Google Website Translator

torstai 16. kesäkuuta 2016

Puhepaketit, palstauutiset ja suunnitelmia

Puhelin viestikeskus LokkiOlen puhelimen käyttäjänä vanha pieru. Oma puhelimeni on vuodelta yksi kello kaksi. Joskus aikanaan kokeilin käyttää nettiä sillä, mutta teksti näkyi niin pienenä kärpäsenkakkana, että mukana olisi pitänyt kuljettaa myös suurennuslasia. Siispä minulla on puhelinta varten vain puhe- ja tekstiviestipaketti, nettiyhteyttä ei puhelimessani ole lainkaan.
Huomasin edellisestä laskusta, että puhepakettini sopimusaika oli kulumassa umpeen ja siihen mennessä saamani alennus poistuisi. Aloin siis tutkia vastaavia puhepaketteja, niiden hintoja ja alennuksia ottaakseni sitten yhteyttä operaattoriini uuden sopimuksen tekemiseksi ja sitä myöten alennuksen saamiseksi. Mutta nyt törmäsin useimmille älypuhelinten käyttäjille ehkä vähäpätöiseen asiaan mutta tärkeään niille, joille puhelin on vain puhelin. Joka ikisen operaattorin jokaiseen puhepakettiin kuului myös datayhteys. Yhdeltä pääoperaattoreista löytyi nettisivuilta tieto, mitä maksaisi pelkkä puhe- ja tekstaripaketti, mutta ostaa sitä ei voinut sellaisenaan, vaan mukaan oli liitettävä erillisen hintainen datapaketti. Puhuin tästä oman operaattorini kanssa, joka vahvisti sen, että entiseen pakettiini ei enää anneta alennuksia. Hänen mukaansa yli 90% asiakkaista haluaa datayhteyden. Kun kysyin ovatko he ajatelleet esimerkiksi vanhuksia tai pieniä lapsia, joilla on kännykkä vain vanhempien kanssa tapahtuvaa yhteydenpitoa varten, operaattorini mielipide oli, että myös näistä kohderyhmistä enemmistö käyttää nettiä. En nyt oikein jaksa uskoa, että yli 70 mumma tai vaari leikkisi paljon netissä puhelimella. Tietokoneella ehkä, mutta jos heillä on suurinumeroiset puhelimet ja pieni näyttö, tuskin sitä nettiä siitä näytöstä nähdään tihrustaa. Tai jos lapselle hankitaan yhteydenpitoa varten puhelin, josta vanhemmat sulkevat netinkäytön, niin mitä sillä pakollisella datapaketilla tekee muuta kuin maksaa ylimääräistä. On sääli, että vaikka operaattoreilla olisi mahdollisuus tarjota paketteja ilman datayhteyttä, sitä ei tehdä ainakaan kohtuulliseen hintaan.
Lisäongelmansa tähän vyyhteen tuovat kaiken maailman tartunnat, joita osaamaton voi saada tuon datayhteyden kautta puhelimeensa. Jos ei tiedä, mitä tekee ja miten suojata puhelimensa, voi käydä hassusti. Siinä olisikin työväenopistoille yksi kurssi lisää - "Datayhteyden alkeet eli miten toimin turvallisesti". Siis puhelimen datayhteydet for Dummies.

Viljelypalsta on saanut siemenensä ja lepäilee vielä isolta osalta hallaharsojen alla. Mansikkamaani ja ruohosipulimättääni olivat joutuneet lupiinien ja joidenkin muiden rikkaruohojen saartamiksi. Sinnikkäät mansikat tosin olivat jo hienosti kukassa ja ruohosipulitkin toin maanantaina suurimmaksi osaksi kotiin pakkaseen laitettavaksi. Samaisena maanantaina hinkkailin Rounduppia lupiineihin ja muihin rikkaruohoihin vapauttaakseni mansikat niiden seurasta ja hävittääkseni viimeisetkin lupiinit juuria myöten. Viimevuotinen myrkytys oli jo hävittänyt suurimman osan niistä, vain nämä edelliskesän pikku taimet olivat kasvaneet nyt "aikuisiksi". Kun sitten menin keskiviikkona katsomaan, josko porkkanat olisivat itäneet vai jääkö tänä vuonna porkkanasato saamatta (jää), totesin katastrofin iskeneen kaupungin työntekijöiden toimesta. He olivat ennalta varoittamatta käyneet ajamassa rikkaruohoja ja hyökänneet myös minun palstani kimppuun. Kaikki myrkyttämäni rikkaruohot olikin katkottu ennen myrkyn vaikutuksen leviämistä ja näin ollen, vaikka niiden maan päällinen osa oli katkottu, ne saavat rauhassa jatkaa leviämistä juurien välityksellä. Samalla oli katkottu kaikki mansikankukat ja tuoreena käytettäviksi tarkoitetut ruohosipulit. Edelleen ystävälliset kesäpojat olivat rouhineet hallaharsojeni reunoja ja kulmia sekä jyränneet kastelukannuni suuttimen entiseksi. Myös sipulien varret olivat jonkin verran kärsineet. Tein kyllä selväksi puhelimessa palstoista vastaavalle, että jatkossa näistä toimenpiteistä voisi ilmoittaa lapulla kasvimaan kyltissä esimerkiksi viikkoa ennen, jotta tarvittaessa tietäisi olla paikalla. Enkä ylipäätänsä ymmärrä, mitä asiaa heillä on palstoille viljelykauden aikana, ymmärtääkseni heidän pitäisi hoitaa vain se kaupungin ylläpitämä alue. Niin se on, että jos haluan hoitaa oman palstani rikkaruohot omalla tavallani tai olla hoitamatta, viljelykauden aikana se on minun vuokraamaani maata. Ottaa kupsukkaan ainakin ne menetetyt mansikat ja ne maan alla leviävät lupiinit ja niiden kaverit.

Olemme Typsyn kanssa tehneet tällä viikolla lukuisia suunnitelmia loppukesää ajatellen. Viikonloppuna menemme yhdessä istuttamaan kukat Typsyn isän ja tämän vanhempien haudalle. Typsy harkitsee myös juhannuksen viettoa täällä luonani, jolloin voisimme syödä hyvin, tehdä joitakin valokuvausretkiä ja käydä vaikkapa tänäkin vuonna nuotiopaikalla paistelemassa makkaroita ja vaahtokarkkeja. Kuukauden päästä meidän pitäisi lähteä viettämään pidennetty viikonloppu mummin luokse Vantaalle ja käydä katselemassa samalla hieman Helsingin tapahtumia ja paikkoja. Toivottavasti suunnitelmamme toteutuvat.
Kristiina

2 kommenttia:

  1. Ärsyttävää pakkomyytiä nuo puhepaketit. Tosin itse kuulun siihen joukkoon, joka liikaakin surffailee kännykällä netissä. Tämäkin viesti on kännykällä kirjoitettu. Omilla pojilla on prepaid-liittymät juurikin tuosta syystä. Vielä on soittelu/tekstuviestittely niin vähäistä ettei puhepaketti ole järkevä. Heidän netinkäyttöään taas halutaan rajoittaa. Voivat käyttää nettiä (whatsapp, pelit) kotona, missä on wlan ja valvonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Operaattoreille olisi niin helppo myydä sama puhepaketti joko datayhteydellä tai ilman, jos halua riittäisi.

      Poista

Mielipiteesi on aina tervetullut :)