Google Website Translator

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Tekniikkaa ja roskaa

Olen aina ollut tekniikan ystävä ja pidän kaikesta uudesta. Mutta satuin katsomaan viimeisimmän Kuningaskuluttajan ja sen mukaan tämän vuoden trendituote ovat ns. virtuaalilasit. Joihin saatavilla olevat sovellukset näyttävät tällä hetkellä näkymiä eri kaupungeista, hotelleista tai luonnosta. Tässä kohtaa tuli minunkin tekniselle tutkiskelulle rajani. Miksi maksaisin 500-1000 euroa virtuaalaseista, kun voin tutkia samoja kaupunkeja Googlen Mapsista? Jos taas haluan katsella luontoa, panen kengät jalkaan ja lähden ulos kävelemään. Ei luontokokemus ole kummoinen, jos istuu sisällä sohvalla ja katselee sitä virtuaalaseilla kuvitellen olevansa ulkona.

Tänään alkaa pikkuhiljaa taas tuntua keväältä. Jo on aikakin, tässä on ollut niin monta sadepäivää ja tuulista ilmaa. Toki vielä on yöpakkasia ja sumua kiitos kosteiden päivien, mutta toivotaan, että kohta saamme nähdä täälläkin ensimmäisen kevätkukkasen. Tosin ikäväkseni on todettava, että yrittäessäni kuikuilla niitä ensimmäisiä kukkasia näen vain hirvittävän määrän roskaa. Sitä ovat nyt lumien suurimmaksi osaksi kadottua tienreunat, ojat, aukeat paikat ja metsät täynnä. Kuinka hirvittävän vaikeaa on kantaa se tyhjä tupakka-aski tai muovipussi mukanaan lähimpää roskalaatikkoon? Jopa talvella. Lehdet ovat täynnä valituksia koirankakasta. Minä puolestani valitan enemmän siitä valtavasta määrästä "ihmiskakkaa", jonka heitämme teille ja pihoille.

Kristiina

4 kommenttia:

 1. Itsekin pidän tekniikasta ja kaikesta uuden keksimisestä :)
  Mulla tuli mieleeni, että sellaiselle henkilölle, joka ei pääse esim. sairauden vuoksi luontoon kävelemään, voi virtuaalilasit antaa hetken elämyksen ja vie ajatukset pois sairasvuoteesta, vaikka se ei tietenkään korvaa oikeaa kävelyä luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olet oikeassa ja se oli minunkin mielessäni. Jos olet sänkypotilas tai vaikka vaikeasti halvaantunut, näille luontosovelluksille olisi käyttöä. Lasien hinta vain on tänä päivänä vielä huimaava.

   Poista
 2. Kyllähän se niin on, että koirankakkakeskustelut voisi lopettaa ja siirtyä keskustelemaan tupakantumpeista ja muusta ihmisten luontoon heittämistä jutuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Vaikka se koirankakan korjaaminen ei ole vaikeaa, niin tämä ihmiskakka pysyy siellä paljon pidempään.

   Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)