Google Website Translator

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Oletko aktiivi vai passiivi?

Kirjoitin tämän kuun alussa blogini 2-vuotissynttäreistä ja lähestyvästä 30 000 klikkauksen rajasta. Kiitos ihanien lukijoitteni tihentyneen vierailutahdin rajapyykki ylitettiin jo viikko sitten ilman suurempaa hälyä. Tosin lupaan jo nyt, että 50 000 klikkauksen lähestyessä juhlitaan kunnolla.

Tällä hetkellä minua kiinnostaa ennen kaikkea se, keitä te vierailijat olette ja mistä te pidätte. Onko teillä toiveita koskien aiheita, ulkonäköä, haasteita, kuvia tai muuta vastaavaa? Osallistun parhaani mukaan viikoittain valokuvauskiinnostukseni myötä tiettyihin valokuvahaasteisiin. Niillä postauksilla on oma etikettinsä. Samaan haasteeseen osallistuneiden kuvat käydään katsomassa (jos osanottajamäärä on kohtuullinen eli ei ylitä n. 50ntä) ja jokaista julkaistua kuvaa/kuvasarjaa kommentoidaan positiivisessa mielessä. Etikettiin kuuluu myös se, että julkaisija vastaa saamiinsa kommentteihin. Se kai kuuluu jo yleiseen netikettiin.
Valokuvahaasteiden ulkopuolisia postauksia lukijat eli te kuitenkin kommentoitte ani harvoin.  Siksi on joskus vaikea tietää, mistä piditte ja miksi. Oliko kirjoitus tarpeellinen vai turha, mikä miellytti ja mikä ei, olitko samaa vai eri mieltä, ovatko kiinnostuksesi kohteet samat kuin minun vai toivoisitko blogilta jotain muuta? Vaikuttiko ulkoasu vai teksti visiittiisi, saiko sinut vilkaisemaan otsikon kiinnostavuus, asia vai silkka tylsyys? Mikä sai sinut avaamaan sivun?

Minulla riittää yllin kyllin kysymyksiä ja kaikki vastaukset ovat sinulla, kävijä. Toivon nyt lukijoiltani viitseliäisyyttä ja kannanottoa kommentin muodossa. Kerro, mitä mielessäsi on, mitä näit ja luit, mikä kiinnosti tai otti päähän, mihin suuntaan haluat minun menevän. Ennen kaikkea, raapusta tekstinpätkä. Jos et muuta jaksa kommentoida, kirjoita vaikka HÖÖH. No älä sentään, mielipiteet ja kommentit, asialliset sellaiset, ovat aina tervetulleita. Kommentit tyyliin ''sulta on hukkunut halogeenit lampusta'' ilman perusteluja ovat turhia, ne eivät anna kehittämisen kannalta mitään.

On myös eräs toinen asia, joka minua kiinnostaa. Melkein jokaisella itsensä vähänkin vakavasti ottavalla blogilla on nykyisin Facebook-sivut. Kuten myös minulla. Ne ovat oiva tapa kertoa sivusta tykänneelle, että olen julkaissut blogissa jälleen uuden postauksen. Tilastojeni mukaan esim. kuluneella viikolla blogissani on vieraillut n. 200 kävijää/vrk, mutta blogin FB-sivuista on tykännyt koko sivujen olemassaoloaikana vain 38 klikkaajaa. Vaikka tykätä voi suoraan tältä blogisivulta oikeasta sivupalkista. Mikä on syynä siihen, ettei tiedon saanti päivityksistä kiinnosta kävijää niin paljon, että painettaisiin sitä Tykkään-namikkaa? Halutaanko sinne FB-sivulle muutakin kuin se tieto uudesta postauksesta? Ja jos, niin mitä muuta lukijani sinne tahtoo tykätäkseen?

Kuten huomaatte, kysymyksiä on enemmän kuin tarpeeksi. Vastaukset vain ovat yksin teillä, eivät minulla. Jään siis nyt odottamaan, huudanko yksin tuuleen ilman vastauksia vai oletteko halukkaita parantamaan suoritustani.

Kristiina

2 kommenttia:

 1. Asiaa ja itse olen miettinyt oman blogin kohdalla tätä samaa aihetta?
  T: Vauhdilla vastatuuleen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin todella onnellinen, jos joku vaivautuisi valottamaan edes jotain näistä mieltäni askarruttavista kysymyksistä. Ja kiitos sinulle kommentistasi. Olet ilmeinen aktiivi.

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)