Google Website Translator

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kausituotteita pehmeästi

Oli taas aika tehdä viikonloppuruokaa. Tämä viikonloppu oli hieman haastavampi, koska jouduin perjantaina hammaslääkärikäynnillä luopumaan yhdestä hampaistani. Se raukka oli jo juurihoidettu ja paikattu toistakymmentä kertaa. Valitettavasti vain paikka ei pysynyt ja hampilääkärin mielestä olin jo maksanut sen paikkaamisesta tarpeeksi, joten se oli aika poistaa. Ruoaksi tarvittiin siis jotain pehmeätä ja mukavaa. Onneksi apuun tulivat sesonkiruoat.

Kävin torstaina REKOssa ja ostin sieltä todellista sesonkiruokaa, siikaa. Sen lisäksi valitsin mukaan nokkosen ja parsan. En yleensä osta tähän aikaan vuodesta uusia perunoita, koska ne eivät ole kotimaisia. Tällä kertaa tein kuitenkin poikkeuksen,  kala ja uusi peruna kun sopivat yhteen loistavasti. Löysin ihanan nokkospestoreseptin seuraamastani blogista, nokkosta kannattaa tähän vuodenaikaan käyttää hyväkseen.

Siikaa ja nokkospestoa

500-600 g siikafileitä
3 rkl sulatettua voita
suolaa
mustapippuria

Valmista nokkospesto ohjeen mukaan.
Sulata voi. Voitele sillä uunipannu kunnon kerroksella. Asettele siikafilee nahkapuoli alaspäin uunipannulle. Lusikoi nokkospestoa kalafileen päälle. Nosta päälle toinen siikafilea nahkapuoli ylöspäin. Voitele nahka jäljelle jääneellä voisulalla. Näin kalannahasta tulee rapeaa ja syötävää.
Paista 175 ºC n. 15 min. uunin puolivälissä. Nosta sen jälkeen lämpötila 250 ºC ja uunipannu uunin ylätasolle. Paista vielä 5-7 min.

Keitä samaan aikaan uudet perunat suolalla ja tillillä maustetussa vedessä. Keitä parsoja jokunen minuutti tai höyrytä ne perunakattilan päällä siivilässä. Tarjoile siika, perunat ja parsat itsellesi ja ystävillesi.

Jälkiruokaa ei tällä kertaa tarvinnut paljon miettiä. Oli jäätelön, pehmeän sellaisen aika. Se sai kylkeensä aimo lusikallisen vadelmahilloa. Tällä kertaa siis jälkiruoasta selvittiin helpolla. Mutta jonkin leipominen olisi tarkoittanut hieman kovempaa pohjaa ja ikeneni ei olisi ollut siitä mielissään.


Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)