Google Website Translator

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Uunipyttipannu ja raparperikiisseli

Kumma, että vaikka ilmat lämpenivät, minun rupesi yhtäkkiä tekemään mieli tuhdimpaa ruokaa. Ensimmäinen mieleen tullut annos oli pyttipannu. No jaa, pelkästään paistettuna versiona se kuitenkin tuntui hieman jo liian rasvaiselta. Joten päätin tehdä uuniversion. Tähän uuniversioon kannattaa käyttää makkarana jotain vahvasti maustettua versiota. Itse valitsin krakovanmakkaran, mutta esimerkiksi chorizo tai bratwurstikin varmasti toimisivat. Sen sijaan nakeilla tai lenkillä tästä padasta tulee huomattavasti laimeampi. Tavallisen, paistetun pyttipannun kruuna paistettu kananmuna. Tässä tapauksessa itse jätin sen kuitenkin väliin.

Uunipyttipannu

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl savupaprikajauhetta
öljyä paistamiseen
4 isoa perunaa (n. 800 g)
325 g makkaraa
200 g porkkanaa
2 dl suppilovahveroita
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 dl ruokakermaa
50 g sulatejuustoa murustettuna

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi perunat ja porkkanat. Viipaloi makkara.
Lämmitä öljy paistinpannulla ja paista sieniä, kunnes niistä on haihtunut neste. Lisää joukkoon sipuli ja anna kuullottua. Lisää kuullotuksen loppuvaiheessa valkosipuli ja savupaprikajauhe. Kaada aineet uunivuokaan. Voit halutessasi hakea myös juureksiin ja makkaraan makua paistamalla niitä kevyesti.
Sekoita peruna, porkkana, sienimuhennos, makkara ja mausteet uunivuoassa. Lisää joukkoon kerma ja päälle murustettu sulatejuusto.
Paista 175 ºC n. 45-60 min, kunnes perunat ovat kypsiä, mutta niissä on vielä suutuntumaa. Tarjoa hyvän salaatin kanssa.

Koska uuden sadon raparperit alkavat vähitellen kasvaa, pakastimesta piti saada tuhottua se viimeinen viime vuoden raparperipussi. Tuloksena oli yksinkertainen raparperikiisseli, jonka päälle laitettiin mascarpone-kermavaahto (mascarpone-juustoa, vaahdotettua kermaa, ripaus sokeria ja vaniljakreemijauhetta). Jos haluaa päästä helpommalla, päälle voi lusikoida vain nokareen vaniljajäätelöä.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on aina tervetullut :)