Google Website Translator

torstai 26. toukokuuta 2016

Kirjoja, pikaruokaa ja taimia

Viime aikoina on tullut touhuttua monenlaista pikku juttua. Sateen jälkeen tuli muutama aurinkoinen päivä, joten sain kasvimaalla maahan ensimmäiset tuotteet eli perunat, sipulit ja porkkanat. Ei tarvinnut edes kastelua, koska istuttamispäivän iltana alkoi jälleen sataa vettä. Vesisade jatkuikin sitten sopivasti aina tämän päivän aamupäivään asti.

Olen aikanaan lukenut kirjan Paimentyttö (Enni Mustonen).  Nyt kuulin ilokseni, että sarja jatkuu ja kirjan päähenkilön Idan tarinasta on juuri ilmestynyt jo 4. kirja. Piti heti tutkia, löytäisinkö kirjastosta ne muut jaksot. Kaksi seuraavaa osaa, Lapsenpiika ja Emännöitsijä löytyivätkin omasta kirjastostani, tosin pikalainana. Joten nyt on kiire lukea. Sen takia loppuviikon ruoka piti pitää nopeana ja yksinkertaisena. Onneksi olin REKOssa käydessäni ostanut kalapihvejä vaalean kalan murekkeesta, perunasta ja mausteista. Ei kun nyt ne käyttöön, niille pikainen kastike ja perunat. Näin ne syntyivät:

Valmiit kalamurekepihvit ja tomaattikastike

1 rkl voita
5 kpl kalamurekepihvejä
1 tölkki tomaattimurskaa
0,5 dl lämmintä vettä
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl sitruunapippuria
0,5 tl kuivattua timjamia
hyppysellinen sokeria
puolen sitruunan mehu
puoli kasvisliemikuutiota
1-1,5 dl kermaa
1 rkl tummaa kastikesuurustetta

Sulata voi pannulla ja lämmitä kalapihvit. Samalla ne saavat myös hieman rapeutta pintaan. Siirrä pihvit lautaselle ja tee nopea kastike.
Kaada pannulle tomaattimurska ja huuhtele tölkki vedellä, joka kaadetaan myös pannulle. Anna kiehahtaa ja lisää mausteet sekä sokeri. Purista joukkoon sitruunan mehu ja hieman hienonnettu kasvisliemikuution puolikas. Anna hautua kannen alla n. 10 min.
Lisää joukkoon kerma ja suurusta kastikesuurusteella. Laita pannuun takaisin kalapihvit ja anna lämmetä n. 5 min.
Tarjoa perunan ja salaatin tai vihannesten kera.

Nopeaa ja helppoa. Pääsi takaisin kirjan pariin ja samalla syömään. Myös kurkkuni ja tomaattini oli hankittu REKOsta ja kotimaisia, joten annoksesta tuli makoisampi ja täyttävämpi kuin uskoisikaan.

Eilen kävin kaupungilla Pääkirjaston taimimyyntitapahtumassa. Toki tarkoituksena oli myös tavata vanhoja työkavereita, mutta samalla saada parvekkeelle muutama hyötykasvin taimi. Kuten aikaisempina vuosina olen kirjoittanut, meillä kotona tuo taimien kasvatus on hieman hankalaa. Joko ne joutuvat ennemmin tai myöhemmin kissojen suuhun tai joudun pitämään keittiön suljettuna kateilta pitkälti toista kuukautta. Kissat (ainakin meidän) sattuvat olemaan ehkä siistiä eläimiä muuten, mutta varsinaisia pikkupossuja syödessään. Olohuone ei viime vuonna oikein iloinnut niiden syöntisessioista siellä. Tämä vuonna löysin taimimyynnistä joka tapauksessa 3 tomaatintainta, chilin ja aikanaan kasvimaalle istutettavaksi purjontaimia. Nyt nuo taimet pitää vain siirtää kasvatuspurkeistaan siihen kesän ajaksi käytettävään ämpäriin ja ruukkuihin. Muutenkin tilaisuus oli käymisen arvoinen neuvontoineen ja tarjoiluineen ja hinnatkin aivan reiluja. Jos ette käyneet tänä vuonna, katsastelkaa ensi vuoden tapahtumaa älkääkä jättäkö väliin.

Kristiina

2 kommenttia:

  1. I don't know what kalamurekepihvit is. But it looks good!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. It's minced white fish with potatoes, egg and seasoning made as cutlet.

      Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)