tyytymätön tuijotus siitä, ettei tuo riitä.
Tosin on meidän kissoillamme muitakin outoja tapoja. Vanhin kissamme Heta kyllästyy joskus nukkuessani nuorison ravaamiseen ja sulkee makuuhuoneen oven. Tai siis tökkää vain sen kiinni. Pari tuntia myöhemmin saatan herätä siihen, että se maukuu oven takana avaamaan oven. Oli kello vaikka mitä. Kysynkin usein, että jos osaat sulkea sen ja siinä on kuitenkin pieni väli, niin miksi et osaa avata sitä? No, kissan logiikka on mitä on.

Näin meillä aloitettiin uusi kissavuosi. Mitenkäs teillä?

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)